Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek stari starši

stari starši

Bom pa še tu postavila vprašanje. Sem ga na forumu Starejši so modrejši, pa ni bilo nobenega odgovora.

Zanima me, koliko so vaši starši pripravljeni peljati svoje vnučke na kakšno prireditev (lutkovno, knjižnica…) ? Mislim samoiniciativno.

Brez problema, včasih še preveč :-)) Moja najstarejša je nonina ljubljenka, tako, da glede tega nimamo problemov.

Velikokrat.

nikoli

Tudi pri nas babice ne vodita vnučka na kakšne predstave, kino. Samo drugače pa ga gre moja mama iskat včasih v šolo, če je časovna stiska in tudi popazi ga, tako, da je pa to tudi o.k.

V bistvu nikoli, sicer pa preživijo veliko časa z vnučki, takrat se zabavajo po svoje. Razne prireditve pa so moja domena.

Nikoli. Vendar glede na to, da se tudi sami ne udeležujejo velikokrat takih prireditev, mogoče 7x letno, tega od njijh tudi ne pričajkujem.

Moji ju na predstave ne vozita, gredo pa kam drugam – recimo na kopanje v toplice. Pa tudi pazita se pri njih.

Nikoli, a pri mojih starših je tako, da tudi oni ne hodijo kaj prida okoli, jih pa popazijo doma, tašča pa raje okrog vozi svakovo vnukinjo. Na naše se zelo redkokdaj spomni.

Nikoli. Enkrat na leto odpeljeta (moji starši) starejšega sina v hribe (pa še to jih moram prositi), pa prej ko je bil še manjši je bil med počitnicami par dni pri njiju in enkrat sta ga za tri dni vzela v toplice. Se pa čisto drugače obnašata do sestrinih otrok , ki sta jih veliko več jemala s seboj. To je najbrž zato ker stanujejo skupaj in so bolj navajeni eden na drugega. Moževi starši pa sploh nič. Se včasih kar malo zamislim, ko berem te vaše poste, kjer pišete koliko se stari starši ukvarjajo z vnuki in mi ni čisto jasno ali je z mano kaj narobe ali pa z mojimi starši. Se mi je zdelo, da imamo kar v redu odnose ampak če malo pomislim bi pa res lahko malo več časa posvetila svojim vnukom. Ponavadi gremo k mojim staršem v soboto ali nedeljo popoldne in moj oče vzame svojega dveletnega vnuka za pet minut v naročje, mama pa za deset in to je vse.
No. sem se pa spravila v slabo voljo ,zato bom raje zaključila in ne bom še vas morila s tem.

LP, Tanja

Jaz še nimam otrok, vendar sta moja tast in tašča do svoje vnukinje (svakove hčerke) tako posesivna, da sta že prav tečna.

Ko pride njuna vnukinja na obisk, si jo podajata iz roke v roko, eventuelno jo data iz rok samo mojemu fantu, jaz pa ne pridem v poštev (čeprav sem njena botrca). Če bi vedela, da jo kdaj popoldne pazim za kakšno urco, bi mi pa tako zamerila. Pa ne obnašata se tako, samo do mene, tudi do vseh ostalih, ki pridejo na obisk. Lastita si jo, kot da je njuna. V nedeljo smo na primer imeli obisk in jo je cartala ena gospa, takoj ji jo je tast vzel iz rok.

Da ne pozabim, stara je 8 mesecev.

Obvezno morajo priti na obisk vsaj enkrat na teden, drugače se že pritožujeta, da je nič ne vidita.

Mislim, da ste tisti prav srečni, ki vas stari starši pustijo pri miru.

Jaz in moji starši prav z užitkom popazimo na nečaka/vnuka in hodimo na lutkovne predstave, na kopališča, na tortice, v knjižnico, jih vozimo v glasbeno in plesno šolo…

V bistvu jih včasih kar pogrešamo (glede na to, da jih moramo deliti še z enim parom starih staršev :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close