Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste delavec, delavec v pisarni? Poznate definicijo tega kar ste?

Ste delavec, delavec v pisarni? Poznate definicijo tega kar ste?

Odgovor na objavo uporabnika
Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 19:36

pajade344, 01.12.2022 ob 19:29

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 19:25

robi9, 01.12.2022 ob 19:17

Darko, pa ravno ti si pred dnevi razlagal, da te sistem in pravo silita ali prisiljujeta v to situacijo v kateri si in se tega sistema ne moreš osvoboditi.

Tako nekako si pisal.

In dejansko si s tem opisal sužnja. Ti se počutiš kot suženj, ker se čutiš v sistem ujet.

Nisem ujet v sistem, ker sistema, da bi me za ud zagrabil ni. Ujet sem med ne budnimi ljudmi. Ljudje, ki so sužnji, ki se ne zavedajo, da so sužnji, ki varujejo to suženjstvo tako z lažno vero in miselnostjo, kot s svojimi telesi.

Mhmmm, in kako si ti predstavljaš prebujenje? Damo vsi odpoved v službah? Pridemo v tvojo sekto in filozofiramo o svobodi in osvobojenosti? Kako točno bi delovali, ko bi se “prebudili” in uvideli, da smo sužnji in da delamo za svoje preživetje na šihtih? Jutri dava z možem odpoved in ostaneva doma. Otroka naj še hodita v šolo ali ju vzameva ven, da ne bodo sužnji sistema? Kaj pa potem? Pridemo lahko k tebi?

Kot prvo prebujenje ne daje takega pogleda, kot ga ti trolaš.

Kaj to pomeni zate? Ja točno. O prebujenju ne duha ne sluha.

Kaj ti hočeš za svoje potomce bi ti predlagal da se samo sebe vprašaš IN TO ZELO RESNO?

Ker če ti je smešno in se norčuješ it tega, da si suženj morda ali pa da bodo tvoji potomci bi vzel besedo, ki jo z Robijam večkrat uporabiva, ko piševa. DEBIL

Za @pajade344

hehe105, 01.12.2022 ob 19:35

No, tukaj pa on nima odgovora. V bistvu nima nobenega odgovora na nič. Vidiš, da samo opleta. Ve samo to, da če pridete k njemu potem, ko se osvobodite, njegov foter ne bo ravno vesel. Lahko vzdržuje enega lenuha, ne bo pa zdaj še vaju dva s frocovjem.

Če kdo rabi nekaj močnega, prodajam po ugodni ceni. Vam bo takoj vse jasno o čem govori.

robi9, 01.12.2022 ob 19:35

Pisal si, da se sistema ne moreš osvoboditi, ko sem te vprašal, zakaj ne greš drugam. Kot, da te nekaj zadržuje pri nas.

To sem že razbral, da imaš slabe izkušnje s sistemom in represivnimi organi.

Vendar pa zanikanje sistema in na splošno neke ureditve z vero v pravno fikcijo, ni rešitev.

Seveda se strinjam, da je sistem gnil, ker je veliko ljudi gnilih v svojih dušah in karakterjih.

Zato je izboljšanje sistema skoraj nemogoče, ker bi moral družbi vsiliti bolj pošten sistem. Saj bodo pokvarjeni ljudje vedno znova in znova podpirali zlobo in kriminalce.

Robi ali ti bereš kaj ti sploh pišem?

Če pri eni zadevi napačno dojemaš moje razlage zakaj ne bi tudi pri drugih.

Meni ni do bežanja Robi. Slovenija, kot dežela je kraj, kjer sem rojen. In ne ustreza mi, da bi bežal po zemlji sem in tja. Ker če se dogaja, da po vsej zemlji, ki nam je znana ali prikazana vzpostavljajo suženjstvo tudi z bežanjem ne ni ničemur obežal sploh. Tako, da ne samo, da mi ne ustreza tudi nesmiselno se mi zdi.

Ti praviš, kaj ni rešitev. Zapomni si, da TRDIŠ kaj ni. Torej ti veš kaj je rešitev. Pa nehaj mene gnjaviti in povej ljudem, kaj je, če se ti zdi to dobro, da bi vedeli.

Kar pa se mene tiče pa se ne strinjam s teboj v tvoji trditvi. Ti se držiš tega žeblja kar se je jenezek učil to janezek zna vendar, ker je poleg žebelj to pomeni, da tako tudi ostaja, saj janezku ne daješ možnosti, da spozna, prepozna, se nauči tudi kaj drugega.

Prav tako, ko omenjaš o izboljšavi sistema za katerega sam praviš, da je gniu je to nespametno. Kaj boš popravljal nekaj kar je slabo od glave do pet?

Seveda imaš prav. Sistem sam po sebi je dober. Ljudje so skorumpirani in pokvarjeni. Ampak pazi, južneje ko greš, slabše je, večja korupcija, večje sranje. Severnjaki so veliko bolj pošteni, mentaliteta ljudi tam je drugačna, ker vedo, da če bo bodo nekoga našli s prsti v marmeladi, bo odletel kot je dolg in širok.

Sistem ni gnil, gnili so ljudje, ki so pri koritu. In gnil je narod, ki voli take ljudi, kljub temu, da ve, kakšni so. Balkanijada.

Poglej recimo Singapur. Tam je njihov vodja Lee Kwan Yew v 60-letih prejšnjega stoletja ustanovil sistem z ničelno toleranco do korupcije. Ko je Lee prišel na oblast, je bil Singapur revna provinca, v naslednjih 40 letih je naredil Singapur za eno najbogatejših držav. Deloval je totalno protikorupcijsko, če se je tam kak vladnik zafrknil in si kaj zbasal v svoje žepe, se ga je razkrinkalo in vrglo v zapor, po tem, ko je prišel ven, pa je lahko kvečjemu čevlje loščil na ulici. Tam enostavno NI korupcije še danes, ko Leeja že ni več (umrl 2015). Sistem je tak, da imajo vladniki res visoke plače, ampak po drugi strani pa morajo zato delati absolutno v skladu z zakonodajo, nobene korupcije, ničesar. In službe, ki preiskujejo morebitne nečedne posle, to počnejo z vso resnostjo. Tam človeka, ki bi se okoristil s korupcijo, popljuvajo do konca.

Torej s sistemom ni nič narobe, deluje. Ampak mi imamo ljudi, ki se ga ne zmorejo držati.

Saj sem povedal kaj je rešitev.

Večina ljudi deluje po črednem nagonu in se le prilagaja sistemu, kakršen pač je. Zato je vzklikanje, zbudite se, kot glas vpijočega v puščavi. Oziroma še slabše, ker te tu slišijo ljudje in te bodo imeli za norca ali te celo nekam zaprli.

Ne moreš ljudi spremeniti ali prebuditi in jim dati modrosti in razuma.

S tem si ti samo poveličuješ svoj ego, ker dobiš lažen občutek, da si nekaj več od drugih.

hehe105, 01.12.2022 ob 19:52

Seveda imaš prav. Sistem sam po sebi je dober. Ljudje so skorumpirani in pokvarjeni. Ampak pazi, južneje ko greš, slabše je, večja korupcija, večje sranje. Severnjaki so veliko bolj pošteni, mentaliteta ljudi tam je drugačna, ker vedo, da če bo bodo nekoga našli s prsti v marmeladi, bo odletel kot je dolg in širok.

Sistem ni gnil, gnili so ljudje, ki so pri koritu. In gnil je narod, ki voli take ljudi, kljub temu, da ve, kakšni so. Balkanijada.

Poglej recimo Singapur. Tam je njihov vodja Lee Kwan Yew v 60-letih prejšnjega stoletja ustanovil sistem z ničelno toleranco do korupcije. Ko je Lee prišel na oblast, je bil Singapur revna provinca, v naslednjih 40 letih je naredil Singapur za eno najbogatejših držav. Deloval je totalno protikorupcijsko, če se je tam kak vladnik zafrknil in si kaj zbasal v svoje žepe, se ga je razkrinkalo in vrglo v zapor, po tem, ko je prišel ven, pa je lahko kvečjemu čevlje loščil na ulici. Tam enostavno NI korupcije še danes, ko Leeja že ni več (umrl 2015). Sistem je tak, da imajo vladniki res visoke plače, ampak po drugi strani pa morajo zato delati absolutno v skladu z zakonodajo, nobene korupcije, ničesar. In službe, ki preiskujejo morebitne nečedne posle, to počnejo z vso resnostjo. Tam človeka, ki bi se okoristil s korupcijo, popljuvajo do konca.

Torej s sistemom ni nič narobe, deluje. Ampak mi imamo ljudi, ki se ga ne zmorejo držati.

Daj ne zavajaj. V Singapurju res ti še denarnico naj ne bi ukradli, če jo pustiš ležati samo. Vendar je to v prvi vrsti zato, ker so zelo hude kazni. V Singapurju je vse tudi slabo le manj se kaže pa statistika prikriva.

Vse kar je sistematskega je proti živemu bitju. Kaj boš ti sedaj bolj pametno, kot narava sama?

Vidiš v naravi mogoče vojni red ali trgovski red kje morda, s čimer se človeka posiljuje?

Suženjstvo seveda deluje, zakaj pa ne. Ti eno suženjstvo opevaš bolj, kot drugo. Še vedno pa je suženjstvo.

Če tebi odgovarja naj ti. Vendar se zavedaj ali pa ne, tvoja stvar, Da ko nekomu vsiljuješ suženjstvo je to takšno dejanje, ki ti lahko vzame tudi življenje,če ne boš pazljiv. Zato so tisti, ki ga uvajajo zelo pazljivi in imajo vsa druga telesa prej v bran, kot pa lastna.

Pa resno vam povem. Ne skrbite, da bi ga izgubili , suženjstvo namreč, kajti kaže, da bo še lep čas z vami, nami.

robi9, 01.12.2022 ob 19:55

Saj sem povedal kaj je rešitev.

Večina ljudi deluje po črednem nagonu in se le prilagaja sistemu, kakršen pač je. Zato je vzklikanje, zbudite se, kot glas vpijočega v puščavi. Oziroma še slabše, ker te tu slišijo ljudje in te bodo imeli za norca ali te celo nekam zaprli.

Ne moreš ljudi spremeniti ali prebuditi in jim dati modrosti in razuma.

S tem si ti samo poveličuješ svoj ego, ker dobiš lažen občutek, da si nekaj več od drugih.

In še vedno ne vemo, kaj bi to prebujenje bilo? Kako priti do nujnega keša, ki ga rabiš za preživetje, pa da se ne zajedaš v nekoga drugega. Hvala lepa za razne tečaje, kjer te oskubijo in te učijo, kako si slep in neumen, kako se preveč prilagajaš sistemu in kako moraš začeti delati samo to, kar ti paše. Nekako se mi zdi, da je darko pri teh sektaših. Nič konkretnega ti ne povejo, pač prodajajo meglo, pa denar ti cuzajo.

Pa nek sistem bo vedno moral obstajati, ker ljudje kot družba potrebujemo neko organiziranost in pravila.

Ne moreš prepustiti vsega anarhiji ali naravnemu pravu.

Daj ne zavajaj. V Singapurju res ti še denarnico naj ne bi ukradli, če jo pustiš ležati samo. Vendar je to v prvi vrsti zato, ker so zelo hude kazni. V Singapurju je vse tudi slabo le manj se kaže pa statistika prikriva.

Saj morajo biti hude kazni, ker je človeška narava pač taka, da bo izkoristila, če sankcij ni. Komunizem je bil narejen na bazi, da naj bi vsak vzel samo tisto, kar potrebuje in ne bi bil nihče pogolten. Pa se ni izšlo. Človeška narava je pač pogoltna. Sankcije so potrebne. Če je to zate suženjstvo, imaš pač privilegij, da lahko gobcaš na pamet v državi, kjer te nihče ne more nekaznovano s kolom potolči do smrti. V tvoji imaginarni svobodni državi bi te! Zdaj bi bil že dolgo pokojen, ker bi nek svobodnjak izkoristil svojo svobodo in bi te kresnil s krepelcem po gobcu in te zakopal v plitek grob. Zdaj bi pa tvojo ženo veselo natepaval. Svobodno.

daj ne seri, pojdi otrokom te pravljice prodajat.

Darwin kaj si pa ti? Delavec, delavec v pisarni,….brezposelni? Veliko govorenja od tebe, ampak malo odgovorov. Tako kot vedno. Pa “malo” je tukaj res superlativ, bolj primerno bi bilo “nič odgovorov”.

Ne strinjam se Robi.

Meni so tudi drugi ljudje odpirali oči v mnogočem. Sam sem čutil, spoznaval, de je nekaj hudo narobe. Tako sem nekaj sam odkrival nekaj pa s pomočjo drugih in njihovim pogledom na svet, dogajanje in poslušanje njihove modrosti.

Dejansko pa se mi je zgodilo v mojem dojemanju to kot nekateri opisujejo kot prebujenje.

Prebujenje ne pomeni, da kar znaš potem vse. Ampak začneš se zavedati lastnega obstoja, lastne moči tako zase, kot nad drugimi. Ti postaneš zakon v svetu za sebe. Tudi za druge lahko vendar, če si iskren in dobronameren jim svojega zakona ne boš vsiljeval. Vendar pa se zavedaš, da ga lahko vsak trenutek. Postaneš to kar si, slabo in dobro v enem in oblast nad tem držiš ti v svojih rokah. Vse kar pride iz tebe, vse kar storiš je po tvoji oblasti in izpod tvoje oblasti.

Darko, pa ravno ti si največji suženj, ker najbolj sovražiš sistem.

Če bi se pošteni ljudje bili sposobni organizirati in postreliti mafijo na oblasti, bi lahko uvedli bolj pošten sistem, ki bazira na etiki in morali.

Če bi se v takšnem sistemu lopov ali pa ti počutil suženj, potem pa pojdi drugam, kjer boš imel več svobode.

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 19:01

Anonimno 10833, 01.12.2022 ob 18:50

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 18:45

PRIPOVEDUJEM vam RESNICO “oni” pa jo PREPOVEDUJEJO.

Še vedno nisi povedal, na čigave stroške živiš, čigava je nepremičnina, v kateri bivaš??

Zase se brigaj ti anonimno, kdo pa si ti, da bi tebi račune polagal?!

Ne gre za nobeno polaganje računov. To so povsen konkretna vprašanja, na katera bi vsak, ki je zares svoboden, z lahkim srcem in brez težav odgovoril mimogrede…

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:07

Ne strinjam se Robi.

Meni so tudi drugi ljudje odpirali oči v mnogočem. Sam sem čutil, spoznaval, de je nekaj hudo narobe. Tako sem nekaj sam odkrival nekaj pa s pomočjo drugih in njihovim pogledom na svet, dogajanje in poslušanje njihove modrosti.

Dejansko pa se mi je zgodilo v mojem dojemanju to kot nekateri opisujejo kot prebujenje.

Prebujenje ne pomeni, da kar znaš potem vse. Ampak začneš se zavedati lastnega obstoja, lastne moči tako zase, kot nad drugimi. Ti postaneš zakon v svetu za sebe. Tudi za druge lahko vendar, če si iskren in dobronameren jim svojega zakona ne boš vsiljeval. Vendar pa se zavedaš, da ga lahko vsak trenutek. Postaneš to kar si, slabo in dobro v enem in oblast nad tem držiš ti v svojih rokah. Vse kar pride iz tebe, vse kar storiš je po tvoji oblasti in izpod tvoje oblasti.

Lahko res posameznikom ali izbrani družbi odpiraš oči, ne pa kar tako na splošno ali pa kar na ukaz, zbudite se.

haha364, 01.12.2022 ob 20:06

Saj morajo biti hude kazni, ker je človeška narava pač taka, da bo izkoristila, če sankcij ni. Komunizem je bil narejen na bazi, da naj bi vsak vzel samo tisto, kar potrebuje in ne bi bil nihče pogolten. Pa se ni izšlo. Človeška narava je pač pogoltna. Sankcije so potrebne. Če je to zate suženjstvo, imaš pač privilegij, da lahko gobcaš na pamet v državi, kjer te nihče ne more nekaznovano s kolom potolči do smrti. V tvoji imaginarni svobodni državi bi te! Zdaj bi bil že dolgo pokojen, ker bi nek svobodnjak izkoristil svojo svobodo in bi te kresnil s krepelcem po gobcu in te zakopal v plitek grob. Zdaj bi pa tvojo ženo veselo natepaval. Svobodno.

daj ne seri, pojdi otrokom te pravljice prodajat.

Ravno to kar praviš, da te nihče ne more nekaznovano se počne sedaj. Res, da do smrti v dokaj mali Sloveniji pride malokrat do tega vseeno pa pride.

Anarhija je sedaj v veljavi, kjer močnejši harajo. Tega ste slepi in veliko vas je slepih. Državna ureditev takšna,kot je sedaj ne traja večno in se ves čas spreminja. Spreminja se saj gre v korak s časom.

V tej anrahiji so postavili hierarhijo, kot se dogaja pri živalih spontano v smislu zakon močnejšega.

Tudi večino vas je na najnižji lestvici v tej anarhiji hierarhije. Vsak od vas , ama VSAK trdim JE na neki kurji letvici sedaj in to na tako zvani kurji lestvi. To pomeni, da ne glede na to , kolikim ti lahko serješ po glavi in se imaš  za bahavega skozi to, si tudi pod nekom, ki je na višji letvi in tebi lahko serje po glavi.

Ker ta kurja lestev je postavljena hierarhično, kar pomeni vertikalno, navpično.

Horizontala kuje lestve pomeni enakost za vse in v vsem. Tako vam tudi namerno povedo, da pred zakonom so vsi enakopravni IN ENAKI ( PRED ZAKONOM) ne pa POD ZAKONOM in na hierarhični lestvi.

Če eden od vas to razume ima velik korak razumevanja osvojenega.

In za Robija. Ne ne gre se za noben Ego. Nimam se za velikega, sploh ne. Ne pustim se pa kar za brez veze nekaj poniževati v tri nejasne.

Darko, a ti spet prodajaš ta svoj sistem svobodne države? A nisi že enkrat prej prikazal, kako bi po tvoje ta država delovala? Divji zahod, kjer tolpe med seboj prosto obračunavajo. Zakon močnejšega. In v to ti verjameš? Ali pa res meniš, da bi deloval sistem, kjer bi bili vsi ljudje po tvoje tako modri, da ne bi potrebovali nobenih sankcij, nobenih omejitev, nobenih zapovedi? Sanjaj….

Ravno to kar praviš, da te nihče ne more nekaznovano se počne sedaj. Res, da do smrti v dokaj mali Sloveniji pride malokrat do tega vseeno pa pride.

Ne, pa se ne počne. Če kdo pride k tebi in te z lopato zdesetka in ubije, BO KAZNOVAN. Šel bo v zapor. O čem bluziš?

robi9, 01.12.2022 ob 20:14

Lahko res posameznikom ali izbrani družbi odpiraš oči, ne pa kar tako na splošno ali pa kar na ukaz, zbudite se.

Ko napišem ZBUDITE SE je to zato, da bi izzval zanimanje od drugega, kaj za vra*a ta hoče povedat in zakaj. Tako, da še enkrat ne gre se za egoizem ampak KLIC k bujenju.

Če bi te, kot pravijo luna nosila in bi hodil k prepadu ali ne bi bilo nekako logično, da se ti zaderem ZBUDI SE?

Ker točno v tem smislu to tudi napišem.

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:20

Anarhija je sedaj v veljavi, kjer močnejši harajo. Tega ste slepi in veliko vas je slepih. Državna ureditev takšna,kot je sedaj ne traja večno in se ves čas spreminja. Spreminja se saj gre v korak s časom.

V tej anrahiji so postavili hierarhijo, kot se dogaja pri živalih spontano v smislu zakon močnejšega.

Tudi večino vas je na najnižji lestvici v tej anarhiji hierarhije. Vsak od vas , ama VSAK trdim JE na neki kurji letvici sedaj in to na tako zvani kurji lestvi. To pomeni, da ne glede na to , kolikim ti lahko serješ po glavi in se imaš  za bahavega skozi to, si tudi pod nekom, ki je na višji letvi in tebi lahko serje po glavi.

Ker ta kurja lestev je postavljena hierarhično, kar pomeni vertikalno, navpično.

Horizontala kuje lestve pomeni enakost za vse in v vsem. Tako vam tudi namerno povedo, da pred zakonom so vsi enakopravni IN ENAKI ( PRED ZAKONOM) ne pa POD ZAKONOM in na hierarhični lestvi.

Če eden od vas to razume ima velik korak razumevanja osvojenega.

In za Robija. Ne ne gre se za noben Ego. Nimam se za velikega, sploh ne. Ne pustim se pa kar za brez veze nekaj poniževati v tri nejasne.

Kakšno nakladanje! A tebi dejansko kdo verjame? Zakon močnejšega propagiraš ravno ti, ki praviš, da nočeš sistema, nočeš države, policije… nočeš davkov, nič nočeš. Kaj bi torej tvojega soseda, ki ima slabšo hišo kot jo imaš ti, prepričalo, da te ne ubije in ti vzame vse, kar imaš?

hehe922, 01.12.2022 ob 20:23

Ne, pa se ne počne. Če kdo pride k tebi in te z lopato zdesetka in ubije, BO KAZNOVAN. Šel bo v zapor. O čem bluziš?

Če ne veš, da se dogaja ne pomeni, da se ne. Jaz pa vem da se.

Ker moram paziti moram drugače zapisati:

Bilo je nekoč za devetimi gorami desetimi vodami, da se je dogajalo, da so ravno tisti, ki so prisegli, da bodo varovali ljudi in še plačani so bili za to, delovali tako, da so vso svojo prisego prelomili in so počeli ravno nasprotno prisegi in vse kaj drugega, kot pa da bi varovali ljudi so ljudem počeli. Ljudje mnogi pa se tega niso zavedali. Saj ljudje so bili posamezniki in ko se je posameznikom dogajalo se ni zgodilo vsem naenkrat. Zato so tisti, ki se jim še ni zgodilo trdili in gledali iz svojih izkušenj , da pač nekih dogodkov ni bilo pa čeprav so bili in se dogajali vsak dan , dan za dnem.

Pa kaj sploh debatirate s tem idiotom? Prodaja neko meglo, ki je ne zna niti razložiti, ne zna povedati, kako on to počne, ne zna nič. Samo trobi, zbudite se, ker vas sistem izkorišča. Ko se ga vpraša, kakšen sistem pa je boljši, nima odgovora. Trobi, zbudite se, ker ste sužnji, ko delate za svoj lajf. Ko se ga vpraša, kaj pa on počne, če ne dela na šihtu, nima odgovora, ampak nov traktat nebuloz.

Brez veze, zguba cajta.

Profesor Darwin

01.12.2022. ob 17:47

Zelo žalostno je videti ljudi, ki zavestno ostajajo v suženjstvu in se z njim strinjajo in samovoljno ostajajo suženj. Kruto pa se mi zdi, da človeka, ki jim ne želi tega in bi jim rad odprl oči smatrajo za nebodigatreba.

Žalostno, kruto.

joj no, 01.12.2022 ob 20:30

Pa kaj sploh debatirate s tem idiotom? Prodaja neko meglo, ki je ne zna niti razložiti, ne zna povedati, kako on to počne, ne zna nič. Samo trobi, zbudite se, ker vas sistem izkorišča. Ko se ga vpraša, kakšen sistem pa je boljši, nima odgovora. Trobi, zbudite se, ker ste sužnji, ko delate za svoj lajf. Ko se ga vpraša, kaj pa on počne, če ne dela na šihtu, nima odgovora, ampak nov traktat nebuloz.

Brez veze, zguba cajta.

“VELIK SI TI, KAKO VELIK SI IN VELIČASTEN?”

Daj nam prosim povej!

Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:30

Če ne veš, da se dogaja ne pomeni, da se ne. Jaz pa vem da se.

Ker moram paziti moram drugače zapisati:

Bilo je nekoč za devetimi gorami desetimi vodami, da se je dogajalo, da so ravno tisti, ki so prisegli, da bodo varovali ljudi in še plačani so bili za to, delovali tako, da so vso svojo prisego prelomili in so počeli ravno nasprotno prisegi in vse kaj drugega, kot pa da bi varovali ljudi so ljudem počeli. Ljudje mnogi pa se tega niso zavedali. Saj ljudje so bili posamezniki in ko se je posameznikom dogajalo se ni zgodilo vsem naenkrat. Zato so tisti, ki se jim še ni zgodilo trdili in gledali iz svojih izkušenj , da pač nekih dogodkov ni bilo pa čeprav so bili in se dogajali vsak dan , dan za dnem.

Ja, okej, dogajajo se tudi zadeve, ki niso kaznovane, ker so nekateri na vrhu koruptivnih držav nedotakljivi.

Ampak to je zato, ker so na vrhu KORUPTIVNIH držav. Obstajajo tudi take, ki niso koruptivne, kako to doseči, sem ti pokazal na primeru Singapurja. Ja, kazni za nedotakljive, to je edino, kar šteje. In ko se tak sistem vpelje, ljudje počasi skozi leta začnejo drugače razmišljati, drugače delovati. Jim postane samim nesprejemljivo, da bi se šli korupcije. Niso več kazni same tiste, ki jih od tega odvračajo, ampak njihovo lastno razmišljanje. Mi smo še zelo daleč od tega. Ni pa rešitev popolno prenehanje sankcij in zakonov. To je korak nazaj. V naši koruptivni državi bi to pomenilo popolno anarhijo in propad.

hehe860, 01.12.2022 ob 20:37

Ja, okej, dogajajo se tudi zadeve, ki niso kaznovane, ker so nekateri na vrhu koruptivnih držav nedotakljivi.

Ampak to je zato, ker so na vrhu KORUPTIVNIH držav. Obstajajo tudi take, ki niso koruptivne, kako to doseči, sem ti pokazal na primeru Singapurja. Ja, kazni za nedotakljive, to je edino, kar šteje. In ko se tak sistem vpelje, ljudje počasi skozi leta začnejo drugače razmišljati, drugače delovati. Jim postane samim nesprejemljivo, da bi se šli korupcije. Niso več kazni same tiste, ki jih od tega odvračajo, ampak njihovo lastno razmišljanje. Mi smo še zelo daleč od tega. Ni pa rešitev popolno prenehanje sankcij in zakonov. To je korak nazaj. V naši koruptivni državi bi to pomenilo popolno anarhijo in propad.

Nekateri ste nevarni s svojo slepoto in morate biti vodeni ter ograjeni. Kot sem že povedal, nič bat, ustreženo vam je in vam bo.

New Report

Close