starost avto gum
To niti slučajno ne drži.[/quote]
Se strinjam, da tole sploh ne zdrži. Je sicer velikokrat napisano saj vsi gumarji želijo prodati čimveč – vendar jaz bi vprašal mojega vulkanizerja. Mu zelo zaupam glede gum in se dobljenih nasvetov tudi držim.
Vsekakor bi jih pa jaz testiral pri zaviranju in smerni stabilnosti v mokrem – enkrat na prazni in nenevarni cesti. Pa treba je vozit z zavedanjem, da vseeno niso nove – kar pomeni nekoliko večjo varnostno razdaljo in malo počasneje – predvsem v mokrem.
To niti slučajno ne drži.[/quote]
Se strinjam, da tole sploh ne zdrži. Je sicer velikokrat napisano saj vsi gumarji želijo prodati čimveč – vendar jaz bi vprašal mojega vulkanizerja. Mu zelo zaupam glede gum in se dobljenih nasvetov tudi držim.
Vsekakor bi jih pa jaz testiral pri zaviranju in smerni stabilnosti v mokrem – enkrat na prazni in nenevarni cesti. Pa treba je vozit z zavedanjem, da vseeno niso nove – kar pomeni nekoliko večjo varnostno razdaljo in malo počasneje – predvsem v mokrem.[/quote]
Seveda drži. Mogoče ne že po štirih letih, po šestih letih pa gume definitivno več nimajo tako dobrega oprijema, ker postanejo trde. Prav tako pa glasnejše.
Zato jih je po šestih letih treba zamenjati.
Nisi napisal za kakšne gume gre zimske, letne, voziš zimske poleti.. to vse vpliva na kvaliteto gum. Ampak po 6 letih oz 80.000-100.000km so gume definitivno fuč in se ne igraj z življenjem. Saj vem, da si varen voznik previden in tralala ampak ni vse odvisno od tebe ampak tudi od drugih zadetih, pijanih, nesocializiranih voznikov na cesti.
jaz sem imela na avtu stare 10 let, profila še ulala, ta avto se skoraj nič ni vozil, zato smo si to upali. če bi pa s tako starimi gumami delala vsak dan kilometre, raje menjaj, stroka svetuje menjavo na vsaj 5 let…pa profil gor ali dol, pa seveda je odvisno od kvalitete gume, zato se tu ne špara, bolj ko je guma kvalitetna in žal dražja, za dlje jo boš imel
Letos sm menjala gume in so mi dali na izbiro gumo za 60 evrov, prvič slišala zanjo in grem na net gledat kako so gume kaj ocenjene in se doličim za mišelinko, ampak je bila pa vseeno malo predraga, 150 evrov…tale ta pocen je bila pa poden, vsi so jo pkritizirali,d a se je v letu dni tako znucala, da so morali kupiti nove, mal ponetaj za gumo, ki jo želiš in veliko boš izvedel-a. jaz sem nato izbrala gudjerke, ena je bila 120 evrov in verjamem,da bodo spet za 10 let, glede na km, ki jih jaz delam. Predvsem pa je guma svetovna, tako se drži ceste, tudi na testih je v vrhu, vidiš jaz dam raje več za gumo, ker je res dobra in se s tako komot vozim 6 let, kot dat malo za slabo gumo in bo drugo leto z njo že sranje
kaj pa tole:http://avto.over.net/clanek/starost-pnevmatik/#.U0KItqh_tEJ%5B/quote%5D
Pet (oz.sest ) let stare, se nevozene gume, se lahko se vedno prodajajo kot nove gume :))