Ste delavec, delavec v pisarni? Poznate definicijo tega kar ste?
Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:24
robi9, 01.12.2022 ob 20:14
Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:07
robi9, 01.12.2022 ob 19:55
Saj sem povedal kaj je rešitev.
Večina ljudi deluje po črednem nagonu in se le prilagaja sistemu, kakršen pač je. Zato je vzklikanje, zbudite se, kot glas vpijočega v puščavi. Oziroma še slabše, ker te tu slišijo ljudje in te bodo imeli za norca ali te celo nekam zaprli.
Ne moreš ljudi spremeniti ali prebuditi in jim dati modrosti in razuma.
S tem si ti samo poveličuješ svoj ego, ker dobiš lažen občutek, da si nekaj več od drugih.
Ne strinjam se Robi.
Meni so tudi drugi ljudje odpirali oči v mnogočem. Sam sem čutil, spoznaval, de je nekaj hudo narobe. Tako sem nekaj sam odkrival nekaj pa s pomočjo drugih in njihovim pogledom na svet, dogajanje in poslušanje njihove modrosti.
Dejansko pa se mi je zgodilo v mojem dojemanju to kot nekateri opisujejo kot prebujenje.
Prebujenje ne pomeni, da kar znaš potem vse. Ampak začneš se zavedati lastnega obstoja, lastne moči tako zase, kot nad drugimi. Ti postaneš zakon v svetu za sebe. Tudi za druge lahko vendar, če si iskren in dobronameren jim svojega zakona ne boš vsiljeval. Vendar pa se zavedaš, da ga lahko vsak trenutek. Postaneš to kar si, slabo in dobro v enem in oblast nad tem držiš ti v svojih rokah. Vse kar pride iz tebe, vse kar storiš je po tvoji oblasti in izpod tvoje oblasti.
Lahko res posameznikom ali izbrani družbi odpiraš oči, ne pa kar tako na splošno ali pa kar na ukaz, zbudite se.
Ko napišem ZBUDITE SE je to zato, da bi izzval zanimanje od drugega, kaj za vra*a ta hoče povedat in zakaj. Tako, da še enkrat ne gre se za egoizem ampak KLIC k bujenju.
Če bi te, kot pravijo luna nosila in bi hodil k prepadu ali ne bi bilo nekako logično, da se ti zaderem ZBUDI SE?
Ker točno v tem smislu to tudi napišem.
Ravno zato pa ta tvoj klic ne učinkuje, ker ga uporabljaš na napačen način in le za krepitev svojega ega.
Da se človek zbudi, kot bi ti rad, pomeni, da bi razmišljal kot ti. In bi na ukaz dobil pamet in modrost ter sprejel pravno fikcijo.
Za primer, kot ga pa ti navajaš, ko nekoga nosi luna, pa človek ne rabi nobenih sprememb in ne pameti, da se zbudi, ko ga nosi luna. Je res dovolj en vzklik. Pa še vseeno je kaj ob tem zakričiš.
Tvoja primerjava je zato nesmiselna.
Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:39
hehe860, 01.12.2022 ob 20:37
Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:30
hehe922, 01.12.2022 ob 20:23
Ravno to kar praviš, da te nihče ne more nekaznovano se počne sedaj. Res, da do smrti v dokaj mali Sloveniji pride malokrat do tega vseeno pa pride.
Ne, pa se ne počne. Če kdo pride k tebi in te z lopato zdesetka in ubije, BO KAZNOVAN. Šel bo v zapor. O čem bluziš?
Če ne veš, da se dogaja ne pomeni, da se ne. Jaz pa vem da se.
Ker moram paziti moram drugače zapisati:
Bilo je nekoč za devetimi gorami desetimi vodami, da se je dogajalo, da so ravno tisti, ki so prisegli, da bodo varovali ljudi in še plačani so bili za to, delovali tako, da so vso svojo prisego prelomili in so počeli ravno nasprotno prisegi in vse kaj drugega, kot pa da bi varovali ljudi so ljudem počeli. Ljudje mnogi pa se tega niso zavedali. Saj ljudje so bili posamezniki in ko se je posameznikom dogajalo se ni zgodilo vsem naenkrat. Zato so tisti, ki se jim še ni zgodilo trdili in gledali iz svojih izkušenj , da pač nekih dogodkov ni bilo pa čeprav so bili in se dogajali vsak dan , dan za dnem.
Ja, okej, dogajajo se tudi zadeve, ki niso kaznovane, ker so nekateri na vrhu koruptivnih držav nedotakljivi.
Ampak to je zato, ker so na vrhu KORUPTIVNIH držav. Obstajajo tudi take, ki niso koruptivne, kako to doseči, sem ti pokazal na primeru Singapurja. Ja, kazni za nedotakljive, to je edino, kar šteje. In ko se tak sistem vpelje, ljudje počasi skozi leta začnejo drugače razmišljati, drugače delovati. Jim postane samim nesprejemljivo, da bi se šli korupcije. Niso več kazni same tiste, ki jih od tega odvračajo, ampak njihovo lastno razmišljanje. Mi smo še zelo daleč od tega. Ni pa rešitev popolno prenehanje sankcij in zakonov. To je korak nazaj. V naši koruptivni državi bi to pomenilo popolno anarhijo in propad.
Nekateri ste nevarni s svojo slepoto in morate biti vodeni ter ograjeni. Kot sem že povedal, nič bat, ustreženo vam je in vam bo.
Še vedno ne znaš odgovoriti in odgovarjaš z mešanjem megle? Itak. Un gor ima prav, nima smisla.
No poglejte, za danes imam dovolj debate v tem z bedaki. Ja sem nesramen, kajti tudi vi ste jo delili zato naj bo v tem kontekstu, da ne izstopa.
KAR SE TIČE DAVKOV in mojega mnenja za vas vse:
Se strinjam s tem, da jih plačujete kar se da in kolikor se da in vam je odmerjeno vse dotlej, ko bi sami morda kdaj se povprašali o drugačni smiselnosti tega početja. Zelo vas podpiram v tem, da če smatrate, da je smiselno plačevati davke, da to tudi POČNETE in to brez izjem.
Lepo bodite še naprej
Darko, ti bi imel državo, ki ne bi bila država, državljane, ki ne bi bili državljani in sistem brez sistema.
In vsi bi bili svobodni, ker ne bi bilo sistema in zakonov in ne bi plačevali davkov.
To je možno samo v tvoji domišljiji, oziroma, če bi vsi državljani, ki ne bi bili državljani, bili tvoji kloni.
Zato pa pravim, da je to religija.
Profesor Darwin, 01.12.2022 ob 20:46
No poglejte, za danes imam dovolj debate v tem z bedaki. Ja sem nesramen, kajti tudi vi ste jo delili zato naj bo v tem kontekstu, da ne izstopa.
KAR SE TIČE DAVKOV in mojega mnenja za vas vse:
Se strinjam s tem, da jih plačujete kar se da in kolikor se da in vam je odmerjeno vse dotlej, ko bi sami morda kdaj se povprašali o drugačni smiselnosti tega početja. Zelo vas podpiram v tem, da če smatrate, da je smiselno plačevati davke, da to tudi POČNETE in to brez izjem.
Lepo bodite še naprej
daj bebo pejt spat.
robi9, 01.12.2022 ob 20:47
Darko, ti bi imel državo, ki ne bi bila država, državljane, ki ne bi bili državljani in sistem brez sistema.
In vsi bi bili svobodni, ker ne bi bilo sistema in zakonov in ne bi plačevali davkov.
To je možno samo v tvoji domišljiji, oziroma, če bi vsi državljani, ki ne bi bili državljani, bili tvoji kloni.
Zato pa pravim, da je to religija.
Ma ja, na nivoju komune, pa še tam si suženj, ker moraš opravljati vsakdanja opravila za vse.
Ali pa da tako kot on samo pridigaš brez odgovorov, sam pa živiš na tujih plečih. Al te futra država, čez katero pizdiš, al pa starši, ki so po tvoje sužnji.