Starejši moški in mlajša ženska
Me res zanima, kako gresta skupaj tridesetletnica in petdesetletnik.Mislim, mentalno.
Ona na začetku, v rosnih letih, on že izkušen..
Kako se potem moški vsak dan pogovarja z žensko, ki ni zrastla v njegovem času, ki marsičesa ne ve, nima takih življenjskih izkušenj?
Vem, da so tudi nekatere tridesetletnice zelo zrele in pametne, hitro si nabirajo izkušnje, so fleksibilne, pa vseeno?
Hvala vsem za prijazna in kulturna mnenja.
Lastnih izkušenj nimam. Moški, ki so starejši 10 ali več let me ne zanimajo.
Poznam par parov z razliko 20-22 let. Različno. Nekaterim laufa, drugim ne. Čisto odvisno od človeka.
Pri vseh pa se pozna medgeneracijska razlika.
Jaz poznam par, med njima je 30 let razlike. Razlog je bil denar, ona je vedno lovila starejše, z denarjem. On je videti še kar fejst pri svojih 80-ih letih, ona pa pri 50-ih zanemarjeno, nič urejeno, včasih je bila vedno urejena. Kako furata, ne vem, se ne poznamo tako dobro, a očitno jima gre.
Odlično jima laufa, če ima ona ob strani še kakšno sveže meso.
On 70 ona 50, zgleda, kot foter hci, skratka za pogledat, obup.jaz sem za razliko 5let, ni vazno ona ali on. Lep soncen dan, in ljubite se..
ne vem no, pri taki količini informacij, ki je danes na voljo, si ne znam predstavljat, česa tridesetletnica naj ne bi vedela v primerjavi s petdesetletnikom.
Ni pravila. Če se dva ujameta, potem je vseeno koliko sta stara, iz kakšnega okolja prihajata. Če se znata uskladiti in se spotštujeta, tudi takšne in drugačne razlike.
Je pa tko, neka 30-letnica lahko nekega 50 letnika tudi kaj nauči, kakšne novosti, nove poglede, druga razmišljanja….
Saj pravim, če se ujameta, potem ne bi smelo biti problema.
PUMA – tebe pa ne bi imela za moža, če se z žensko ne znaš pogovarjati, če se nimaš kaj in tako naprej.
Leta so relativna, res pa je …. če je ženska starejša je slabše, gledano s praktičnega vidika (otroci, ….). Drugače pa …meni ne moti, vsak ve zase, ko sem jih imela dvajset, se mi je zdel privlačen marsikateri štiridesetletnik, danes …moški 55 in več niso zame, je pa res, da so nekateri zelo šarmantni, na maratonu je bil eden, dala bi mu max. 45 let, imel pa jih je skoraj 60 …to je glede zunanjosti, ostalo pa …druga zgodba. Tako opevane “skupne točke”, ljudje smo si različni, če imaš hobije, je laže dobiti skupne interese, splošna razgledanost posameznika tudi ni zanemarljiva. 🙂
10 let, pol pa njegovo ljubosumje, njena vihravost…..zaključek tragičen, rezultat dva odrasla osebka z kupom psihičnih težav, ki sejeta strah po okolici:(
hahaha ti res misliš da se ima en 50 letnik o čem za pogovarjat s 30 letnico? mogoče o istih stvareh kot z lastno hčerko. Take zveze so smešne.
Jaz sem 60 ona 31 pa gre super. Hodiva v toplice, na izlete ipd. Vcasih ji še kako poceni obleko kupim.
glej, da oblekca vseen ne bo prepocen.pa zdele ji kupi kakšne uggice, da bo mela tople nogice.spomlad pa cabrioleta.
Od začetka gre, z leti pa vse težje. On popoldneve prespi, jaz se ukvarjam z otrokom, od seksa tudi s ni več, zanimajo ga samo politične teme, skratka pri nama pač ne laufa glih najbolje. Pa še ljubosumje ga žre za povrhu, ker se zaveda, da nama (njemu) v spolnosti škriplje in si misli, da si kaj spotoma privoščim (a sploh ne hodim nikamor). Jaz 40, on 58.
Katero pomanjkljivost ima?
Jaz imam pa drugačno izkušnjo, res da je starostna razlika za eno leto nižja, ampak to ne igra bistvene vloge. Dosti je odvisno od karakterja človeka. Se še ni zgodilo da bi popoldne zaspal, z otroki se ukvarjava oba, politične teme ga ne zanimajo, seks laufa (vsaj 3 krat na teden). Tem za pogovor imava zadosti – od službenih stvari (sva pač iste stroke) do tistih vsakdanjih (o otrocih, šoli, aktualnih dnevnih temah).
Avtorica ti si pa malo zaostala – kako se pa ti pogovarjaš s svojimi starši, glede na to da nisi gor zrasla v njihovem času? Ali pa še bolje – kako se pogovarjaš s starimi starši? Samo o vremenu?
Daj razsvetli me – česa 30 letnica ne ve?
Po mojem mnenju je v taki vezi lahko problem predvsem moški. Če gre moški naprej s časom, izgleda mladosten in se tako tudi počuti, potem ni problema. Če pa je obtičal v nekem času, spi na lovorikah in misli da je svoje življenje že odživel – potem je tak primeren samo za kakšno gospodinjo njegovih let, ki ji ni pretirano do seksa.
Ne vem.. mogoče gre. ampak pri takih večjih razlikah potem na stara leta ne gre najbolje.. Gledam par, on pri 80tih, ona pri dobrih 60ih… ona bi šla na morje, na izlet… on komaj še kam pelje, najraje bi bil doma.. kreg na kreg, ves čas dolg nos…
Dobro saj vem, da si na stara leta že sit partnerja… pa da je redko, da sta še oba živa… a tu sta in večino popoldnevov gledam in poslušam kako se jeb*** zaradi bedarij predvsem zaradi starostne razlike.
Bivša sodelavka ima 30 let starejšega. Če gledam FB stran, vsak dan slikce, kako so prijatli, pa otroci kako so fajn, pa onadva se ljubčkata…. On je čisto sivolas, ima pa daljše lase. Kar malo smešen, starec pri 70-ih letih, ki hoče biti frajer. Kako jima v resnici lavfa, ne vem.Drugače pa sem mnenja, da razlika več kot 10 let ne sme biti, da postane kasneje moteče. Moj je 8 let starejši, že to je veliko.
A tridesetletnice so v rosnih letih? Ne se hecat no.
Jaz sicer mislim, da je to v bistvu edini primer, ko takšna zveza laufa. Če je ona 20 in on 40, je ona še preotročja. Ko je ona 40 in on 60, je on že prestar. 30 in 50 je pa lahko čisto super, samo ne smeš se preveč z dolgoročnim razmišljanjem obremenjevat.
Rajši dva po 30, kot enega ki jih ima 60. :)))
30letnica je na začetku, v rosnih letih in marsičesa ne ve? Sicer se pa menda s partnerjem vsak dan pogovarjaš o sedanjosti, ne o preteklosti.
Če te že zanima, sem imela 23 let starejšega in pogovarjala sva se o vsem. Je pa bil v eni stvari bolj nezrel kot marsikateri najstnik, zraven pa hotel poneumiti še mene. Torej sva končala zaradi njegove nezrelosti.
V mojem primeru je bilo kar v redu (skoraj 20 let razlike), itak je bilo vse tako, kot sem jst rekel. Ampak človek se tudi tega naveliča, ne gre, če se kdaj mnenja ne krešejo.
Jaz imam pa drugačno izkušnjo, res da je starostna razlika za eno leto nižja, ampak to ne igra bistvene vloge. Dosti je odvisno od karakterja človeka. Se še ni zgodilo da bi popoldne zaspal, z otroki se ukvarjava oba, politične teme ga ne zanimajo, seks laufa (vsaj 3 krat na teden). Tem za pogovor imava zadosti – od službenih stvari (sva pač iste stroke) do tistih vsakdanjih (o otrocih, šoli, aktualnih dnevnih temah).
Avtorica ti si pa malo zaostala – kako se pa ti pogovarjaš s svojimi starši, glede na to da nisi gor zrasla v njihovem času? Ali pa še bolje – kako se pogovarjaš s starimi starši? Samo o vremenu?
Daj razsvetli me – česa 30 letnica ne ve?
Po mojem mnenju je v taki vezi lahko problem predvsem moški. Če gre moški naprej s časom, izgleda mladosten in se tako tudi počuti, potem ni problema. Če pa je obtičal v nekem času, spi na lovorikah in misli da je svoje življenje že odživel – potem je tak primeren samo za kakšno gospodinjo njegovih let, ki ji ni pretirano do seksa.[/quote]
Mislim, da slej ko prej pride do težav, ko je moški starejši.Seks ni več tak, kot nekoč, strmo upade in potem začenja biti moški ljubosumen.Ona bi šla še vsepovsod, je še mlada, otroci tik pod vrhom – živahni, moškim se pa več ne da.Energija je šla…
On bi rad malo miru in tišine, ona pa še marsikam….
Po pravici povedano, jaz si sebe ne predstavljam z toliko starejšim.
Tisti, ki so pa srečni v taki zvezi, pa super, nič narobe.
konec koncev- saj ne moreš vedeti, v koga se lahko zaljubiš… takrat leta verjetno niso pomembna, če se dobro ujameta..
Forum je zaprt za komentiranje.