Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Star avto

Star avto

Imamo 12 let star renault clio, ki včeraj zjutraj ni več vžgal, verjetno akumulator.
Kam z njim, odkupujejo avtoodpadi? Kaj pa papirji?
Če poznate koga na relaciji LJ-Vrhnika..

Clio letnik 97 boš zlahkoto prodala za par 100 €, recimo 500. Odstej 50 za akumulator, si se vedno na 450. Zakaj bi ga torej dala na avtoodpad?

Ocka

12 let star clio je vreden 200 evrov, + prepis. Pa akumulator je 100 evrov. Najbolj da ga pelješ v razgradnjo v Boštanj pri Grosupljem, to pa je zastonj.

Daj na avto net če se ga želiš hitro rešiti napiši minimalno ceno in v 2 dneh ga prodaš preizkušeno sama sem na koncu takega clia podarila,samo da sem hitro lahko uredila z novim avtom!Na avtoodpadu pa ne dobiš nič .

Haha, ta je pa dobra. Crkne akumulator, pa avto na odpad. :)))

Tak clio je vreden minimalno 450 eur..
Sicer pa razloži kaj bi rada…se ga znebila ali vozila dalje?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Avta bi se radi znebili. Vemo, da je star, garažiran ni bil, zato se pozna rja. Imeli smo ga, dokler bo šel – tako smo se odločili. Ne ljubi se nam ukvarjati z morebitnimi potrebnimi popravili, če se bodo še pojavljala, do sedaj pa nismo imeli prav nobenih težav – edino izpušni lonec preteklo zimo smo morali menjati.

To je za zjokat….
Ne moreš si mislit kolk tazga folka obstaja…
Pa še to: hvalijo se kolk nič stroškov niso imeli z avtom(seveda so skoraj vse potrošne dele zamenjali …ampak za večino ljudi še vedno pomeni servis -olje pa filter. in konc , v bistvu pa pojma nimajo kaj jim mehanik menja…)
No, v glavnem, potem pa , ko enkrat avto noče vžgat, treba na mus prodat, ker se bodo začela popravila in s tem stroški…kere budalaštine..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kaj pa če bi ga komu, ki nima € podarila?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Malo se pobrska po netu in se tudi kaj najde 😉
Evo tukaj je Špan Brezovica:
http://www.span.si/?page=vulkanizerstvod&subpage=6
Prodaja in storitveVulkanizerstvo / Hitri servisAvtopralniceTehnični preglediHomologacije vozilRegistracija vozilKomisijska prodaja vozilRazgradnja vozilHramba vozil in motornih kolesAvtovlekaOddaja poslovnih prostorov

ŠPAN d.o.o.
Tržaška 547, 1351 Brezovica / LJ

Pon – Pet: 7:00 – 20:00
Sob: 7:00 – 13:00

Maja Tomšič Vezjak
Registracija vozil
T: +386 (0)1 365 81 60
F: +386 (0)1 365 81 66
e-pošta
Prodaja in storitve » Razgradnja vozil
KDAJ JE MOTORNO VOZILO IZRABLJENO?

Izrabljeno motorno vozilo je vozilo (namenjeno prevozu potnikov z največ osmimi sedeži ali prevozu blaga z največjo maso do 3,5 tone), ki se več ne uporablja v cestnem prometu, ker:

– je dotrajano in neprimerno za varno vožnjo
– je toliko poškodovano, da popravilo in vožnja nista mogoča (npr. prometna nesreča)
– se zadnji lastnik odloči, da je zanj odpadek.

Uredba o ravnanju z izrabljenimi motornimi vozili ne velja za motorna kolesa, prikolice, traktorje in avtobuse.

POSTOPEK ODJAVE IZRABLJENEGA MOTORNEGA VOZILA IZ PROMETA

1. Dostava vozila na prevzemno mesto

Zakon o varnosti v cestnem prometu nalaga lastniku izrabljenega motornega vozila, da pred odjavo iz prometa dostavi vozilo na prevzemno mesto.

2. Plačilo stroškov razgradnje

Razgradnja je od 1.1.2005 brezplačna.
Pri motornih vozilih, ki so bila kupljena po 1.marcu 2003, so stroški razgradnje že vključeni v ceno vozila.

3. Potrdilo o razgradnji (potrdilo)

Po dostavi vozila na prevzemno mesto lastnik prejme potrdilo o razgradnji.

4. Odjava izrabljenega motornega vozila iz prometa

Lastnik ob odjavi izrabljenega motornega vozila iz prometa predloži na pristojni pooblaščeni organizaciji ali upravni enoti naslednje dokumente:

– prometno dovoljenje
– registrsko tablico
– potrdilo o razgradnji

5. Vozilo mora vsebovati vsaj

– pogonske sklope
– karoserijo
– podvozje
– kolesa
– katalizator
– krmilno elektroniko (če ju je vozilo vsebovalo)

V kolikor izrabljeno motorno vozilo ne vsebuje zgoraj naštetih sklopov, ga lastnik na našem prevzemnem mestu ne more prepustiti v razgradnjo ampak ga lahko preda v razgradnjo samo v našem Centru za obdelavo, Veliko mlačevo 59, 1290 Grosuplje.

100 € za akumulator hehehe. Takim bi ga jaz računal 1500.

Ocka

Ni važno, v kakšnem stanju je avto, če pride čez mejo, ga bodo radi odpeljali v Bosno ali Srbijo. V luftu boste prodali.

Jaz sem prodajala avto, za katerega sem bila prepričana, da ga ne bo nihče hotel, zato sem spustila ceno – v roku pol ure 5 klicev – vsi kupijo TAKOJ!!!

Trenutno so clioti, vsaj pri nas na južni strani meje, iskana roba. Zakaj? Majhna registracija, majhna poraba, avtodeli dostopni. Zlahka ga boš prodala za 400 eur.

Jaz sem 12 let starega cliota v nevoznem stanju (motor fuč) prodala za 150 EUR.

Kupite nov akumulator in ga prodajte za 400 – 500 EUR.

Če ne, ga podarite. Pri 12 let starem je še precej časa do razgradnje.

Moj (sem bila 1. lastnik) je bil v dobrem stanju.

Mami ga je prejšnji teden prodala za 520 evrov, letnik 1998. Ob 12.00 je dala oglas na avto.net, cena 550, po pol ure je oglas umaknila, ker ji telefon ni nehal brnet, ob 15.30 je prišel kupec, ob 16.30 je bil narejen prepis. Skoraj ne bi verjela, če ne bi bila zraven! Vzela je novega cliota, v avtohiši so ji ponujali 380 evrov.

New Report

Close