Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste kaj zavarovani?

Ste kaj zavarovani?

Z možem se pogovarjava, da bi si uredila zavarovanje. Odločiti se ne moreva, ker je res ogromno ponudb na trgu. Naložbeno, življenjsko, nezgodno…
Nekako nama je pomembno, da bi v primeru, da se kaj zgodi, partnerju in otroku kaj ostalo, v primeru, da bova srečno živela naslednjih X let pa, da se bi iz tega nabral kakšen luštkan kupček denarja.
Kaj svetujete? Katero zavarovalnico? Kakšen mesečni znesek? Koliko let?

Pa hvala!

Mi imamo vse zavarovano, hišo, osebe, avtomobila, skratka vse kar se zavarvati da in je pametno, seveda, če si to lahko privoščiš. Življensko zavarovanje imava tudi ja, čez 5 let se nama izteče in denarja bo toliko, da bova hčeri lahko kupila en dober avto recimo, seveda bo tisti denar raje šel za šolanje, to sva imela tudi v planu, ko sva šla v to zavarovanje. Vse imava pri triglavu že od nekdaj. Dobi si dobrega agenta, dobi si jih več in nato te naj prepriča najboljši, toda jaz še vedno prisegam na Triglav, sploh, če imaš agenta kot je treba, da dela tebi v prid in ti je na razpolago vedno, ko ga potrebuješ!

Če imaš več paketov, imaš popust, bonitete..saj tudi izmovzejo od tebe enega denarja;)).

DWS Flex Pension – življensko zavarovanje z naložbennim zavarovanjem in možnostjo dodatnega nezgodnega zavarovanja.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Jaz sem prisegla na Triglav , imamo skoraj vse police tam. Imamo pa nekaj malega tudi v Grawe in v delnicah Medvešek Pušnik.

Zelo pametno da razmišljaš za prihodnost . Mislim da naša generacija nima kaj razmišljat ali bi ali nebi pač pa kar moramo .

jaz imam Fondpolico od Slovenice, ki nekako obsega tvoje zahteve – naložbeno in hkrati življenjsko zavarovanje, za doplačilo obstaja tudi možnost nezgodnega.

Isto kot je ena že napisala Flexpension, to je preko ZM zavarovalnice

Te povsem razumem, ker sem se tudi sam pred dobrim letom, ko sem se odločil zavarovati, soočil s podobno dilemo. Pri kateri zavarovalnici oz. kakšno zavarovanje. Ker gre za realtivno dolgoročno naložbo, sem iskanju informacij in pridobivanju različnih ponudb namenil kar malce več časa. Res sem pregledal (internet, osebno) ponudbe različnih zavarovalnic (Triglav, Grawe, Zavarovalnica Maribor, Slovenica, pa še enih par), na koncu pa sem vprašal še v moji banki (račun imam pri NLB). V NLB-ju imajo zavarovanja od svoje hčerinske zavarovalnice NLB Vita. Njihova uslužbenka mi je rekla, da so njihova zavarovanja daleč najcenejša na trgu in daleč najbolj “fleksibilna.” Valda, da nisem takoj kupil, ker vsak pač svojo robo najbolje ceni. No pa sem se poglobil tudi v njihova zavarovanja in presenetljivo ugotovil, da je vse,kar mi je rekla uslužbenka na NLB, res. Nekaj takih stvari, ki so mene prepričale. Pri njihovih zavarovanjih ti ni potrebno v naprej povedati za kakšno obdobje se želiš zavarovati, prekineš ko ti paše (samo toliko, pred desetimi leti se ti ne splača, ker daš državi kar precej davka), kadarkoli lahko spremenim višino zavarovalne vsote (trenutno sem še brez otrok in mi višina zavarovanja niti ni toliko pomembna, bolj pomembno mi je, da se večji del mesečne premije nameni varčevanju in manj zavarovanju. Ko bom imel otroke bom zavarovalno premijo povišal, če se mi kaj zgodi, da so otroci preskrbleni) in tisto kar me je najbolj prepričalo so stroški. Vedno vprašaj kaj dobiš (koliko ti izplačajo), če zavarovanje predčasno prekineš. Tukaj je največja razlika med zavarovalnicami. Nekatere zavarovalnice imajo tako visoke stroške, da pri predčasni prekinitvii ne dobiš ven skoraj nič.

Težko to rečem (do največjih moramo biti pač bolj skeptični in bolj kritični) vendar je NLB-ju pri teh zavarovanjih celo ratalo. No, če sem malce nesramen, ni ratalo njim ampak njihovi zavarovalnici.

Upam, da ti bo kaj pomagalo pri odločitvi.

pojdi na forum zavarovanja in ti bo Bruno odgovoril kot je treba….

Ja, pri NLB lahlo vse štima, samo skladi so bolj švoh. Kaj ti potem nuca.

Če želiš kakšen konkreten izračun, se mi javi na mail

lp
mi3

¸moja izkušnja s tem brunotom pa ni najboljša. Na vse odgovarja zelo pavšalno in na vsa zavarovanja se resnično ne spozna – ga je povozil čas od takrat, ko je opravljal licenco. Konkretno mu veliko znanja manjka na področju zdravstvenega zavarovanja!

Vse zavarovalnice delajo na podoben nacin in vse imajo podobne produkte in vsa zavarovanja so vecinoma zakonsko dolocena, tako da je kaj malo v rokah zavarovalnic.
Trenutno najbolj aktualna sklada v Sloveniji sta Mariborski DWS Flex Pension in Triglavski G80. Oba ponujata precejsnjo garancijo na donos, kar je za skepricne in ziheraske Slovence zelo dobrodoslo.
Trenutno najboljse podjetje, ki ponuja zavarovanja pa je F******, ki poleg zavarovanj vecine slovenskih zavarovalnic ponuja tudi celostno financno uslugo.

mi imamo kombinacijo: nezgodno, življensko in naložnebo, vse v enem. sicer so premije višje, ampak,..

New Report

Close