Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Starostna razlika…

Starostna razlika…

Pozdravljeni

Že dolgo časa opažam, da mnogi dajejo zelo velik poudarek na starostno razliko. Pa tu ne gre samo za zmenke ali potencialno vezo, temveč se dostikrat zatakne že pri pogovoru.
Ni malo situacij, ko je vse v redu, ujemanje, pogovor, itd…a se zatakne pri letih. Če ne takoj, pa kasneje, ko se izve za leta.
Pa seveda zdaj tu ne govorimo o starostnih razlikah 20 do 30 let. Sploh pri ženskah je tako, da tolerirajo nekje 3-5 let, potem si pa “kao” prestar. Navzdol jih sploh ne zanima, razen morda tam po 40.

Ne vem, meni se zdi trapasto, da se tako omejujemo z neko banalno zadevo, kot so leta. Kolikor vem, se kompatibilnost ali nekompatibilnost ljudi meri z drugimi kriteriji, ne z leti. In tudi veze razpadajo zaradi drugih nesoglasij, ne zaradi let.

Kako pa vi menite o tem?

Vse je odvisno od kompatibilnosti.

Če ima nekdo tako stališče glede starostnih razlik, potem nisva kompatibilna 🙂 Mislim seveda tudi na prijateljstvo, pogovor, karkoli … V življenju sem spoznala že kar nekaj izredno zrelih, razgledanih in pametnih sogovornic in sogovornikov 20, 25 let mlajših od sebe, kaj šele starejših … In obratno, se zgodi, da si s kakšnim vrstnikom po letih nimava česa povedati.

Očitno si malo razočaran zaradi tega … ljudi ne moreš prisiliti, da spremenijo svoja stališča, do tega morajo priti sami.

V preteklosti so ženske bile primorane sprejeti starejše moške, ker so le-ti imeli dovolj sredstev za preživetje družine.

Sedaj si ženske sredstva prislužijo same in izbirajo moške svojih let, nekatere tudi mlajše.

Ne sili drugih v svoja pričakovanja, pusti jih da se odločijo po lastni volji.

Meni se zdi, da je avtor teme želel reči, da se preveč ljudi zapiči ravno v starost. Celo jaz sem slišal nemalo moških in žensk, ki “za nobeno ceno ne bi vzeli starejše(ga)/mlajše(ga), kot N let”. Kot da vse drugo sploh ni pomembno. Človek se vpraša, čemu se toliko ljudi loči, če pa jih loči idealna razlika v starosti.
Tu se strinjam s

herotica.
Če so ljudje ozkogledi in dajejo poudarek na banalne zadeve, je to njihov problem, ne pa problem tistega, ki je po njihovih kriterijih prestar ali premlad. Ali pa te debate okoli starosti delujejo kot način znebiti se nekoga. Malokdo upa reči, da mu nekdo ni privlačen, dovolj razgledan, dovolj premožen, itd. Enostavno se sklicuješ na starost, pa je rešeno, na dokaj nevtralen način, ki ni tako oseben 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close