Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis stare knige

stare knige

Na podstrešju imam veliko starih knig. Če se kdo zanima zanje ali pa mogoče ve, kje bi jih lahko odal naj mi sporoči. Ves knige podarim, nočem nobenega zasluška le škoda mi jih je vreči stran.

Lep pozdrav. Jože

Odkupujejo jih v Trubarjevem antikvariatu v Ljubljani, drugi antikvariat pa je blizu gostilne Maček (ob Ljubljanici). Knjige lahko ponudite za simbolno ceno npr. 5 sit(ta način priporočam, ker je udoben!) tudi na omrežni licitacij http://www.bolha.com, pri čemer se morate najprej registrirati. Vendar pa morate v tem primeru objaviti oglas za vsako knjigo posebej in ga tudi obnavljati, ko poteče. Če vam omrežni način ne leži in želite knjige preprosto pripeljati (v Trubarjevem antikvariatu morate najprej počakati na komisijsko oceno vrednosti) v avtu in jih nekje pustiti, vam preostane Bukvarna v Ljubljani, ki se nahaja na skrajnem robu Kongresnega trga: za avtobusno postajo nasproti Drame (čez cesto) vodijo stopnice navzdol v klet, običajno je viden tudi transparent, ki v Bukvarno vabi. V Bukvarni vzamejo načeloma vse knjige, vendar pa prej pokličite, ker nimajo vedno prosto (prostorska stiska). Knjige v Bukvarni prodajajo potem na kile, pri čemer je na vsaki označeno, v katero kategorijo teže spada. Kot član Bukvarne (članarina pokrije stroške elektrike, gretja in prostorov) imate nekaj popusta pri teh kilah.

Katere knjige pa ponujate?

Ireni se najlepše zahvaljujem za isčrpen odgovor. Sam pa bom obiskal te bukvarne in jim ponudil knige.

Anja

Teh knig ni ravno malo, pa tudi ne vem katere vas zanimajo. Zato ne vem, kaj in kako bi vam odgovoril.

Jože

Imaš morda kakšne kuharske knjige?
Jaz iščem knjigo “Mala šola kuhanja” iz ok. leta 1990, Pomurska založba

Jasna

Ne, žal te knjige nimam. Pa tudi na splošno nimam kuharskih knjig.

L.P. Jože

JOže, jaz pa že dolgo časa iščem knjigo, katero je prebiral moj oče kot otrok, pa tudi jaz, pa sem jo zgleda pred leti nekomu posodila in je nisem dobila nazaj. Naslov je “Dnevnik malopridnega Jurčka”. Saj verjetno je nimaš, vendar vprašati pa tudi ni greh.

Janja

Se opravičujem, ampak JOŽE je moj nick že dolgo časa, zato bi bilo zelo lepo, če bi si Ti Jože, izmislil kakšen drug nick, namreč mene tukaj že poznajo in jaz seveda vem kam bi s starimi knjigami tako, da tega ne bi spraševal …..bodi tako prijazen in zamenjaj nick……..

se opravicujem. Stare knjige pa sem že spravil na varno.

Enkrat na kosovnem odpadu sem slučajno naletela na gospoda Dragota, ki odkupuje knjige v cirilici (ker te kje drugje zelo težko vzamejo, se ga splača zapomnit). Je zelo prijazen možakar. Jaz sem ga poklicala, pa je prišel na dom, si ogledal kar mam in vzel kar ga zanima (ker drugače bi to romalo v Bukvarno).
Njegovega telefona ne bom takole javno objavljala. Javite se mi pa ga mogoče dam.
LP NINA

Spoštovani g. Jože!

Če še slučajno niste uspeli vaših knjig oddati nas prosim pokličite pa se bomo dogovorili da jih odkupimo. ( tel. 02 25 26 614 od 9.00 do 19.00 )
Lep pozdrav!
Antikvariat Pisana Beseda

ANONIMNI UPORABNIK STARE KNJIGE

New Report

Close