Stara Gavza
Če to sprašuješ za Staro Gavzo na Cresu ti lahko rečem, da je tam zelo lepo.
Kristalno čista voda zeleno modre barve, veliko sence pod borovci, če želiš tudi veliko sonca. Je v redu tudi za otroke. Sprehajalna pot je čudovita, vije se skozi borovce, mimo kampa do mesta Cres. Čisto je, trgovina je… Ježki so pa tudi, ja, vedno v čisti vodi! 🙂 Copatke za v vodo, pa je rešeno!
Rabim vsaj en vikend morja na leto, nujno čistega, zato se z dragim vsaj enkrat v poletju za vikend zategneva dol! 🙂 Nekaj tako lepega je najbližje na Cresu. Žal…
Naselje je postavljeno v hrib. TRgovina je na vrhu, tako da imajo tisti ki so najbližje morju precej v hrib za hodit.
stopnice so , pa tudi cesta je in je precej strma. Meni so voziček pomagali potiskati po klancu navzgor, ker je res strmo.
Plaža je nikakva, za otroke čisto neprimerna. Je betonski pomol, na koncu je celo malo peska, kjer se nagnetejo čisto vsi z otroki, ker drugje otroci sploh ne morejo v vodo.
Do mesta Cres vodi luštna sprehajalna pot cca. 30 minut počasi do mesta Cres z vozičkom. In to je to. Vse drugo je treba z avtom. Aja in parking zna biti problem, ker je vse precej v klanec in potem je kar je pač ob cesti, pa malo nižje pri plaži in gor na vrhu in to je to. Ne moreš parkirati pri hiški nikakor. RAzen redkih izjem.
Meni je bilo po 3 dneh tam totalno dolgčas, ker razen hodit na plažo in nazaj v hiško nimaš prav nič za počet. S tem da otrok ne moreš pustiti samih, če niso že večji. Je pa fajn edino to, da je na plaži na enem delu nekaj sence, samo spet vprašanje, koliko je to vse zasedeno v sezoni.
Nerezine so kar se mene tiče isti primerek (Bučanje) samo da ni tako strmo. Plaža za otroke pa tudi ni primerna, razen če se malo sprahodiš vsakič, je tam nekaj prodnate plaže. In to je to.
Glede stopnic je popolnoma brez veze da si delate skrbi ker je to najmanjši problem. Meni je tam všeč. Je dosti miru. Je trgovina … pravtako tudi majnši bar. Plaža je urejena – betonska. Če pa imate radi senco pa lahko greste tudi pod borovce, kjer je prav prijetno.
Glede parkirnih mest se mi zdi da jih je dovolj. So spodaj, zgoraj, ob cesti in 1. vrsta hišic ima avtombile pod borovci. tudi hiške so lepe. Smola je le ta da so nekater hiške lepo obnovljene in prav prijetne, druge pa ne. Mogoče en nasvet: Pojdite rajši v apartma za 6 oseb, ker apartma za 4 oz. majn nima terase in ni preveč prijetno v njem. Bolje je malo več plačati, kot pa da nimaš terase. Takšno je vsaj moje mnenje. V obnovljenih hiškah so klime, drugje jih pa še nisem zasledila.
Ježi so le tam kjer je nekaj čolnov. Ponavad 3 ali 4. Večinoma je veliko majnši gumjastih čolnov, ki se veslajo. Čolni so le ob betonski plaži. Potem imate dolg kamnit pomol, ki je primeren za ribolov, na drugi strani pa je s peskom posuta majhna plaža in vhod v morje. Pesek je le do nekje 1.80 višine vode. Naprej pa tako ali tako večina ljudi ne stoji.
Drugače pa do mesta Cres poteka pot ob morju, ki je na novo urejena in dosti bolj široka. Je primirno za vožnjo s kolesi, rolarji, vozički. Pa udi peš seveda pridete :D. Sprehod vam v eno smer vzame dobre pol ure do 45 minut hoje.
Že nekaj časa hodim na počitnice tja in se imam super. Tudi mesto je lepo in lepo urejeno. Dosti je restavracij in barov ter tudi t.i. štantov. haha … meni so počitnice vedno super in mi je vedno žal da že moremo oditi. Kar vam tukaj lahko prepreči dobre počitnice je le vreme. Do sedaj je bilo vedno lepo vreme v juliju. Kadar pa sem odšla na počitnice avgusta je bilo vreme bolj deževno in nekoliko neprijetno. Seveda to ni nujno da bo tako vendar malo pa se je dobro ozreti tudi na to.
Lp
Hojla Martuška…
Naša družina je bila v hiški 111 in povem ti,da ti ne bo žal..kar se tiče terase je,samega prostora je dovolj-edino kar je je v 111-tki kopalnica za obnovo in divan za zamenjati,ampak se da vse porihtati,saj jaz pravim-važn da je vse toliko,da se da vse porihtati-hiška 116 pa je spedenana v nulo(obnova kopalnice,pobeljeno itd).Meni osebno je bilo vse super,ker do plaže ni daleč,parkirišče je ob hiški(5m stran),do trgovine pa tud ni tako daleč….Tudi samo mesto je res,res čudovito(sploh za tiste,ki imajo radi zgodovino in arhitekturo)…Jaz sem skratka in cela moja družina uživala res fantastično :)..Upam da nisem pozna z odgovorom 🙂 če pa sem pa upam da ste uživali :)))))
Pozdravljeni. Tudi mi gremo letos v Staro Gavzo in sicer preko Železnic. Naj bi imeli hiško 77, če ima kdo kakšne informacije, so dobrodošle.
Drugače me pa zanima, ali na Cresu obstajajo kakšne barkice, ki te zapeljejo na druge težje dostopne plaže, recimo Lubenice ali pa katero podobno, ker mislim da so še. Pa če to obstaja, ali mogoče veste, je zelo drago in kje se lahko vstopi? Najlepša hvala
Midva sva bila lani na Cresu in tudi preko železnic.. mislim da je bila hiška 89… te hiške so vse prenovljene, tko da nama je bilo super.. glede Lubenic je pa tko.. vsi preveč ponujajo in opevajo te Lubenice in Blue caves.. pa še cena je predraga.. Enkrat sva se zapeljala do vrha Lubenic (kjer je manjše naselje) in potem sva šla pot pod noge.. Ko greš v dolino oz. proti morju imaš na voljo dve poti, in sicer: Lubenice in Blue caves (modre jame).. midva sva se odločila za modre jame.. ker so jih vsi tok hvalili.. lahko povem, da niso nevem kaj.. ugl, niso takšne kot zgledajo na slikah.. potem naju je prijazen nemec zapeljal do Lubenice (ker je pot za nazaj iz Lubenic preeeceej krajša).. tudi meni osebno nič posebnega, okrogel pesek, to je pa vse.. potem pa pot pod noge nazaj v hrib, če si brez kondicije, si kr pošteno utrujen 😛 glede teh barkic, mislim, da se vstopi v mestu Cres nekje, ampak tega je res veliko, tako ne moreš sfalit.. cene se pa sedaj ne spomnim.. žal 🙂 greva pa letos spet tja, le za krajši termin, ker nama je bilo vse super, no, razen JEŽOV :S ampak se da preživeti 🙂