Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Starševsko nadomestilo

Starševsko nadomestilo

Spoštovani,

na vas se obračam z vprašanjem o starševskem nadomestilu, in sicer gre za to, da si ne morem raztolmačiti odločbo o starševskem nadomestilu ter odrezkom “delnega” izplačila za mesec avgust, ki znaša za 9 dni 226,00 EUR, v odločbi pa so mi izračunali, da znaša starševsko nadomestilo 990,00 EUR bruto. Se pravi:

Tako po informativnem izračunu na CSD Šiška ( ko vneseš 12 mesečnih zneskov bruto ) kot tudi v odločbi svojega CSD sem prišla do zaključka, da moja porodniška znaša 990,00 EUR bruto, neto pa po CSD Šiška znaša 689,00 EUR.

Danes sem dobila odrezek za izplačilo porodniške za 9 dni v mesecu avgustu, saj sem z 19.8. nastopila porodniško in ta delni znesek znaša samo 226,00 EUR, če preračunam za 23 delovnih dni v mesecu avgustu, bi moja porodniška znašala nekje okoli 580,00 EUR, kar je 100,00 EUR manj kot bi nekje po izračunih in bruto plači morala dobiti.

Prosim, če mi obrazložite to situacijo in ali je možno, da se ob delnem izračunu, se pravi v mojem primeru samo za 9 dni avtomatsko zmanjša znesek in se računa z novo osnovo oz. drugim povprečjem?

Upam, da sem bila jasna, v kolikor pa nisem bila, mi prosim povejte, saj me ob misli, da bi moja porodniška znašala glede na bruto samo 570,00 EUR, strese in se nikakor ne morem sprijazniti s tem 🙁

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Sabina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close