Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stara ljubezen se mi je oglasila

Stara ljubezen se mi je oglasila

lol

po treh mesecih bosta padla na realna tla, da ne en, ne drugi ni več sanjski izpred 30 let

ampak vidva kar uničita to, kar sta celo življenje gradila

😂😂😂

Kam v dom, kje naj te pokopljejo, kako boš razdelila dediščino. Ljubijo naj mladi, to za stare ni.

Vrti jezik kot to babe znate. Reci možu za bivšega povej otrocom  sej so že velki pa boš videla kje si. Jah klizave hiše gradite klizave.

Če ti ni v trenutni zvezi se loči in bodi nekaj časa sama. Šele potem pojdi v zvezo z drugim.

Ne razumem vseh, ki so v zvezah in gledajo druge.

Ne razumem vseh, ki so v zvezah nesrečni in ne naredijo ničesar.

Loči se in šele nato gradi novo zvezo z drugim. Ali pa si nehaj dopisovati z drugim in se posveti svojemu možu!

Odgovor na objavo uporabnika
GOODLIFE, 14.02.2023 ob 10:15

Ne poslušaj ostalih, ker govorijo na pamet. Dokler nisi bil v tem – NE MOREŠ VEDETI. Eno je razum, drugo so čustva. Razumsko so ti vsi zgoraj rekli, da ne. Seveda, ker niso dali tega čez. Jaz sem.

Res, da sem bil ravno pol mlajši kot ti, ampak zgodba je identična. Prva punca, v začetku 20-ih sva se imela noro tisto leto, bil sem tako zaljubljen, kot da bi jo ustvaril iz računalnika in ja bila je poleg vsega taka sex bomba, da se je čisto vsak obrnil za njo. Ne lažem.

Po 10 letih sva se tako naključno našla kot vidva. In zgodilo se mi je TOČNO enako kot ti pripoveduješ. S tem, da je bila ona samska, jaz pa v resni zvezi (brez otrok). In natanko isto sem se spraševal kot ti. Nisem (fizično) varal, me je pa čustveno tako odneslo, da je partnerka zvedla in sva šla narazen. Rekel sem si, samo enkrat se živi in bi rad zaključil zgodbo, ker je tako usojeno in ker se ne bi mogla dva tako idealno najti.

Rezultat te najbrž zanima? Po pol leta sva šla narazen in spoznal sem, da ni ista oseba. Prvo kot prvo sem vizualen tip in v 10 letih ni bila več S od sex bombe (čeprav sem jo jaz v moji iluzorni glavi videl tako), spoznal sem njen pravi karakter, ki je bil že takrat fucked up (mejnostna osebnostna motnja, egoizem,..). In začel pogrešati bivšo (ki pa BERI NATANČNO: ni bila tako popolna – vprašaj se, če tvoj mož je?? – in je imeli veliko manjkov, kar sem spoznal kasneje, ko sem našel pravo ljubezen), ki me je zavračala…

Epilog: Pol leta ali še več po razhodu s to sanjsko sem trpel kot žival (pa ne zaradi nje, ampak zaradi napake in bivše, ki sem jo pustil), potem pa čez 2 leti spoznal svojo sanjsko žensko, ki poseka obe po polni črti, imam z njo otroke in to je to.

Bi še enkrat naredil isto?? BI. Ker me je vse pripeljalo do tega kje sem in če jutri umrem si ne bom danes na (karikiram:)) smrtni postelji nič očital.

Ko so v domu za starejše spraševali upokojence, kaj jim je najhuje ni nihče omenjal, manjko denarja, stvari, zdravja – ampak samo eno: OBŽALOVANJE, da niso nekaj naredili, kar so mislili.

Zdaj moraš pa ti moža iskreno pogledati in če ga imaš res iskreno rada, ne boš razdrla kar sta ustvarjala 30 let. Če pa vse temelji na laži, potem pa ja…naredi to. Otroci bodo najbolj razumeli. Že to kar sedaj počneš je čustveno varanje.

Raje povej, da je ona spoznala, da si ostal isti. Plehek.

Bravo, moški s hrbtenico. Nobena izbira v življenju ni napačna, vse te pripelje kjer moraš biti.

Avorici pa le to, včasih te bolj straši, kar čutiš do nekoga, ker bi raje bil brez čustev, nato te nekdo premakne in čutiš vse.  Nato se še bolj oklepaš, poznanega, ker te je strah tega in čustev, ki se prebujajo v tebi.

@nehaj no: Premalo zgodbe sem razkril, da me lahko tako označiš. In premalo me poznaš. Kaj je spoznala ona – ne vem, ma me niti ne zanima? Vem le edino, da je še vedno samska oz. brez družine, čas se ji je pa že iztekel več ali manj. Pa tudi vem zakaj je tako.

GOODLIFE, 14.02.2023 ob 11:22

@nehaj no: Premalo zgodbe sem razkril, da me lahko tako označiš. In premalo me poznaš. Kaj je spoznala ona – ne vem, ma me niti ne zanima? Vem le edino, da je še vedno samska oz. brez družine, čas se ji je pa že iztekel več ali manj. Pa tudi vem zakaj je tako.

Goodlife je pravi afa moški, ve kaj hoče, to naredi, se spoprijema z izzivi življenja, reši, gre naprej. Ne pa vi varalice patetične, ki rabijo ženske kupovati.

Evo,

pa še jaz s svojim mnenjem. Pri tistem, kar je zapisal goodlife moraš razumeti, da je bil skoraj pol mlajši. Ni imel otrok…

Tudi jaz sem okr. štiridesetega začela povsem na novo in moj sedanji tudi. Razšla sva se z bivšimi partnerji in šla skup. Za sabo imela pet otrok in sva zanje poskrbela tako kot se spodobi, danes si sami ustvarjajo družine. Bivša sta se znašla po svoje. Dejstvo je, da se otroci postavijo na stran tistega, ki je “zapuščen”, pa četudi ni bilo v zakonu neke sreče (in to vedo). Jaz bi svojo zgodbo in odločitve sprejela še enkrat enako. Pri štiridesetih! Danes, malo po petdesetem, mislim, da se ne bi šla te zgodbe, a ne bi mogla reči zagotovo. Vem samo, da sem bila takrat noro zaljubljena v mojega sedanjega in da je na srečo najina sedanja zgodba polna naklonjenosti in ljubezni ter veva, da si bova stala ob strani do konca. Ko sva takrat malo pred štiridesetim kolebala ali naj greva skupaj ali ne (čeprav se je zdelo brezupno) je bilo vseeno drugače kot sedaj ko sva 50+. Ne bom opisovala podrobnosti, rečem ti lahko le, dobro premisli, če je vredno. Drugače je, če v sedanjem partnerstvu doživljaš kako nasilje, alkohol ipd (pri meni je bilo tudi tega nekaj). Potem ne bi niti premišljevala. A nisi nič takega zapisala. Mislim pa, da gre pri tebi bolj za neizživeto nostalgijo. Zaljubljenost, ki se lahko zgodi vsakemu. A tudi mine, če je tadrugi daleč od oči. Če pa jo bosta “kurila” s srečanji ipd., potem bo srce skoz dolgo trpelo. Morda bo dovolj le to, da se malce “izživita”, potem pa gresta svojo pot… a to naj ostane med vama. Pa srečno!

Dragi goodlife.

Po tvojih komentarjih se zelo dobro razbere, kako se ti kolesca vrtijo…in ne skrbi, tudi tebi je rok potekel.

Prebiram in se čudim, 14.02.2023 ob 10:20

Ste na stara leta res vsi tako zategneni. Še živi a z eno nogo že v grobu. Me je kar groza starosti, živ a v sebi mrtev, boh ne dej da živiš.

Nisem vedel , da smo tisti  ki spoštujemo , ljubimo in smo zvesti svojim partnerjem in partnerkam z eno nogo že v grobu. Pa me ne daje valentinovo.

Mišljeno za komentarje, ki govorijo naj ostane v svojem ekonomskem zakonu, kjer ljubezni očitno ni.

Nehaj no, 14.02.2023 ob 12:46

Dragi goodlife.

Po tvojih komentarjih se zelo dobro razbere, kako se ti kolesca vrtijo…in ne skrbi, tudi tebi je rok potekel.

Hahaha, meni rok se teci ni zacel…

…potekel bo pri 100+, ko bom sel na drug svet.

@rebeka: imas prav. Otroci marsikaj spremenijo, ne smejo pa biti ovira. Kot otrok locenih starsev bi si zelel, da bi sli takoj narazen (pred nasiljem).

Zgodbica. Trideset let navade bi vi čez noč prekinili? Ne bo šlo.

Kaj bi naredil?

Izklopil sanje, vrgel na vago pluse in minuse, pa kam se prevesi, tja tudi jaz. Če bi se zajebal, ne bi jamral… bi se tešil, da bom pri 90-tih bolj pameten. 🤣

rebeka47, 14.02.2023 ob 12:19

Evo,

pa še jaz s svojim mnenjem. Pri tistem, kar je zapisal goodlife moraš razumeti, da je bil skoraj pol mlajši. Ni imel otrok…

Tudi jaz sem okr. štiridesetega začela povsem na novo in moj sedanji tudi. Razšla sva se z bivšimi partnerji in šla skup. Za sabo imela pet otrok in sva zanje poskrbela tako kot se spodobi, danes si sami ustvarjajo družine. Bivša sta se znašla po svoje. Dejstvo je, da se otroci postavijo na stran tistega, ki je “zapuščen”, pa četudi ni bilo v zakonu neke sreče (in to vedo). Jaz bi svojo zgodbo in odločitve sprejela še enkrat enako. Pri štiridesetih! Danes, malo po petdesetem, mislim, da se ne bi šla te zgodbe, a ne bi mogla reči zagotovo. Vem samo, da sem bila takrat noro zaljubljena v mojega sedanjega in da je na srečo najina sedanja zgodba polna naklonjenosti in ljubezni ter veva, da si bova stala ob strani do konca. Ko sva takrat malo pred štiridesetim kolebala ali naj greva skupaj ali ne (čeprav se je zdelo brezupno) je bilo vseeno drugače kot sedaj ko sva 50+. Ne bom opisovala podrobnosti, rečem ti lahko le, dobro premisli, če je vredno. Drugače je, če v sedanjem partnerstvu doživljaš kako nasilje, alkohol ipd (pri meni je bilo tudi tega nekaj). Potem ne bi niti premišljevala. A nisi nič takega zapisala. Mislim pa, da gre pri tebi bolj za neizživeto nostalgijo. Zaljubljenost, ki se lahko zgodi vsakemu. A tudi mine, če je tadrugi daleč od oči. Če pa jo bosta “kurila” s srečanji ipd., potem bo srce skoz dolgo trpelo. Morda bo dovolj le to, da se malce “izživita”, potem pa gresta svojo pot… a to naj ostane med vama. Pa srečno!

Mi smo se postavili na stran mame, ki je zapustila očeta. Saj v večini primerov otroci niso tako neumni, da se ne bi zavedali kaj se dogaja. Tudi ko so še bolj mali.

Bogi vajini partnerji. Drugače pa temu se reče sorodna duša. Kaj bi jaz naredil??? Iskreno nevem. Lahko pa rečem samo enkrat se živi in enkrat umre. Srečno!!!

Ne poslušaj vseh teh nasvetov, ki te vlečejo stran od ljubezni. Pojdi z njim…. Saj se ni treba takoj locit in zaživeti z njim… Pojdita nekam, uzivajta v romantiki in nekaj časa tako živita…. Čas bo pokazal svoje…. Mogoče boš spoznala, da ni to to, mogoče je pa ravno to to.

Poslušaj srce…. Res! Ker ti bo žal če ne boš vsaj poskusila.

Bolje obžalovati to kar si storil, kot tisto česar nisi. Pika.

Izjema, 14.02.2023 ob 15:05

Mi smo se postavili na stran mame, ki je zapustila očeta. Saj v večini primerov otroci niso tako neumni, da se ne bi zavedali kaj se dogaja. Tudi ko so še bolj mali.

Najbrž oče ni bil ravno zgleden mož?

Drugače pa se, če ni nekih zlorab, otroci vedno postavijo na stran zapuščenega. Krivijo tistega, ki je zakon razdrl “brez veze” in partnerja porinil v brezup.

Najverjetnejši scenarij avtoričine romantične zgodbe? Se loči, odide z novim, čez leto pa spozna, da je naredila največjo napako v življenju. Prvič, oba sta stara, neke hude strasti (ki bi vsaj nekaj časa tlela) v nobenem primeru ne bo. Drugič, začenjajo se bolezni. Bi ga rihtala in negovala po pol letu skupnega življenja, če bi resno zbolel? Tretjič, otroci se bodo vsaj za nekaj časa obrnili od avtorice in jo krivili. Četrtič, ekonomija: z bivšim razdelita premoženje na pol, avtorica kupi neko stanovanjce, uni tip drugo stanovanjce- če ga žena ne bo ožela. Živita v enem, drugo oddajata. Bo dovolj veliko, da gostita tudi otroke, če pridejo na obisk? Kako se sploh lotiti tega? Kaj če avtorica umre pred tem tanovim? Njeno stanovanje gre na pol, otroci dobijo polovico, ostalo polovico on in njegovi otroci. Petič: morebitna sovražnost njegovih otrok do avtorice in obratno.

Je ta “ljubezen” res tako velika, da te nič zgornjega ne odvrne? Potem poskusi. Meni se zdi rizik prevelik, če imaš z možem stabilno zvezo in če mu je mar zate.

Pojdi z njim…. Saj se ni treba takoj locit in zaživeti z njim… Pojdita nekam, uzivajta v romantiki in nekaj časa tako živita…. Čas bo pokazal svoje…. Mogoče boš spoznala, da ni to to, mogoče je pa ravno to to.

Aha. In med tem časom, ko bo “ona spoznavala, ali je to to”, bo mož potrpežljivo čakal, ali se bo vrnila domov ali ne. :)))

hehe439, 14.02.2023 ob 18:39

Najbrž oče ni bil ravno zgleden mož?

Drugače pa se, če ni nekih zlorab, otroci vedno postavijo na stran zapuščenega. Krivijo tistega, ki je zakon razdrl “brez veze” in partnerja porinil v brezup.

Najverjetnejši scenarij avtoričine romantične zgodbe? Se loči, odide z novim, čez leto pa spozna, da je naredila največjo napako v življenju. Prvič, oba sta stara, neke hude strasti (ki bi vsaj nekaj časa tlela) v nobenem primeru ne bo. Drugič, začenjajo se bolezni. Bi ga rihtala in negovala po pol letu skupnega življenja, če bi resno zbolel? Tretjič, otroci se bodo vsaj za nekaj časa obrnili od avtorice in jo krivili. Četrtič, ekonomija: z bivšim razdelita premoženje na pol, avtorica kupi neko stanovanjce, uni tip drugo stanovanjce- če ga žena ne bo ožela. Živita v enem, drugo oddajata. Bo dovolj veliko, da gostita tudi otroke, če pridejo na obisk? Kako se sploh lotiti tega? Kaj če avtorica umre pred tem tanovim? Njeno stanovanje gre na pol, otroci dobijo polovico, ostalo polovico on in njegovi otroci. Petič: morebitna sovražnost njegovih otrok do avtorice in obratno.

Je ta “ljubezen” res tako velika, da te nič zgornjega ne odvrne? Potem poskusi. Meni se zdi rizik prevelik, če imaš z možem stabilno zvezo in če mu je mar zate.

Otroci so že odrasli, njih zanimajo njihova življenja in kako jih bodo živeli. Tudi če bosta vsak v svoji garsonjeri lahko otroke obiskujeta na domu ali na stara leta kupita hiško v naravi in tam preživita penzijo.  Tako ali tako pa so v večini otroci tisti,ki skrbijo za starše, ko tega ne zmorejo sami.

Mene mislim, da bi bolj pri teh letih skrbelo, da sem že za med vegetacijo, kot vse od naštetega.

To pa je dramatizacija, 14.02.2023 ob 19:18

Otroci so že odrasli, njih zanimajo njihova življenja in kako jih bodo živeli. Tudi če bosta vsak v svoji garsonjeri lahko otroke obiskujeta na domu ali na stara leta kupita hiško v naravi in tam preživita penzijo.  Tako ali tako pa so v večini otroci tisti,ki skrbijo za starše, ko tega ne zmorejo sami.

Mene mislim, da bi bolj pri teh letih skrbelo, da sem že za med vegetacijo, kot vse od naštetega.

To ti misliš, da otroke ne briga, če ostane oče sam in nesrečen. In ravno v tem primeru se bo veliko otrok odvrnilo od tega, da bi skrbelo zanjo na stara leta, češ naj tvoj novi zate skrbi, če si že očeta odpikala.

O tem, da v teh letih pride starost in kot ti praviš “vegetacija”, je pa tudi napisano.

hehe984, 14.02.2023 ob 19:22

To ti misliš, da otroke ne briga, če ostane oče sam in nesrečen. In ravno v tem primeru se bo veliko otrok odvrnilo od tega, da bi skrbelo zanjo na stara leta, češ naj tvoj novi zate skrbi, če si že očeta odpikala.

O tem, da v teh letih pride starost in kot ti praviš “vegetacija”, je pa tudi napisano.

A sedaj jih briga ko sta v nesrečni ekonomski skupnosti?

To ne bi rekel noben normalen otrok nikdar, sploh ne ženski, ki te je rodila, vzgajala, previjala, skrbela zate celo življenje.

New Report

Close