Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Starševsko nadomestilo in popoldanski s.p

Starševsko nadomestilo in popoldanski s.p

Lep pozdrav,
zanima me če mi lahko pomagate pri slednjem problemu na CSD na žalost nimajo pojma..
partnerka gre čez en mesec na ‘porodniško’, trenutno je nezaposlena, dobi pa starševsko nadomestilo oz je upravičena do ‘porodniške’, saj je bila zaposlena več kot 12 mesecev v zadnjih treh letih. Zanima me, če lahko v času prejemanja nadomestila odpre s.p., ter če je upravičena do plačevanja manjših prispevkov (popoldanski s.p.). Torej, ali ji z odprtjem s.p.ja vzamejo porodniško, oz. če porodniška ostane, kakšne prispevke mora plačevati (polne ali je tudi v njenem primeru s.p. razumljen kot dopolnilna dejavnost, ker ima plačane prispevke od drugod-prejšna zaposlitev – če to drži?).
Najlepša hvala za odgovor,
lp Matevž

Spoštovani,

Pravica do starševskega nadomestila preneha, če oseba začne delati oziroma začne opravljati samostojno dejavnost.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close