Star pomimivalc Miele
Imam možnost uporabe starega pomivalca. Je pa Miele G660, ampak nikjer ne najdem navodil za uporabo. Očitno je zelo star, ampak naj bi delal.
AMpak jaz ga ne prepričam v delovanje. Se kdo kaj spozna na stare pomivalce? Program se očitno nastavi z gumbom, podobno kot na stari pralnih strojih. Pa temperatura tudi. Potem nekaj čara, ropota. Opere pa nič ne. Nekaj je vlažna posoda, ampak vseeno umazana.
Na vratcih ima dvojni predalček. Verjetno en za sol, en za tablete. Sem probala dati tableto noter, je ne stopi. Sem dala v drug predalček, tudi nič.
IŠčem po netu navodila, brez uspeha.
Se kdo spozna na stare pomivalce, mogoče kaka podobna navodila?
Saj sem pa napisala, da ne najdem navodil na netu. Prestar model oz ne vem kako najti. Mi je ok tudi v ang, nem, samo, da bi bilo.
Sem narobe napisala. Ne predal za sol, ampak za tekočino za spiranje. Sol je na dnu ja.
Tisti predalček za tableto se med pranjem sploh ne odpre. Verjetno je to problem? Zdaj sem razmišljala, da bi ga preprosto pustila odprtega, bo to hudo narobe? Ali je nujno, da je na začetku zaprt?
Soli še nisem dajala notri, je pa tam polno vode, če odprem pokrov. Tekočine za spiranje tudi nisem dajala noter. Samo tableto. Pa ne opere nič.
Ne javlja pa nobenih napak, je to ultra star pomivalc. Tako, da tu si nimam kaj pomagat s kakimi opozorili, jih ni.
pomivalni stroji načeloma funkcionirajo tako, da daš not tableto, stisneš gumb in zaženeš. če ne dela, je pokvarjen. kliči servis, ne vem če ti bodo navodila kaj dosti koristila
so pa tu
https://www.manualslib.com/products/Miele-G-660-9526966.html
na strani 32 piše, kako ga zaženeš
za začetek probaj s tem: str 38, na strani 43 maš tud problem solving guide
O super, hvala Čebela. Bom prečekirala. Jaz nikakor nisem našla.
Kaj vem, mogoče najdem razlog.
Čeprav sumim, da je problem v tem, da je pokvarjen pokrov za tableto in se ne odpre. Enkrat je bil odprt, tableta na pol stopljena. Sem potem še sprobavala in mislim, da sem potem pravilno ugotovila kako se ga zažene (se še spomnim starih pralnih strojev kako so se nastavili), ampak potem ni bil predal odprt.
Aha, na dno v pomivalca s tableto Hvala tudi za tole.
Pa hvala za navodila tudi tebi. Jaz sem zašla med nemške speltne strani in niakakor nisem našla. mi je stalno metalo ven pralni stroj s podobno oznako.
Upam, da bo zadeva delovala.
Sem pa tako navajena novejših zadev, da je že to trajalo celo večnost, da sem ugotovila kako nastaviti zagon :). Spomin na stare pralne stroje iz mojega otroštva. Bom skušala ugotoviti kako stara zadeva ja ta pomivalc :). Da ni mojih let slučajno.
miele489, 28.03.2025 ob 19:06
Aha, na dno v pomivalca s tableto Hvala tudi za tole.
Pa hvala za navodila tudi tebi. Jaz sem zašla med nemške speltne strani in niakakor nisem našla. mi je stalno metalo ven pralni stroj s podobno oznako.
Upam, da bo zadeva delovala.
Sem pa tako navajena novejših zadev, da je že to trajalo celo večnost, da sem ugotovila kako nastaviti zagon :). Spomin na stare pralne stroje iz mojega otroštva. Bom skušala ugotoviti kako stara zadeva ja ta pomivalc :). Da ni mojih let slučajno.
Sem šla vprašat umetno inteligenco in mi je povedala, da se je ta model proizvajal med l. 2002 in 2005.
Tudi tehnike na Miele sem pred tem spraševala, vendar ti niso vedeli.
Ta umetna inteligenca je res zakon in še nadvse prijazno odgovarja.
Ej, hvala. Sem pa mislila, da je sigurno kakih deset let starejši. No, ampak tudi dobrih 20 let je super, če bo delal.
Menda so neke serijske številke na aparatih in je tam razviden datum. Moram to poiskati.
Zdaj sem dala tisto tableto na dno, upam, da bo opral.
Res, da je stara škatla, ampak zdaj bi mi res prav prišlo, da bi deloval. Saj enkrat bom kupila novega, samo zdaj pa res ne bi.
Ampak tole z umetno int. pa super ideja, se ne bi spomnila nanjo :).
Nič ni opral :(.
Jutri se bom lotila še čiščenja po navodilih, ki ste mi jih tule dali.
Tudi, ko dam tableto na dno, ne opere. Sem dala tableto v predal in ga pustila odprtega, tudi nič. Tableta je ostala na dnu oz v predalu.
Posoda je mokra in umazana. Tiste tri roke ali kako se jim reče, se vrtijo.
Jutri se pa lotim tistih navodil in mogoče odkrijem kaj.
Ne najdem niti kje je voda priklopljena. Je stroj vgrajen v omarico in ne najdem ventila za vodo. Očitno skrit zadaj. Čeprav voda očitno priteče noter.
Možno, da ga že kako leto ali še dalj ni nihče uporabljal. Je pa videt očiščen.