Starši me bodo vrgli iz hiše
Pozdravljeni,
zanima kaj lahko kot mladoletni in polnoletni naredis ko te vržejo iz hiše.
Starši me bodo ob 18 letu izgnali iz hiše saj so me dobili da kadim travo, in zdaj me bodo vrgli iz hiše ko bom star 18. (Cez slaba 2 meseca). Kaj lahko v tem primeru naredim? Ocene v šoli niso slabe (vec ali manj imam 4, 3 in nekaj 5), nimam nobene negativne.
Doma se že dolgo kregamo o vsem in tudi sam imam željo se odselit ampak financno se mi kljub studentskem delu ne izide. Travo ne kadim da bi se zadeval ampak da se po dolgem tednu sprostim. (Ali pijem alkohol ali pa kadim travo je cisto enako samo da je ena stvar ilegalna in bolj zdrava.)
Kaj lahko sploh storim?
Vsi proti travi lahko kar takoj zapustite to temo ker me vaša mnenja ne zanimajo.
Spoštovani!
Dolžnost preživljanja izhaja iz Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki določa, da so starši dolžni preživljati svoje otroke do polnoletnosti, tako da v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi zagotovijo življenjske razmere, potrebne za otrokov razvoj. Če se otrok redno šola, pa tudi če se redno šola vpisan na izredni študij, so ga starši dolžni preživljati tudi po polnoletnosti, vendar največ do dopolnjenega šestindvajsetega leta starosti. Dolžnost preživljanja pomeni dolžnost pokrivanja izdatkov za življenje, vzgojo, šolanje in izobraževanje otroka. Obseg obveznosti se določi po potrebah otroka in zmožnostih staršev.
V kolikor vas bodo starši vrgli iz stanovanja se z njimi poskusite dogovoriti o preživnini. Če do dogovora ne bo prišlo potem boste morali preživnino zahtevati s tožbo.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.