Starostna razlika pri partnerjih?
Sem 30 stara in opažam da se najbolje ujemam z moškimi ki so stari od 30-35 let, vse kar je nad 35 se ne ujemamo najbolje. Nekje sem prebrala da se generacija menja na 5 let, slišala sem da 5 let gor 5 let dol, samo si ne predstavljam da bi hodila s 25 letnikom s tipi ki so od 20-30 stari se sploh ne ujemam in nimam več stikov.
Kakšna starostna razlika pri partnerju se vam zdi še ok, in kaj se vam zdi že neokusno? Zanima me tudi kako druge 30 letnice opažate, se vam tudi zdi da se težje ujamete z nekom ki je v poznih 30-tih?
Ne gre za neokusno. Meni se zdi, da prevelike razlike ne gredo/ne morejo/ iti, ker je večgeneracijski prepad, tudi fizično pride do razlik /ne mislim zgolj na sex/.
Sicer, kakor kdo, nobenega ne obsojam, vsak si sam izbere.
Osebno mislim, da je 10 let razlike tista res ekstremno zgornja meja. Poudarjam: moje mišljenje.
Problem je, če še dopustne razlike definiraš absolutno v letih. A ni bolje, če se reče, da je še dopustna razlika v letih +-20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ko bom 100, bo dopustno da bom imela fanta, ki bo star od 80 do 120, ko bom 20 pa bo moj fant star od 16 do 24.
Je blo že večkrat premleto tu gor, kar se mene tiče, starostna razlika ne igra nobene vloge. Poznam zveze, kjer je razlika 10 let ali več (mlajša ženska ali mlajši moški) in večina v redu funkcionira že leta.
In poznam več takih, kjer je bila razlika v letih par let ali je skoraj ni bilo, pa ni štimalo…
Pa ne zdaj delat primerjav v smislu, kako recimo 23-letni moški ne more bit s 13-letnico.
Govora je o odraslih ljudeh.
Jaz jaz sem točno 30 ravno dopolnila v bistvu:) In se strinjam da sama se najbolje ujemam s tipi ki so mojih let torej od 30-35, se strinjam ja da pri večini odraslih je najboljša razlika tam od 3-5 let. Govorim za večino, je pa res da obstajajo izjeme da se neka 30 letnica zaljubi v 45 letnika samo to je bolj redko se mi zdi.
Mislim, da je odvisno od primera. Sama imam sorodnika, ki je skoraj pol mlajsi od mene, pa se mi vcasih zdi, da me po zrelosti prekasa in tudi njegov pogled na svet je blizje pogledu starejsih, ne vrstnikov. Zanj se mi zdi, da se bi precej tezko ujel z nekom svojih let ali celo z mlajso, ker bi bila razlika v zrelosti res prevelika. Ampak po drugi strani poznam ljudi, ki so starejsi od mene, pa se vedno hudo nezreli in se gredo pri 50+ skorajda pubertetnisko zivljenje…
Zato je najbolje, da se najdejo taki, ki se zrelostno, osebnostno in custveno ujemajo – pa ce so enako stari, ali pa tudi ce niso.
letos na morju sta bila dva, tip zelo star, punca mlada. Sem sprva mislila, da sta oče in hčer, potem pa sta se lizala, da se mi je kar želodec obračal, sem se takoj obrnila stran. Ogabno in neokusno, kt da je en pedofil[/quote]
A ko se ti s svojim ližeš, se ti pa ne obrača želodec?[/quote] ne, če pa bi se s tvijim, pa bi se mi
Moj lubi je mlajši 13 let. Nama ni nič čudno.
Vmes sva bolj zaradi pritiska okolice in občutka, da je razlika le prevelika, po petih letih nehala. On je poskusil z vrstnico, pa z eno deset let mlajšo, nato eno leto delal v tujini in bil samski, jaz sem bila ta čas z enim par let starejšim, pa sva po treh letih prišla spet nazaj skupaj.
Na komentarje, da bo on pri 40 šel z mlajšo, se ne oziram. Pri 40 bo že ornk plešast in s trebušino, ker se mu oboje nakazuje že zdaj. Lahko bo srečen, če bo meni takrat še všeč :). Mah itak mi bo, ker je enostavno ta pravi zame.