ste gledali 4.del?
Vleče se. Včeraj nisem več mogla gledat. Ta Taras , kot da se mu še žvet ne da. Premika se prav počas, govori monotono, momlja. Pr mej duš, da Golob ni imel v mislih takega kriminalista?!
[/quote]
Sem gledala S PODNAPISI. Tako je Cavazzo lažje razumeti pri tem njegovem “skozi nos hripavem momljanju z globokim sexy glasom”.
In res, tudi jaz sem se vprašala, če je Golob imel v mislih takega Tarasa oz. glavnega junaka: momljajočega, ki je sit vsega in mu gredo vsi na živce, mrkega, negativnega, konstantno grdo gledajočega, slabovoljnega in pomečkanega tipa???
Ponavadi so glavni junaki, ki so na strani dobrega in se borijo proti zlu, simpatični. V tem primeru to ne drži, Seba je naredil iz Tarasa precej nesimpatičen in odbijajoč lik.
Meni je všeč, kako je nadaljevanka posneta: scena iz planin, noir… Zgodba mi žal ni preveč všeč. V drugem delu se pravzaprav ni nič zgodilo, v 3. delu na koncu odkrijejo še en umor, v 4. delu na koncu glavo. To da so good guys simpatični ne velja (Morse, skandinavske noir nadaljevanke). Vse bi nilo OK, če zgodba ne bi bila tako razvlečena. Me pa zanima koliko kriminalistiv ima kultne dizajnerske svetilke v jedilnici 🙂
Morilka je žena od dohtarja, ki ima vikend ob jezeru. V knjigi se takoj na začetku nekaj družijo, nekaj praznujejo in je ona tud tam, potem pa ne vem, a se še pojavlja … do končnega razkrinkanja. Odkrijejo jo po nekem čolnu (neki čolni se ne ujemajo: tisti, ki ga je nekdo videl na jezeru, in oni, ki naj bi ga imel ta dohtar na vikendu, al nekaj tazga).
V glavnem, baba je.
[/quote]
O hvala, je tudi mene firbec matral, kdo je morilec, to nedeljo bom se gledala, 6. dela pa mi ne bo uspelo, ker ze grem nazaj v tujino.
Zelo rada to nadaljevanko gleda svakinja. Je vcasih tudi kaka debata o tem Cavazzi. 😀
Meni je dinastija Cavazza vsega spoštovanja vredna. Sicer se vsi šlepajo na Ata Borisa, ampak kar so dal skozi – vsa čast. Vsi so prijatelji, vsi se razumejo, vsi se podpirajo…ni da ni. Sploh ko se je priklopila še ta bivša za protokol.
Mogoče je malo v zatonu dinastija Valič? Ampak to nima veze s serijo, o kateri govorimo.
So pa čist drugi časi, v katerih so bili frajerji Dare & kompanija.
Tu morajo/mo priznati, da so z glavnim igralcem falili. Pa ga spoštujem. Vem, da mu morajo zdaj naše kritike zarezat v srce.
Tako je antipatičen, da drugi sploh niso opazni.
In verjetno so se obrnili na najslabšo Policijsko upravo – kriminaliste v LJ! Po inštrukcije! ??
Ker drugje je popolnoma drugo vzdušje, akcija…pomoč terenskih policistov…..
Pozdravljanje, nasmeh, spoštovanje obojestransko…. V LJ greš lahko (slučajno) mimo sodelavca, mu pokimaš in se nasmehneš – LUBLANSKI POLICIST/KA te ne bo niti pogledal!
Vse nekaj presrano… samovšečno, kot češ: Jaz bom delal svojo kariero! Pa je ne moreš brez sodelovanja.
Za LJ policijo vem, da so zadrti. Za druge ne vem. Za našo Policijsko upravo pa vem, da smo top in posledično najboljši!
Ste brali knjigo? No nadaljevanka predstavi Tarasa točno takega, kot ga opiše v knjigi…namrgodenega detektiva v krizi srednjih let, ki ga zbega mlada pomočnica (to bomo še videli) in njegovo ženo, ki je po suhem dobila dediščino in se ji ni treba matrati v življenju. Mislim da je Cavazza super zadel glavnega junaka ki se je rodil v Golobovi domišljiji. Nadaljevanka je top.
Vsak si malo drugače naredi predstavo v glavi. Fizično za moje dojemanje ni bil tako opisan, da bi bil podoben Cavazzi, namrgoden je bil dokaj, a ne tako, da bi ves čas samo nekaj momljal v brado. Ta tukaj deluje nezainteresirano, tisti v knjigi ni deloval (vsaj meni ne). Je še kdo, ki je bral? Kako ste si vi predstavljali?
Ne, pa ga ne! Taras v knjigah je nekoliko poseben, bolj samotarski tip, ampak ni DOLGOČASEN. Nekoliko več besed tudi porabi v knjigi:). Škoda, da je tako. Tina tudi ni ok (po knjigi). Mi je pa Cavazza na splošno všeč, v tej vlogi pač ne. Vsake 10 minut izdavi eno nerazumljivo besedo za katero se moraš prav potruditi, da jo razumeš.
Prav tuhtam, kdo bi bil lahko Taras, glede na mojo predstavo po branju knjige. Težko bi točno rekla ta in ta. Zanimiv tip, mogoče malo samotarja, na momente dokaj prijeten, ne dolgočasen ni. Tudi govori več, kot tale v seriji. No, SK se mi ne zdi prava izbira, ali pa ne igra prav. To je moja predstava.