Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste delavec, delavec v pisarni? Poznate definicijo tega kar ste?

Ste delavec, delavec v pisarni? Poznate definicijo tega kar ste?

suženj

samostalnik

Glej slovarsko definicijo

kot v služabniku

oseba, ki velja za lastnino druge osebe

kot pri delavcu

oseba, ki opravlja zelo težko ali dolgočasno delo

necenjeni pisarniški sužnji , ki opravljajo nujno, a dolgočasno nalogo vlaganja papirologije

: DELAVEC , DELAVEC

suženj

glagolnik

suženj ; suženjstvo ; sužnji

neprehodni glagol

: zelo trdo delati dolge ure ali v težkih pogojih : DELATI

———————————–

ZBUDITE SE

Darwin, delo krepi človeka. Lahko ga seveda tudi krepa. Poskusi kdaj delati. Ali te bo okrepilo ali pa krepneš. Oboje bo v redu.

Odgovor na objavo uporabnika
fifiX, 01.12.2022 ob 12:47

Darwin, delo krepi človeka. Lahko ga seveda tudi krepa. Poskusi kdaj delati. Ali te bo okrepilo ali pa krepneš. Oboje bo v redu.

Kaj zate pomeni DELATI?

in kaj je DELATI?

Darko, praviš, da ti nisi na socialni in da ne delaš, oziroma ne plačuješ davkov, nam razloži kako naj človek preživi in kakšna je alternativa ?

robi9, 01.12.2022 ob 17:10

Darko, praviš, da ti nisi na socialni in da ne delaš, oziroma ne plačuješ davkov, nam razloži kako naj človek preživi in kakšna je alternativa ?

Nisem na socialni ne. Vendar vedno kaj počnem.

To kar tebe zanima med vrsticami ti ne bom odkrival javno. Sem pa že pustil kako sled o tem, da bi lahko kdo, ki je bolj brihten kaj več si mislil kako in kaj.

Alternative so vedno. Vendar, ko imaš diktatorsko oblast okrog sebe alternative niso tako lahke.

Lažje se zdi kloniti in nastaviti hrbet. Zato to večina tudi počne. Meni pa je to postalo SMRT.

Če bi bil redno zaposlen – bi rekel tistemu, ki ti obračuna in izplača plačo, da je nepotreben?

Jaz razberem, 01.12.2022 ob 17:20

Če bi bil redno zaposlen – bi rekel tistemu, ki ti obračuna in izplača plačo, da je nepotreben?

????

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 12:43

suženj

samostalnik

Glej slovarsko definicijo

kot v služabniku

oseba, ki velja za lastnino druge osebe

kot pri delavcu

oseba, ki opravlja zelo težko ali dolgočasno delo

necenjeni pisarniški sužnji , ki opravljajo nujno, a dolgočasno nalogo vlaganja papirologije

: DELAVEC , DELAVEC

suženj

glagolnik

suženj ; suženjstvo ; sužnji

neprehodni glagol

: zelo trdo delati dolge ure ali v težkih pogojih : DELATI

———————————–

ZBUDITE SE

Da, Darwin, vsi bomo postali nakladači in snemali YouTube videe in potem bomo svobodni.

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 17:18

Nisem na socialni ne. Vendar vedno kaj počnem.

To kar tebe zanima med vrsticami ti ne bom odkrival javno. Sem pa že pustil kako sled o tem, da bi lahko kdo, ki je bolj brihten kaj več si mislil kako in kaj.

Alternative so vedno. Vendar, ko imaš diktatorsko oblast okrog sebe alternative niso tako lahke.

Lažje se zdi kloniti in nastaviti hrbet. Zato to večina tudi počne. Meni pa je to postalo SMRT.

Torej, delaš na črno ?

robi9, 01.12.2022 ob 17:35

Torej, delaš na črno ?

Ne, ne delam na črno?

Kaj je delo na črno?

se ti bomo pridružili, 01.12.2022 ob 17:28

Da, Darwin, vsi bomo postali nakladači in snemali YouTube videe in potem bomo svobodni.

Zelo žalostno je videti ljudi, ki zavestno ostajajo v suženjstvu in se z njim strinjajo in samovoljno ostajajo suženj. Kruto pa se mi zdi, da človeka, ki jim ne želi tega in bi jim rad odprl oči smatrajo za nebodigatreba.

Žalostno, kruto.

Bedasto pa za sužnja, ko se smeji lastnemu suženjstvu. Vendar pa tudi upajoče in dobro, saj edino s pozitivno naravnanostjo in dobrim elanom bo lahko pregural to v čemer je.

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 17:44

Ne, ne delam na črno?

Kaj je delo na črno?

Saj veš, kaj je delo na črno.

Ni treba o vsaki stvari filozofirati.

Opravljaš neke storitve in od denarja, ki ga zaslužiš, ne plačaš davka.

Ker predvidevam, da ne plačuješ davka, ker nas davkoplačevalce obtožuješ, da podpiramo gnil sistem.

Zato me zanima kakšna je alternativa. Saj bi marsikdo raje prakticiral alternativo, kot vsakodnevno službo.

robi9, 01.12.2022 ob 17:54

Saj veš, kaj je delo na črno.

Ni treba o vsaki stvari filozofirati.

Opravljaš neke storitve in od denarja, ki ga zaslužiš, ne plačaš davka.

Ker predvidevam, da ne plačuješ davka, ker nas davkoplačevalce obtožuješ, da podpiramo gnil sistem.

Zato me zanima kakšna je alternativa. Saj bi marsikdo raje prakticiral alternativo, kot vsakodnevno službo.

Seveda vem med vrsticami kaj hočeš.

Ampak, ker na ta način se valjamo v dreku vsa leta pa mi ti povej zakaj potem ne vidiš alternative sam? Povem ti, da ravno zato, ker se napačno sprašujemo in ne vemo kaj se sploh dogaja. Razlagal sem ti kje je poanta srža, ki gre tudi tebi na jetra pa si mi dejal, da se gre za moje neko verovanje v neke,kot sekte itd.

Že to, da si rečeš davkoplačevalec smatram za problem. Ti plačaš davek, jst ga plačam, ko grem v trgovino po kruh. Ampak si ne rečem več tako. Ker davkoplačevalec beseda predstavlja nek pojem, pojmovanje nekoga, nečesa.

Rodil sem se živ in takšen bi rad bil ter tako sprejet. Smatram, da je bolje živeti en dan,kot to kar si, kot pa mnogo dni, kot nekaj kar nisi.

Praviš, da bi marsikdo rad prakticiral drugače. To je utvara TO NI RES. Radi bi, da jim pade v naročje vse, to pa v realnem svetu večkrat ni kot pa je.

Če bi radi, da je drugače, zakaj potem to ne storite, zakaj zagovarjate tisto, kar je gnilo, groteskno, proti človeku do samega jedra obstoja?

Verjemi, da meni ne mečejo polena pod noge uradne osebe, kot take bistveno naj se gre za policiste, politike, inšpektorje, sodnike ali bilo katero inštitucionalno gledano osebo. Ampak dejansko vi ostali ljudje, ki držite s svojo vero vzpostavljeno kletko sredi širne svobode. Vi ste tisti, ki držite korumpiran in hudoben sistem.

Koliko, če te vprašam ti je vredno biti svoboden človek? Koliko si pripravljen izgubiti? Koliko si navezan na svoje udobje in stvari? Če se ti ne vprašaš kdo pa se bo? Jaz se za sebe, kaj pa ti in ostali?

Recimo Robi, da danes izgubiš vse, ama vse kar maš pa tudi, da se zaposliti ne moreš. Hočeš ali nočeš, čas bo šel naprej in nekaj boš storil, kar pa boš bo odvisno od tebe.

Tako, kot sem jaz prepuščen realnosti tako si tudi ti in ostali.

Zato smatram, da se je za dobro vseh nas vprašati, kaj se dogaja, da se počutimo ujeti pa čeprav nismo.

Kajti, če se ne bi čutil ujetega , izkoriščanega in da te ima nekdo za drek, potem me ne bi vprašal o alternativah, zagotovo ne, saj bi ti bile nepotrebne.

Jaz se ne počutim kot drek. Sprašujem zato, ker me zanima ali je tvoja alternativa boljša.

Seveda vem, da obstaja veliko možnosti. Legalnih in nelegalnih. Ljudje pač sprašujemo in se potem odločamo na podlagi možnosti.

Jaz ne zagovarjam tistega, kar je gnilo. Seveda pa mi vera v pravno fikcijo nič ne koristi, ker nikjer ni omenjeno kako si naj človek zasluži denar za preživetje.

Darwin,torej živiš v maminem stanovanju in filozofiraš, kako smo vsi nesvobodni? Tu pa tam posnameš kak filmček in dobiš par evrov. Ampak s tem ne moreš plačat računov, hrane in strehe nad glavo. Torej te nekdo financira, da ti lahko narodu razlagaš, kako je delati v našem sistemu brez veze. Če to ni država s socialno pomočjo, so to tvoji starši?

Ali pa si v neki piramidni shemi tipa happy happy itd., kamor si se ruknil, ko so bili še na vrhu, pa od tam pobiraš? Skratka, če že govoriš o tem, nam povej še tvoj način življenja.

robi9, 01.12.2022 ob 18:14

Jaz se ne počutim kot drek. Sprašujem zato, ker me zanima ali je tvoja alternativa boljša.

Seveda vem, da obstaja veliko možnosti. Legalnih in nelegalnih. Ljudje pač sprašujemo in se potem odločamo na podlagi možnosti.

Jaz ne zagovarjam tistega, kar je gnilo. Seveda pa mi vera v pravno fikcijo nič ne koristi, ker nikjer ni omenjeno kako si naj človek zasluži denar za preživetje.

Robi ne zavajaj. Morda se ne počutiš, kot drek, vendar pa ko rohniš čez fašiste je to ker se te smatra za drek, pa reciva tako.

Ko omenjaš legalo je to sistem vzpostavljene trgovine, če bi sledil, kar sem objavljal v tisti temi o rojstnem listu bi to lahko opazil. Ta trgovina si je tudi ljudi vzela za stvari in še manj kot stvari.

In ti iščeš alternative tako rekoč v suženjstvu. Zaprt si v kletki in iščeš kot v kletki kjer bi bilo dobro. Ne bo šlo pa če se na glavo postaviš, še kar boš v kletki le na glavo obrnjen.

Še kar omenjaš vero v pravno fikcijo. V napačnem kontekstu to omenjaš za moje pojmovanje. Kletka je ravno skozi to pa vrata iz in v kletko tudi. Ti pa se ravno tega izogibaš. JA NI ŠANS potem, da zlezeš ven, če pa se edinega vhoda in izhoda IZOGIBAŠ in ga sploh nočeš videti.

Jst ne vem, al te ni kdaj sram ali pa da ti je izpod vse časti in zdravega razuma, da plačuješ davek tistim nečastnim ljudem, ki se imajo za častne in sebi pišejo neke na videz častne privilegije in so vse prej, kot pa  častni? Barabam, morilcem, sužnjelastnikom, ljudem, ki delajo hudodelstva plačuješ davke in za njih delaš. Kaj ti ni to v nasprotju s tvojo bitjo človeško, proti tvoji vesti? Meni je če sem tako počel ali počnem. Hudo mi je, da sem bil tak norec ali če sem tak norec.

In Robi ničesar vas ne obtožujem niti tega da plačujete davke. Povem samo kako je videti in kaj je res. Kakšana so dejanja in posledice, ki imajo vpliv na nekaj ali na koga vključno z menoj.

Ne tožim ne obtožujem nikogar izmed vas. Želim, da prenehamo povzročati škodo in delati drug drugemu hudo. To je vse.

Če si suveren, svoboden človek ali tak plačuje davek komu, da lahko živi?

Če je država suverena, neodvisna, svobodna ali mora plačevati drugi državi davek, da je takšna?

Če plačaš davek nisi suveren. Če država plača, davek drugi državi, da lahko obstaja NI SUVERENA DRŽAVA.

Torej,če človek je siljen v to, da plačuje davek, pomeni, da ni suveren in svoboden človek ampak mu suverenost nekdo odklanja, jemlje, ne prizna.

Kaj smo torej,če plačujemo davke in jih moramo plačevati ali pa nas ubijajo, zapirajo, kaznujejo itd?

Smo svobodni, suvereni? Če nismo, kdo je to, kaj je to kar nam počne, da nimamo suverenosti in svobode?

Če je nimamo zakaj ne? Zakaj se nam govori, da smo suvereni in svobodni v bistvu pa nismo? Zato, da se nas zavaja, laže se nam, za norca nas imajo.

Če vzamete nekomu svobodo je to ugrabitev. Kdo nas je ugrabil VPRAŠAJTE SE ŽE NO!

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 18:42

Če je država suverena, neodvisna, svobodna ali mora plačevati drugi državi davek, da je takšna?

Če plačaš davek nisi suveren. Če država plača, davek drugi državi, da lahko obstaja NI SUVERENA DRŽAVA.

Torej,če človek je siljen v to, da plačuje davek, pomeni, da ni suveren in svoboden človek ampak mu suverenost nekdo odklanja, jemlje, ne prizna.

Kaj smo torej,če plačujemo davke in jih moramo plačevati ali pa nas ubijajo, zapirajo, kaznujejo itd?

Smo svobodni, suvereni? Če nismo, kdo je to, kaj je to kar nam počne, da nimamo suverenosti in svobode?

Če je nimamo zakaj ne? Zakaj se nam govori, da smo suvereni in svobodni v bistvu pa nismo? Zato, da se nas zavaja, laže se nam, za norca nas imajo.

Če vzamete nekomu svobodo je to ugrabitev. Kdo nas je ugrabil VPRAŠAJTE SE ŽE NO!

Driska pejt spat. Spet si zapohan. Poveš tako al tako nič ne.

PRIPOVEDUJEM vam RESNICO “oni” pa jo PREPOVEDUJEJO.

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 18:35

In Robi ničesar vas ne obtožujem niti tega da plačujete davke. Povem samo kako je videti in kaj je res. Kakšana so dejanja in posledice, ki imajo vpliv na nekaj ali na koga vključno z menoj.

Ne tožim ne obtožujem nikogar izmed vas. Želim, da prenehamo povzročati škodo in delati drug drugemu hudo. To je vse.

Potem pa nehaj filozofirati v nedogled in razloži kako ti preživiš, ker jaz ne želim biti suženj in podpirati gnilega sistema.

Če res želiš, da si nehamo povzročati škodo.

Od filozofiranja in pravne fikcije ne bomo siti.

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 18:45

PRIPOVEDUJEM vam RESNICO “oni” pa jo PREPOVEDUJEJO.

Še vedno nisi povedal, na čigave stroške živiš, čigava je nepremičnina, v kateri bivaš??

robi9, 01.12.2022 ob 18:48

Potem pa nehaj filozofirati v nedogled in razloži kako ti preživiš, ker jaz ne želim biti suženj in podpirati gnilega sistema.

Če res želiš, da si nehamo povzročati škodo.

Od filozofiranja in pravne fikcije ne bomo siti.

Razlagam, kot razlagam. Ti temu praviš filozofija. Če je to filozofija,kot razlagam pa naj tebi bo ali nasploh.

Mislim, da se lahko sam odločam o tem, kako se bom izražal.

Nekoč sem podal pobudo za kavico, srečanje ali dal možnost,da se izjasneš o tem. No to nisi storil. Pobuda je šla mimo. Tukaj si pišemo javno in vsa javnost lahko bere, tako tista hudobna, kot tista , ki ni.

Pisano je bilo in smatram, da je modro: Ne meči biserov svinjam.

Sam sem počel veliko tega in svoj položaj zelo zaostril ravno iz tega naslova.

Tako, da Robi ne trudi se glede tega, ker ti ne mislim izdajati na kakšen način in kako se jaz znajdem, kot se in sem zaenkrat lahko tako, kot sem.

Glede sitosti pa. Tudi filozofija lahko nahrani del človeške biti in to zelo. Fikcija pa ga lahko zelo zavede.

Jaoooo, budalo glupo. Če nihče v državi ne bi plačeval davkov od svojih plač, bi bilo podobno kot v Ameriki. Pa še tam se plačuje, da se zidajo ceste, rihta infrastruktura, plačuje policija, javno šolstvo itd. Kdo bi po tvoje vse te zadeve plačeval, če ne bilo nobenih davkov? Ampak ja, ti moraš bit svoboden in če plačuješ davke si ujet in suženj.

To čvekajo samo taki, ki imajo polno rit, ker jim drugi zagotavljajo bivanje in hrano, oni pa lahko na glas lapajo, kako je brez veze delat.

Če ne maram kriminalcev na oblasti in mafije, še to ne pomeni, da se počutim kot drek. In ker ne maram zabite črede, ki na volitve hodi podpirat kriminalce in večje zlo in si nabija nagobčnike, kot največji sužnji.

New Report

Close