Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste imeli kdaj kri v urinu?

Ste imeli kdaj kri v urinu?

Razumem, da je pri vnetju mehurja. Ampak, da se pojavi brez vnetja – kaj je  bil pri vas razlog? Ste pomislili na najhujše?

Ja, sem že imela, zdravniški pregled v OŠ. Izakazalo se je, da imam policistične ledvice.

Lahko so razlog tudi ledvični kamni.

Kakorkoli, pojdite čim prej do zdravnika. Vsaj na UZ!

Ob odstranjevanju ledvičnih kamnov… v par dneh izgine. A tu je bil razlog jasen.

Torej možnosti… lahko imaš dejansko kakšen drobnejši kamenček ali drobir v ledvicah, ki se je premaknil (morda zdrsnil v sečevod) in ob tem kaj zarezal. Moraš na pregled oz ultrazvok.

Lahko kaj na ledvicah. Vsekakor se spravi k zdravniku, da se pogledajo ledvice, sečevodi,… – verjetno bi bil tudi urolog tapravi naslov.

da, če se bliža menstra.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6104, 08.05.2025 ob 12:26

da, če se bliža menstra.

Kaj ima veze če se bliža menstra? Če menstre še ni, zakaj bi bila kri v urinu? Halo?

Lahko je pa ovulacija, ene takrat malo krvavijo in gre lahko v školjko.

Pri meni je že bilo tako, že precej let nazaj.

Sicer pa kri v urinu, pri sorodnici, je bil rak mehurja.

Pri ženi je bilo nedavno orng.

So bili še zdravniki vsi prestrašeni, po najhitrejši poti v bolnico.

Potem se je uneslo samo in sploh niso mogli najti vzroka. Niti MR, niti ultrazvok, niti endoskopsko.

Anonimno920, 08.05.2025 ob 11:36

Razumem, da je pri vnetju mehurja. Ampak, da se pojavi brez vnetja – kaj je  bil pri vas razlog? Ste pomislili na najhujše?

@Anonimno920

Ja, ze dolgo nazaj.
Kar streslo me je na WCju, zjutraj.
Se mi je film odvrtel v glavi… rak… konec… 🙂
Pol se pa le spomnila, da sem za vecerjo pojedla pol teglca vlozene rdece pese.  Pfff…

Anonimno 6104, 08.05.2025 ob 15:50

Sicer pa kri v urinu, pri sorodnici, je bil rak mehurja.

Starost? Je kadilka? Dela v kemični industriji?

Anonimno 2542, 08.05.2025 ob 15:52

Pri ženi je bilo nedavno orng.

So bili še zdravniki vsi prestrašeni, po najhitrejši poti v bolnico.

Potem se je uneslo samo in sploh niso mogli najti vzroka. Niti MR, niti ultrazvok, niti endoskopsko.

Je imela enkratno epizodo, se pravi samo enkrat med lulanjem?
Ali se ji je večkrat ponovilo v parih dneh?

Uf…da nič obetavnega ni bilo… se še borimo… bolezen ledvic – nefropatija.

Prej zdrava več kot dvajset let…potem pa kot strela z jasnega slučajno – čistor slučajno – in od takrat je pogled na svet obrnjen.

Meni se je pojavila krvavitev po hudi enomesečni gripi in hudem kašlju. Takrat sem imela tudi penast urin. Očitno so bile posledice na ledvicah.

@@@@, 08.05.2025 ob 18:39

Je imela enkratno epizodo, se pravi samo enkrat med lulanjem?
Ali se ji je večkrat ponovilo v parih dneh?

Dva dneva.
Ni bilo samo malo rdeče, ampak je izgledalo kot čista kri. In z bolečinami v predelu mehurja.

Potem se je uneslo samo. Sicer so ji predpisali tudi antibiotike proti vnetju.

Ni bilo pa potrditve česarkoli.
Zdaj po dveh mesecih normale ima spet kontrolni MR.

Anonimno 2542, 09.05.2025 ob 11:18

Dva dneva.
Ni bilo samo malo rdeče, ampak je izgledalo kot čista kri. In z bolečinami v predelu mehurja.

Potem se je uneslo samo. Sicer so ji predpisali tudi antibiotike proti vnetju.

Ni bilo pa potrditve česarkoli.
Zdaj po dveh mesecih normale ima spet kontrolni MR.

Zakaj pa MR, če je imela samo vnetje mehurja? A je imela krvav urin s strdki?

Zakaj eni prec delate paniko? Pa saj je vsak človek zase individum? Včasih kaj pride in mine, pa ni patologija, samo telo se čisti.

Ja kri oziroma eritrociti so normalno prisotni v urinu! Ampak če jih je preveč, je to pač kri. Vzrok ? Dehidracija telesa ali pa vnetje. Ostalo so drugi našteli. Saj verjetno pa nimaš veliko krvi? Cel dan pri vsakem obroku spij kozarec navadne vode več kot sicer! Cwl dan. Pa tus če hodiš ponoči na wc. Prepit se moraš s čist navadno vodo.

Ko sem delala  težko fizično  v proizvodnji za tekočim trakom, sem redno imela več krvi v urinu kot normalno. Ne glede na redno pitje vode čez dan in znižanje soli v hrani sem to imela, dokler sem se fizično matrala. Napaka je tudi pit alkohol za žejo, ker je urin še bolj temen ker še bolj  dehidriraš!

New Report

Close