starostna razlika partnerjev
Kakooooo?
Da nimam moči?
Veš kaj…če ne boš nehala brcat ti bom te tačke, ti bom….. bom se že nekaj spomnil…. 😛
No, ti si sama tako mlada, da so pet let mlajši praktično res še otroci.
Drugače je pa to, če ponotranjiš, da leta dejansko niso pomembna, samo en velik plus. Res mora biti škoda, ker nekoga zavrneš samo zato, ker prevelika razlika v družbi velja za neokusno. In se moram takoj zatem posipat s pepelom, ker osebno ne bi imela starejšega partnerja. V skrajnem primeru, če bi bil kot sam Brad Pitt, bi mogoče tolerirala do dve leti gor, več pa ne.
Kolegu, ki je resno zastavil s 15 let starejšo žensko in se je bal reakcije doma, sem svetovala, naj jim najprej pove, da je biseksualec, potem pa doda, naj jih ne skrbi, ker je spoznal fajno žensko. Potem jim bo čisto vseeno, kakšna je in koliko je stara :).
Ni me ubogal in temu primeren je bil tudi odziv staršev. No, bodo že preboleli. Zanimivo pa je, da jih ni motilo, ko je hodil s skoraj toliko mlajšo, pa je bila to mentalno mnogo večja razlika.
Da je mlada, ne pomeni avtomatsko, da je naivna in “neumna”, kakor tudi ne, če je starejša, a ne?
Mislim, da se ta želja veča z leti in debelino denarnice marsikaterega moškega. 🙂
Če kupiš avtomobil, verjetno nima nihče rad, da je menjal kup lastnikov ? 😀
Moja edina in najdražje na tem svetu je stara toliko kot jaz.
Najino življenje je najlepše kar jih je lahko.
Sva kot narejena eden za drugega in skupaj paševa kot lonec in pokrov. Ni je sile na svetu, ki bi naju lahko razdvojila.
Hočeš(te) še kaj, še kakšen napotek?
Če maš pa sina starga skor tok kt jst. Lohk bi mi bla mat.[/quote]
Ja vem to ze ves cas.Tebe je pa presenetil al kaj.Sicer pa samo komuniciramo online in ni nobene potrebe,spuscat kake nizke udarce zaradi let.
Ne.Kontra?
Tudi meni se to zdi bolj težko izvedljivo (v obliki dobrega partnerstva), ampak bojda izjeme potrjujejo pravila.
Jaz sem imela praktično vedno mlajše, tudi 10 let razlike, pa se nikdar ni obneslo za več, kot cca leto, dve. So se življenjske izkušnje vedno izkazale za prevelik minus, težko se je pogovarjat, delat neke resne plane ali usklajevat neke vsakodnevne banalnosti, ki prerastejo v nadležnost. Z zadnjim, ki je nekaj let starejši, pa se odlično ujemava in so bile razlike očitne že v prvih tednih. Pravi zen.
Avtorica,predvidevam,da si dokaj mlada.Ponavadi gre nekako tako,da so ti privlacni moski,ki so bolj zreli in imajo vec izkusenj,kot tvoji vrstniki.10 let je lahko malo ali veliko,odvisno od vpletenih.Iz mojih lastnih izkusenj,kot tudi ljudi s katerimi sem si blizu,ti lahko povem,da se ponavadi,v enem zivljenskem obdobju,ta razlika zelo pozna.Pomisli,da zenske zivimo v povprecju dlje ( 5-7 let )pa potem.to ni vec “samo” 10 let.Ampak kot sem napisala je vse odvisno od posameznika,zagotovil ni tako kot nikjer.
Pravijo, da za ljubimce čimvečja razlika, za partnerje čimmanjša razlika v letih.
Empirično pa dokazano, da najbolje funkcionirajo pari, kjer je ženska mlajša od moškega cca 7 let (ena generacija? morda je to povezano z dejstvom, da ste ženske pri enakih letih kot moški čustveno zrelejše od moških?).
Pravil pa, to vsi vemo, ni … gre več ali manj za stereotipe in neke empirične ugotovitve/izkušnje.
Daj kak link na ta empirični dokaz.
Po tvojem je torej moški pri 25 letih po diplomi ali petih, šestih letih službe na ravni 18-letnega srednješolca v tretjem letniku SŠ? Pa zdi se mi, da si enkrat prej pisal o osmih letih zrelostne razlike.
Po tvojem je torej moški pri 25 letih po diplomi ali petih, šestih letih službe na ravni 18-letnega srednješolca v tretjem letniku SŠ? Pa zdi se mi, da si enkrat prej pisal o osmih letih zrelostne razlike.[/quote]
Jaz? O osmih letih? Se ne spomnim, dvomim. Ker imam nekako v spominu, da se vedno govori o 7 letih kot o eni “generaciji” (antropološko gledano).
Po mojem, če se jaz spomnim svojih 25 let starosti in z diplomo v žepu in tvoje primerjave z 18-letnim srednješolcem, bi primerjava kar zdržala. :))) Nisi daleč od resnice. :))))))))))))))
Ma ne vem. Ne bi imela niti 10 let starejšega, niti 10 let mlajšega.
Midva sva isti letnik in se mi to zdi super.
Izbiramo partnerje, s katerimi smo tudi osebnostno-čustveno na isti zrelostno ravni, zato je to malce zaskrbljajoče, razen če je seks bistvo tvojih zvez, potem tako veliki razpon v letih ne igra nobene vloge. Takšne zveze nakazujejo na to, čemu nekatere ženske označijo “da nimajo sreče v ljubezni”, kljub številčnim (propadlim) zvezam. Seveda, če ni osebnostnega razvoja na področju partnerstva tudi po desetletjih ne. 😉
Pravila so, ki jih pa postavlja narava, ampak niso strogo popredalčkana, ampak kot zvezna statistična krivulja, ki hitro upada na obeh koncih povprečja (mlajši-starejši). Da je moški 10 let mlajši od ženske, je statistično naravno pravilo, da se takšna zveza morda odnese na 1:100. Če pa je moški starejši za ista leta, pa je bolj naravno, zato je ta statistični koeficient tudi precej višji.
Po tvojem je torej moški pri 25 letih po diplomi ali petih, šestih letih službe na ravni 18-letnega srednješolca v tretjem letniku SŠ? Pa zdi se mi, da si enkrat prej pisal o osmih letih zrelostne razlike.[/quote]
Jaz? O osmih letih? Se ne spomnim, dvomim. Ker imam nekako v spominu, da se vedno govori o 7 letih kot o eni “generaciji” (antropološko gledano).
Po mojem, če se jaz spomnim svojih 25 let starosti in z diplomo v žepu in tvoje primerjave z 18-letnim srednješolcem, bi primerjava kar zdržala. :))) Nisi daleč od resnice. :))))))))))))))[/quote]
Pravila so, ki jih pa postavlja narava, ampak niso strogo popredalčkana, ampak kot zvezna statistična krivulja, ki hitro upada na obeh koncih povprečja (mlajši-starejši). Da je moški 10 let mlajši od ženske, je statistično naravno pravilo, da se takšna zveza morda odnese na 1:100. Če pa je moški starejši za ista leta, pa je bolj naravno, zato je ta statistični koeficient tudi precej višji.[/quote]
Se pravi,da je bolj naravno to,da zenska prezivi svojih”zadnjih” 10 let in vec ( ce je dokazano,da zivi v povprecju 5-7 let dlje ) sama?!
Pravila so, ki jih pa postavlja narava, ampak niso strogo popredalčkana, ampak kot zvezna statistična krivulja, ki hitro upada na obeh koncih povprečja (mlajši-starejši). Da je moški 10 let mlajši od ženske, je statistično naravno pravilo, da se takšna zveza morda odnese na 1:100. Če pa je moški starejši za ista leta, pa je bolj naravno, zato je ta statistični koeficient tudi precej višji.[/quote]
Se pravi,da je bolj naravno to,da zenska prezivi svojih”zadnjih” 10 let in vec ( ce je dokazano,da zivi v povprecju 5-7 let dlje ) sama?![/quote]
Govorim o tem, da ima recimo 30-letnica 20-letnika, ali 40-letnica recimo 25-letnika. Da te ženske, ki izbirajo dekado mlajše moški, da zrelostno-čustvenem nivoju enako kot ti fantje, se pravi manj naravne zveze, ki so na začetku obsojene na propad. To so t. i. ženske, ki “nimajo sreče v ljubezni”, ker niso dozorele in ravno zato rinejo v zveze brez prihodnosti z veliko mlajšimi moškimi. Medtem pa 10 let starejši moški, je pa veliko bolj naravno, saj recimo 60-letnik je lahko telesno še povsem agilen, tudi spolno, 50-letnici pa se bliža recimo menopavza. Recimo kako šele bo v tem primeru shajal 40-letnik s 50-letnico, če ima lahko njen moški njene hčere po letih?
matjažko, ti take klamfe serješ, da to ni res.
ženska je spolno na vrhuncu približno 15 do 20 let ZA moškim, ne pa 10 let pred njim. to z 10imi leti na žalost velja za mentalno zrelost, kar je tudi razlog, da je večina zvez neuspešnih. če se seksualno ujemata, je moški za žensko preveč otročji, če je mentalno, je pa napol impotenten.
moški, ki skrbijo zase in posledično ohranijo spolno kondicijo v polnem zagonu tudi po 40-em, je zelo malo, mogoče 1/100.
“povsem agilnih” 60-letnikov pa (osebno) ne poznam. niti enega, ki bi lahko meni, kot ženski v 30-ih letih, pariral. mogoče obstaja, ampak bi bila večja verjetnost, da zadanem glavni dobitek na loteriji :))) po drugi strani so ženske v menopavzi lahko hudo vroče, ker menopavza ne pomeni nujno odsotnosti spolne sle…
:))))) Sama ne bi znala napisat boljse.Lahko dodam,da se blizam 50 in ni osnovnih pogojev,da bi bila s 60 letnikom.:)))) Preverjeno,no go.Ce ze,potem pa moja leta ali kako leto manj.Kako leto ne pomeni 10,da ne bo pomote.:))
Ta matjazko… RIP…
Forum je zaprt za komentiranje.