Stavka solnikov
Ja, jih.
Podpiram vsakega, ki se bo uprl temu, kar se dogaja tudi v plačni politiki. Ker je odraz morale poštenega delovnega ljudstva na eni strani, in nemorale, nihilizma, ustvarjanja namernega prepada med narodom in določenimi kastami, ki imajo trenutno priložnost odločanja o marsičemu, vsemu, v tej državi.
atikin, 25.02.2023 ob 14:48
Ja, jih.
Podpiram vsakega, ki se bo uprl temu, kar se dogaja tudi v plačni politiki. Ker je odraz morale poštenega delovnega ljudstva na eni strani, in nemorale, nihilizma, ustvarjanja namernega prepada med narodom in določenimi kastami, ki imajo trenutno priložnost odločanja o marsičemu, vsemu, v tej državi.
kaj natančno podpiraš – ljudi, ki so že dovili svoje jeseni so stavkali dobili povišico, potem se je štrukelj začel dret za pomočnice, dobil povišico in zdaj se spet dere…
bo kdaj konec… kaj in koga ti to natančno podpiraš? da vedno eni in isti dobivajo povišice… ta sviz je enako kot fides
Anonimnoxyz, 25.02.2023 ob 15:04
kaj natančno podpiraš – ljudi, ki so že dovili svoje jeseni so stavkali dobili povišico, potem se je štrukelj začel dret za pomočnice, dobil povišico in zdaj se spet dere…
bo kdaj konec… kaj in koga ti to natančno podpiraš? da vedno eni in isti dobivajo povišice… ta sviz je enako kot fides
stavkaj še ti, ne glede na sektor. Boste dobili “happy ending” na koncu.
Ker tako se je začelo. Z nihilističnim happy endingom. Javno izraženim, v kamero, v obraz ljudstva.
Pa nisem Janšist, da me ne boš po krivem.
Vsakemu privoščim, da javno izrazi svoje nezadovoljstvo. To je njegova temeljna ustavna pravica.
NE PODPIRAM
Tako lepo kot gre našim šolnikom,ne gre nikomur.Imajo dober delovni čas,lepe plače in ne kaj pretirano težko delo.
Če jim ni kaj prav,pa naj gredo pogledat kako se dela drugje in za kakšno plačo.Me res zanima,če je kateri pripravljen it drugam delat.
DELAM V JAVNI UPRAVI SEKTOR J (imam dodatek do minimalne plače)pri tem štrajko ne pridobim nič druga kot to,da me drugi obrekujejo,da spet štrajkamo.Ampak ne skupina J .Samo naši tako imenovani” Visoko izobražen kader.” neumni pa….
atikin, 25.02.2023 ob 15:07
stavkaj še ti, ne glede na sektor. Boste dobili “happy ending” na koncu.
Ker tako se je začelo. Z nihilističnim happy endingom. Javno izraženim, v kamero, v obraz ljudstva.
Pa nisem Janšist, da me ne boš po krivem.
Vsakemu privoščim, da javno izrazi svoje nezadovoljstvo. To je njegova temeljna ustavna pravica.
če ti že ravbno o happy endingu – očitno ves čas ko so šolniki dobivali tožilci in ostali niso dobili nič, pa šolnikov ni nič motilo tudi tebe ne…
in btw. če nisi zasledilo nobenega happy endinga ni bilo, niso dobili nič
ampak nekateri še kar izsiljujejo, čeprav so svoje že dobili…
podpiram vlado da ne da nikomur nič in naredi nov plačni sistem – če je kateri sindikalist nezmožen to razumetio, pa naj se goni po ulicah, samo plačala jim ne bi teh stavk…
če pa koga moti in non stop jamra,kljub temu da ves čas dobiva višje plače (kot šolniki jih), pa lahko da odpoved in gre v gospodarstvo.
Anonimnoxyz, 25.02.2023 ob 15:21
če ti že ravbno o happy endingu – očitno ves čas ko so šolniki dobivali tožilci in ostali niso dobili nič, pa šolnikov ni nič motilo tudi tebe ne…
in btw. če nisi zasledilo nobenega happy endinga ni bilo, niso dobili nič
ampak nekateri še kar izsiljujejo, čeprav so svoje že dobili…
podpiram vlado da ne da nikomur nič in naredi nov plačni sistem – če je kateri sindikalist nezmožen to razumetio, pa naj se goni po ulicah, samo plačala jim ne bi teh stavk…
če pa koga moti in non stop jamra,kljub temu da ves čas dobiva višje plače (kot šolniki jih), pa lahko da odpoved in gre v gospodarstvo.
Nihilizem in happy ending, servirano v obraz preostalega ljudstva sta ključna .
Tako in to se ne dela. Punto.
ne podpiram, 25.02.2023 ob 15:15
NE PODPIRAM
Tako lepo kot gre našim šolnikom,ne gre nikomur.Imajo dober delovni čas,lepe plače in ne kaj pretirano težko delo.
Če jim ni kaj prav,pa naj gredo pogledat kako se dela drugje in za kakšno plačo.Me res zanima,če je kateri pripravljen it drugam delat.
DELAM V JAVNI UPRAVI SEKTOR J (imam dodatek do minimalne plače)pri tem štrajko ne pridobim nič druga kot to,da me drugi obrekujejo,da spet štrajkamo.Ampak ne skupina J .Samo naši tako imenovani” Visoko izobražen kader.” neumni pa….
podpis pod tvoj zapis… in imaš krepko zahtevnejše delo od njih… oni imajo že itak višje plače, in še vedno non stop se pritožujejo in stavkajo… ne zaslužijo si nobene podpore, niti najmanjše.
atikin, 25.02.2023 ob 15:23
Nihilizem in happy ending, servirano v obraz preostalega ljudstva sta ključna .
Tako in to se ne dela. Punto.
kaj sanjaš – pa naj se gonijo po ulici, bojo imeli otroci fraj in mir od njih… to jim privoščim. če jim kaj ne paše lahko gredo v gospodarstvo – država ni banka… in ti svojih nekih principov nimaš kaj izsiljevati iz inata.
Ni določen del naroda dolžen plačevarti tvoje upore in ideje ali nasprotovanja. če ti kaj ne paše izvoli drugam na šiht. Učitelji nimajo slabih plač. Pika. IN me ne briga kako se kaj po tvoje dela ali ne.
Anonimnoxyz, 25.02.2023 ob 15:27
kaj sanjaš – pa naj se gonijo po ulici, bojo imeli otroci fraj in mir od njih… to jim privoščim. če jim kaj ne paše lahko gredo v gospodarstvo – država ni banka… in ti svojih nekih principov nimaš kaj izsiljevati iz inata.
Ni določen del naroda dolžen plačevarti tvoje upore in ideje ali nasprotovanja. če ti kaj ne paše izvoli drugam na šiht. Učitelji nimajo slabih plač. Pika. IN me ne briga kako se kaj po tvoje dela ali ne.
Jaz ne podpiram “gonjenja po ulicah”.
Sem pa absolutno proti tako očitnemu nihilizmu, ki je še kako v modi in uporabljen sedaj zadnjih 6 mesewcev; sem proti zafrkavanju poštenega naroda in metanja mu peska v oči.
če si proti temu kar pišeš v zadnjem stavku potem ne bi podpirala tega Štruklja in svizovcev…
kaj komu ni jasno – postavlja se nov plačni sistem – nihlče ne bo zdaj v starem nič ekstra dobil pa če še tako izsiljuje – država ni banka in ne bono bankrotirali vsi skupaj, ker si en štrukelj predstavlja da bi bil bogataš na plečih ostalega naroda.
Postavlja se nov sistem za tega naj se usedejo za mizo in se dogovarjajo in pogajajo.
Izsiljevanje nekaj v starem sedaj je neumno in je zgolj izsiljevanje na račun drugih in je dejansko gonjenje po ulicah.
Že sedaj je problem dobiti učitelje, sedaj čaka zamrznitev napredovanja za 5 let- torej nekdo, ki bi lahko napredoval, bo čakal še naslednjih 5 let. Bo na začetni plači skoraj 10 let. A to bo pritegnilo mlade? Pa zakaj bi nekdo študiral do 25 let in nato bil do 35. leta na plači začetnika? Ne glede na to ali je dober, odličen ali pa res zanič učitelj? Kakšna je razlika v plači učitelja, ki je učitelj z veliko začetnico in tistim, ki ne da nič od sebe?
Anonimnoxyz, 25.02.2023 ob 15:46
če si proti temu kar pišeš v zadnjem stavku potem ne bi podpirala tega Štruklja in svizovcev…
kaj komu ni jasno – postavlja se nov plačni sistem – nihlče ne bo zdaj v starem nič ekstra dobil pa če še tako izsiljuje – država ni banka in ne bono bankrotirali vsi skupaj, ker si en štrukelj predstavlja da bi bil bogataš na plečih ostalega naroda.
Postavlja se nov sistem za tega naj se usedejo za mizo in se dogovarjajo in pogajajo.
Izsiljevanje nekaj v starem sedaj je neumno in je zgolj izsiljevanje na račun drugih in je dejansko gonjenje po ulicah.
Jaz ne podpiram niti Štruklja, kaj tebi ni jasno?
Jaz podpiram zdravo pamet še tistih preostalih predstavnikov ljudstva. Punto.
Ti konkretno podpiraš štruklja… Ker on tole non stop hujska, nihče drug…
Ona ki razpreda o napredovanju, nihče nikjer ni se tega določil… Pogajajo se… Torej naj gredo za mizo in se pogajajo
Kaj pa poklici kjer ni nič možnosti napredovanja… Učitelji imajo napredovanja in imenovanja, kaj pa že ostali zdaj. Ki nimajo nobenih kariernih možnosti že zdaj pa niso na ulicah… Učitelji vsak let dobijo s stavko višje plače prakticno
Čudno, da si v JU in ne veš, da učitelji tudi v nedeljo delamo in ob večerih (od 7h do 14h sem itak v razredu, imam krožke), da je res vse kot je treba, pa še to ni vedno. Dejansko mi je mar za otroke in ker nam je, je tako. Ko bi se nehali trudit za vse, bi se mogoče kaj spremenilo. Sama pa nimam samo te izobrazbe in bom pač šla iz šolstva, če bo treba in naredila društvo za pomoč otrokom, ker se mi pač zdi, da je nekaj treba in kot zaposleni v sistemu dosti ne moremo.
Anonimnoxyz, 25.02.2023 ob 16:08
Ti konkretno podpiraš štruklja… Ker on tole non stop hujska, nihče drug…
Ona ki razpreda o napredovanju, nihče nikjer ni se tega določil… Pogajajo se… Torej naj gredo za mizo in se pogajajo
Kaj pa poklici kjer ni nič možnosti napredovanja… Učitelji imajo napredovanja in imenovanja, kaj pa že ostali zdaj. Ki nimajo nobenih kariernih možnosti že zdaj pa niso na ulicah… Učitelji vsak let dobijo s stavko višje plače prakticno
Ne podpiram Štruklja. Nikoli nisem podpirala sindikatov. Tudi nikoli bila včlanjena v nobenega.
Punto.
Zbe, 25.02.2023 ob 16:08
Čudno, da si v JU in ne veš, da učitelji tudi v nedeljo delamo in ob večerih (od 7h do 14h sem itak v razredu, imam krožke), da je res vse kot je treba, pa še to ni vedno. Dejansko mi je mar za otroke in ker nam je, je tako. Ko bi se nehali trudit za vse, bi se mogoče kaj spremenilo. Sama pa nimam samo te izobrazbe in bom pač šla iz šolstva, če bo treba in naredila društvo za pomoč otrokom, ker se mi pač zdi, da je nekaj treba in kot zaposleni v sistemu dosti ne moremo.
Lažeš Da se kar kadi
Pedagoškim delavcem – vzgojiteljem, učiteljem v OŠ in SŠ, profesorjem na univerzah in raziskovalcem NI HUDEGA! imajo lepe plače, dobre dodatke, dober delovni čas in sploh profesorji na faksih imajo še svoja svetovanja in firmice, prejemajo lepe honorarje, predavajo in gostujejo za keš. Težje je vsem tistim, ki skrbijo, da je eminencam fino in da gre ves ta aparat sploh naprej, medtem ko eminence počitnikujejo. To pa je “zloglasna” skupina J, ki bo vsak čas jedla suh kruh in vodo.
Daj beži no! Ob 12.30 ni več nikjer nobenega učitelja na šoli, na srednji 13.10 max! Krožki ahahaha. 1x na teden! In potem zbežite domov k svojim otrokom, na fitnes, v trgovino, po opravkih in potem jamrate, ker je treba zvečer delat. Pa saj ste plačani za priprave na pouk! Kdo vam je kriv, da ne ostanete po pouku na šoli in priprav ne naredite do 15.00 ali 16.00 ure, kot je delovni čas večine javnega sektorja?! Če delate zvečer in med vikendi, je VAŠA IZBIRA, in predvsem je to PLAČANO! Kaj bi še, da vam tajnica popravi teste?
Bazooka, 25.02.2023 ob 18:59
Podpiram stavko šolnikov. Podpiram vse za višje plače. Socialna pomoč (torej nedelo) je vredno 700€. Koliko je vredno delo????????
Se Strinjam. Samo od svojega ne dam več. Naj davke nabijejo še tistim ki plačujejo samo 17% in dobijo en kup subvencij vse okrog. Si še vedno ZA?