Stavek iz oddaje Trenja
danes je revnih 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev, ali pa skoraj revnih!
pa naj bodo tisti na sociali, ali pa delavci in penzjonisti!
je pa res najbolj žalostno, da se delavec s svojo plačo ne more dostojno preživet, kaj šele da bi preživljal še koga zraven!
še tisti, ki se vozijo z luksuznimi mercedezi se imajo za revne.
http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/z-mercedesom-pred-boga.html
Nikjer ne piše, da je Cerkev revna, ampak je v Svetem Pismu celo predpisana desetina, ki zagotavlja duhovnikom spodobno življenje, ker so pač Bogu bolj pri srcu njegovi duhovniki kot pa politiki. Cerkev bo vedno imela denar.
Ni pa linkov na pahorjevo jahto, semoličev vozni park, porše od kresalke in s kakšnim letalom za 6.000 €/uro(!!) se vozi v milano po nakupih. Veste, socialna enakost pa je zapisana v komunističnih biblijah. Očitno je, da so eni bolj enaki kot drugi in lahko izžemajo slovence in narodove naravne vire. Bogati tajkuni pa se preseravajo ne vem s čim. sem pa takoj zato, da začnejo levi “bolj enaki in enakopravni državljani” živeti od nedeljskih darov kot duhovniki namesto od mastnih plač.
Če bi to bil uspešen recept za bogatenje, pol bi se ga razni dženkoviči poslužili.
Sem tudi zato, da si ateizem ustanovi državico po vzoru Vatikana in tja preseli vodstvo, sami pa naj se spucajo iz slovenskih javnih ustanov. Po ustavi, kjer je zapisano, da je Cerkev ločena od države, bi tako moralo biti. Tako pa se vzdržuje protiustavno stanje, ko je ateistična Cerkev del slovenske države. Noro.
Če se to nanaša na ljudi, ki nočejo delati in lepo sedijo doma, dobijo denarno socialno pomoč, zraven imajo še kup otrok in otroške dodatke, brezplačno prehrano, zastonj učbenike… počitnice prek društva prijateljev mladine… potem se strinjam, da smo bolj revni tisti, ki delamo za manj kot 500 evrov mesečno in smo prikrajšani za denarno socialno pomoč, ker mogoče za malenkost presegamo cenzus. Tako da se mora naša država vprašati, kdo je zares reven ali tisti, ki delamo, ki sprejmemo vsakršno delo, ali pa tisti, ki se smilijo sami sebi in se smejejo nam, češ kakšni bedaki smo, ki vstajamo zjutraj in gremo na delo, medtem ko se oni komaj dobro obrnejo v postelji.
Merilo revščine niso želje ampak zmožnost. Če si jaz ne morem nekaj privoščiti, kar si želim, to še ne pomeni da sem reven.[/quote]
popravi si računalnik, malo zaostajaš!:)))
le glej da bo tako ostalo še naslednja 4 leta!:)))[/quote]
Ne glede iz katerega računalnika oddajam sporočila na PČ se le ta pojavijo zelo pozno če se sploh. Ne vem komu sem se zameril.
Za sebe smatram da nisem reven, pa čeprav si marsičesa ne morem privoščiti. Živim pač v mejah svojih zmožnosti.
Benaflek,
a bi bil lahko prosim tako prijazen, da mi poveš (pa četudi brez linka):
– kje natančno je v svetem pismu predpisana desetina za Cerkev;
– kakšno, koliko vredno in kje ima parkirano Pahor svojo jahto;
– vozni park Semoliča (vsaj s tem menda ne boš imel problemov; verjamem, da ima Semolič vsaj en avto, saj ga imam celo jaz);
– kaj ima porše od Kresalove in njeni šoping izleti v Milano zveze s pragom revščine, brezposelnostjo, upokojenci…. (kolikor jaz vem, njen denar izhaja iz firme njenega partnerja; ni si ga nagrabila kot politik, saj je v politiko vstopila šele pred kratkim)
– od kje ti ideja, da bi ateizem lahko primerjal z RKC – podobno, kot bi recimo antimilitarizem primerjal z NATO paktom. Eno je ideološki pogled na svet, drugo pa je institucija, ki v realnem svetu še kako obstaja (in mimogrede od nedeljskih, pa niti ponedeljkovih, torkovih… darov ne plačuje naši državi niti evrocenta davka, kot ga moraj jaz za vsak zaslužen evrček)
Da ti bo lažje, predlagam, da mi odgovoriš kar po alinejah.
Enen pa menda ne pričakuješ kakšne pametne odgovore od človeka, ki lahko napiše takšne neumnosti.
Benaflek, predlagam ti, da resno;
1. prebereš sveto pismo in dojameš, da ga ni pisal ne bog ne jezus kristus (namerno pišem z malo), ampak jo je pisal človek, ampak za začetek le preberi;
2. če ti gre nekdo tako v nos, ker je pač Janša tako rekel, imej vsaj toliko dostojanstva, da se pozanimaš o njegovih slabostih in jih argumentirano navedeš;
3. izobrazi se, splošno mislim; brez zamere, ampak danes povprečen osnovnošolec pozna termin ateizem.
Nimam namena te žalit, ampak samo komentiram to kar si sam zapisal in je žal vsem vidno.
popravi si računalnik, malo zaostajaš!:)))
le glej da bo tako ostalo še naslednja 4 leta!:)))[/quote]
Ne glede iz katerega računalnika oddajam sporočila na PČ se le ta pojavijo zelo pozno če se sploh. Ne vem komu sem se zameril.
Za sebe smatram da nisem reven, pa čeprav si marsičesa ne morem privoščiti. Živim pač v mejah svojih zmožnosti.[/quote]
saj pravim, da glej da bo tako ostalo vsaj še 4 leta!:)
Za sebe smatram da nisem reven, pa čeprav si marsičesa ne morem privoščiti. Živim pač v mejah svojih zmožnosti.[/quote]
saj pravim, da glej da bo tako ostalo vsaj še 4 leta!:)[/quote]
Glede na vlado ki se mi obeta je mal upanja. A upanje umira zadnje.