Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ste podlegli Vampirjem?

Ste podlegli Vampirjem?

Frajla,
če rada bereš vampirje, ti priporočam, da raje prebereš kaj od kakšnega tujega avtorja. Kar pride od založbe Murano, je tako ena sama katastrofa!

Cigel Cagel,

žališ založbo pri kateri tudi sama vlagam svoj trud. Seznanjena sem z vašim pljuvanjem po direktorici in založbi tle gor. Jaz pa sem mnenja, da ste vsi zafustrirani ljudje, ki nimajo nič od svojega bednega življenja. Veš, da so žalitve kaznivo dejanje? Tudi omedeževanje dobrega imena. Premisli.

Drugič, ko boš ponižal mene, se spomni mojih besed. Ker ne bom reagirala prijazno.

P.S. Katastrofa je tisto, kar vi berete. Torej razni nagrajenci za Kresnika itd.

Pa še zavistni ste, ker nekateri dosežejo uspeh z levo roko.

@Uly ok kontaktiti me kdaj 🙂

@isabella
m. grey

Mislim, da na internetu ne veljajo isti zakoni kot v resničnem življenju 😉 Če nekdo govori negativno o založbi ali vas ga nemorete obtoževati, morda ima slabe izkušnje ali pa mu preprosto ni bila všeč vaša knjiga (nikjer ni specifično omenjal da misli vašo knjigo!) če pa kot ste rekli večje število ljudi “pljuva” po direktorici in založbi pa mislim, da se je za vprašat ker je nekaj očitno narobe 😉

Lep Pozdrav

Kolikor sem si prebrala njihova “vsevedna” mnenja, sem razbrala samo to, da naj bi bile njene knjige “dolgočasne” in da nima pojma o pisanju. Če nekomu delo določenega avtorja, ga res ni potrebno pljuvati, pa niti njegove založbe. Preprosto se obrneš stran. Meni marsikaj ni všeč, pa svojega nosu ne vtikam povsod in ne pljuvam po ljudeh, ki hočejo nekaj ustvari v tej državi polne foušije.

Gospod Cigel Cagel (uporabniško ime je res izvirno, moram reči) pa me je že omenil v drugem besedilu, kjer je obtožil direktorico založbe, da piše pod MOJIM imenom. Da jaz v resnici ne obstajam. Dragi Cigel Cagel, Isabella M. Grey še kako obstaja in zagrnila ti bom vsak trenutek tvojega življenja.

Ne bi rekla, da obstajajo na internetu kaj drugačni zakoni. Če nekdo žali javno osebnost ali ustanovo, čeprav na internetu, se da izbrskat, kdo je. Kakšen sodni nalog pa dobim tako, čisto mimogrede, kot bi pobrala smet in jo vrgla v smeti. Moja mama je odvetnica in to gradivo na knjižnjih moljih bom z veseljem uporabila pri kakšni tožbi.

Nič ni narobe s pisanjem knjig direktorice. Sama preberem čisto vsako in se mi zdi zanimiva. Tem petim gor pa se to ne zdi fer, ker je eno dvajsetletno dekle uspelo izdati toliko knjig, imeti založbo. Menijo, da je to napad za njih in zato poskusijo mojo najboljšo prijateljico očrniti na vsak način. Imate pa en problemček; na njeni strani je vedno več ljudi, ki ji bodo pomagali do uspeha.

Založba pa bo še naprej izdajala romančke. In veste kaj? Z direktorico zelo uživava, ko pripravljava nove naslove. Ker veva, da boste vse popljuvali, midve pa si bova na tej strani vzeli čas in vam vračali odgovore. Potem pa se smejali vaši nemoči! Nič vam ne bo pomagalo, da Založbo Murano in njeno produkcijo ustavite!

Pa lep pozdrav, grem nadaljevati nov roman,

Isabella M. Grey

Isabella,

lahko bi napisali še: In hvala za odlično reklamo, ki bo močno pripomogla k uspehu gospodične Frumen in njene založbe Murano! Kaj hočemo, ljudje so pač radovedni 🙂 Ker tudi jaz spadam med popljuvane avtorje na tem forumu, pa še nekaj: plevel se razrašča hitreje kot gojene rože, in bolj kot ga pulite, več ga boste imeli … Vauuu, kwa je to dober občutek!

lep pozdrav, I. in kar tako naprej!

Še en popljuvan; hvala za vaše besede. Takšne ljudi, kot ste vi, spoštujem!

Ko bova z direktorico pričeli ropotati, bodo zavistneži morali marsikaj požreti. Na vsakem koraku se bom spotaknila ob te ljudi. Potem se bodo pa tepli po glavi, zakaj niso bili raje tiho in se niso dotaknili tipkovnice.
Vsevedneži obstaja vsepovsod, ampak žalostna resnica je, da ne morejo sprejeti nič novega, delujejo kot ovce na pašniku; kamor jih pastir nažene, tudi gredo. Mi, ki znamo razmišljati z lastnimi možgani in smo marsikaj naredili zase v kratkem življenju, pa si želimo vedno več in več. V žepu imam diplomo ekonomske fakultete in za razliko od mojih vrstnikov, je nisem vlekla 185402480048768695425 let. Izdelala sem dobro strategijo, kako prodajati delo naše založbe in kmalu bom v javnost odvrgla kost, ki jo bodo ljudje glodali. Bodo pljuvali? Bodo. Kako bom pa jaz reagirala? Javnosti bom potregla še z enim škandalom. In spet. Spet, spet, spet, dokler ne bom zaprla vsem usta.

Pa prijeten večer,

Isabella

Obstaja konstruktivna kritika, obstaja pa tudi pljuvanje zavistnežev, nesposobnežev in preprosto debilov.
Če že pišeš o kakšni knjigi, lahko napišeš, zakaj ti recimo ni všeč in zadevo argumentiraš. zase lahko rečem, da sem zjeban star prdec, ki rad s cinično zajebancijo opišem to ali ono knjigo. Oni dan sem vzbudil bes založnika, ker sem si drznil zapisati, da je manj od 100 strani za preko 40 € odločno preveč. Nikakor pa si človek ne sme dovoliti, da pri ocenjevanju in opisovanju napade osebnost založnika ali avtorja. Če se z njegovo poslovno politiko ne strinjaš, ga s tem ne smeš diskreditirati. To je velika hiba mnogih na spletu, ker ne kritizirajo dela, temveč avtorja in & ali založnika.
A pustimo to. To je topic vampirjev. Torej še nekaj o tem. Ravno tako za zabavo pišem vampirščino, katere namen bo zabavati. Že naslov – Vampirija, moaj dežela, pove vse. Gre pa za cinično zajebancijo na račun trenutne družbene klime. Ko bom imel spodoben dražilnik, ga priobčim, da se boste še vi smejali.

No, da še jaz malo prekinem tale prepirček…

Totalno me je posrkalo v vampirje in ostale nadnaravne zadeve 😀
Začela sem, jasno, s Sago Twilight.. kvalitetno pisanje ali pa ne, mene je potegnilo in to se mi zdi najpomembnejše.
Močno priporočam tudi Vampirsko akademijo. Zgodba je res izvirna in zanimiva, imam vseh 6 knjig doma. Le konec me je mogoče malo razočaral.
Hiša noči – sprva se mi je zdela precej brezvezna, pač branje, ko ne veš, kaj bi počel; a ko sem prišla do 3. knjige me je čisto posrkala… Ni popolna, jo pa vsekakor priporočam! Mimogrede: mogoče kdo ve, kdaj pride 8. knjiga v slovenščini? 😀
Vampirkinega dnevnika nisem brala… Sem pa gledala serijo, ki se baje precej razlikuje od knjig. Kakorkoli, serija je zakon!
Prebrala pa sem tudi Vampirko… Kaj naj rečem, glavni osebi Serena in Tyler mi nista bila všeč, kar nekaj stvari v knjigi se mi je zdelo precej nelogičnih, tako da me, žal, ni pritegnila.

Ne morem si kaj, da ne bi tudi jaz posegla v prepir, v zvezi z Vampirko, ki se je na zgornjih postih kresal pred nekaj meseci. Naj povem, da me ne zanimajo niti vampirski filmi, niti vampirski romani, še manj pa domače avtorice, ki se lotijo tovrstnih vsebin. Ampak da se ima avtorica s svojo prvo knjigo, ki kot vidim, nima ne vem kakšnega uspeha z branjem, za neko javno osebnost, ki naj bi bila nedotakljiva, to je pa malo preveč. Vsak lahko napiše svoje mnenje o knjigi in avtorica nima nobene pravice nekomu groziti s tožbo zaradi žalitve, v isti sapi pa sama žali vse ljudi na forumu, da so zafrustrirani v svojem bednem življenju in nenazadnje žali tudi Kresnikove nagrajence.
Drago dekle, Isabella M. Grey, če si zares tako študirana, kot se hvališ, malo razmisli o svojem zgornjem pisanju!

jaz sem ti samo napisala resnico in besed nikoli ne vzamem nazaj. branost se visa, poglej malo na cobissu. ma skoda sploh besed zate.

Vidi se, da je pisateljica prava amaterka, ki (ne)zavedno poveličuje življenje “svojih vampirjev”. Kot Bella na skorajda vsaki strani opisuje vizualno popolnost Edwarda in ostalih vampirjev in v knjigi skozi vse štiri dele idealizira življenje družine Cullen. Samo pomislite, kaj vse imajo. Glede na kar nekaj prizorov iz knjig lahko sklepamo, da so prav nesramno bogati (rumeni porsche, ki ga za Alice kupi Edward, imajo prelepo hišo, garažo polno dragih avtomobilov, ki na šolskem dvorišču izstopajo itn.), so vizualno popolni (koliko opazk slišimo na njihovo lepoto v knjigah!), so nesmrtni, močni, hitri, močno dišijo in imajo zvonki glas. Imajo tudi posebe moči (berejo misli, vidijo v prihodnost) in poleg vsega tega niti niso zlobneži, ne ubijajo namreč ljudi, pač pa pijejo le živalsko kri. Torej, popolnoma so idealizirani. Vsake toliko časa se tudi bojujejo, imajo kakšno akcijo, skratka nekaj da jim ni preveč dolgčas. Ko sem brala knjigo, sem namreč dobila močan občutek, da se pisateljica boji smrti. Poleg tega so nekatera dejstva v knjigi prav neumna. Na primer že sama ljubezen Edwarda do Belle. Resda je ujet v najstniškem telesu, a v resnici je star čez sto let. Pomislite, na kakšni stopnji razuma, čustvenosti je on. Koliko bolj zrel in izkušen in kakšen pogled ima na življenje. Kako se lahko zaljubi v nezrelo sedemnajstletnico? Knjiga je pocukrana zgodbica s srečnim koncem za vse… Za Rosalie, ki ugotovi, da se Bella ni odločila narobe, saj (seveda!) dobi otroka, sicer bi bila zgodba Belle prikrajšana za družinsko življenje. Pa tudi za Charlieja, saj ga Bella kljub temu, da je novorojena vampirka SPLOH noče ubiti… Sicer bi bilo to tragično. Onadva pa se dobita kakšen tedem zatem, ko ona postane vampirka… saj je super, ampak nerealno, kajti kar kakšno leto ali več naj bi bila odrezana od ljudi. Seveda tudi svoji hčeri ne naredi žalega, pa čeprav je polčlovek. Tudi Jacob je nazadnje srečen, saj se vtisne na Reneesmee (Nessie). Tako, pa tudi Edward in Bella sta vsa srečna, Edward zato, ker Bella kajpada preživi, skupaj premagajo Volturije, Bella pa obdrži tako svoje kot hčerkino življenje, dabi posebno moč (ščit). Da ne omenimo, da je dober razlog za srečo že to, če za poročno darilo dobiš hišo.

Morebiti bi omenil slovensko vampirščino Kraljestvo noči, ki jo je spisala študentka Sarah Jerebic. Pripovedno je boljša od Somraka, a ima isto ciljno publiko. Avtoričino besedilo nima balasta, zgodba lepo teče in se ne zapleta v nepotrebnosti. Govori o Steli, ki naj bi postala bodoča vampirska kraljica. Sredi klasičnega dijaškega življenja (sicer že videno, a kljub vsemu dobro izvedeno) drek prileti v ventilator …

o twilight sagi je bilo bolj ali manj vse že povedano :p
vampirkini dnevniki pa se meni SPLOH na dopadejo, čeprav nanizanka ni slaba (pa ne zaradi vsebine ampak zaradi hot igralcev :p )

no, jaz, sem čisto podlegla. vse se je začelo, ko je imela prijateljica na mizi prvi del vampirske akademije, in me je pritegnil naslov. sposodila sem si jo in se čisto zaljubila. somraka sem prebrala res samo prvi in zadnji del; čudno, mi najbolj všeč. potem pa še hišo noči, ki je tudi precej zanimiva zbirka, le zadnja me je razočarala, bilo je zmedeno in vse se je čudno pletlo. vampirkin dnevnik sem tudi prebrala, moram pa rečt da me je prvič presenetilo to, da je serija boljša od knjige – vsaj meni.

za vse ljubitelje sci-fija, pa predlagam hči dima in kosti, res zanimiva knjiga, na žalost preveden le prvi del trilogije, ker je novejša knjiga. in pa seveda igra prestolov : fenomenalne knjige, le nekam dolge.

Khm, 4 leta pozneje se posipam s prahom – totalno podlegla Twilightu, ne pa ostalim zgodbam :))

hej hoj mene zanima če kdo ve zakaj več somraka ne gre kupit??? 2,3,4 del je na zalogi 1 pa ne pa to v več različnih knjigarnah pa me zanima če kdo ve zakaj???

jst sm čist nora na vampirje. v enem mesecu sem prebrala use dele somraka ampak VAMPIRSKO AKADEMIJO sem prebrava V 5DNEH use dele. res si lahko izposodite VA in se lotiste brat ker je res the best. in začetek leta 2014 pride vn še 1.del filma 🙂

Ok koliko sm vidla ste vsi za Twilit no gledala film in knjiho ampak brez zamere me ni glih not potegnlo zaj slucajno sma z mojo BFF mi je (Nora na vampire kot jaz). Povedala za serijo in knjigo THE VAMPIRE DIARIES oz VAMPIRKIN DNEVNIK in morem povedat da sta me serija in knjiga zasvojili!

Itak. Najboljše zbirke knjig so:
Vampirska akademija,
Hiša noči,
vampirski dnevniki,
Somrak

Pa tud serije: Vampirski dnevniki in ta nova: The originals

Totalno! Prvic me je potegnilo k vampirjem ko sem gledala Somrak. Top igralci zgodba vse. Prebrala sem tudi Hiša noci, vse dele sem prebrala ze 3x in komaj cakam na nove prrvedene dele. Hci dima in kosti je zelooo dobra knjiga, ceprav ne govori le o vampirjih. Zapades not takoj:)
In se nazadnje, moja najljubsa zbirka, VAMPIRKINI DNEVNIKI! Vse knjige berem ze 3x in sem totalno obsedena z njimi:D gledam tudi serijo ki je vredna vse pohvale. Knjige so napisane svetovno, komaj pa cakam da izidejo 8,9,10 del.
Morda katera ve kdaj izidejo oz. KJE BI LAHKO PREBRALA\NAROCILA IZVIRNIK?
najlepsa hvala x

nujno preberi vampirsko akademijo 🙂 6 knjig plus še tri nadaljevanja z stranskimi liki v glavni vlogi sedaj

jaz sem prebrala vse dele
vampirske akademije (fuuul dobr)
vampirkin dnevnik (še boljš)
hiša noči (TA NAJ BOLŠ!!!!!!! )
somrak (tut ful dobr)

SICER SM STARA 13 LET. IN ČIST SEM PADLA NA VANPIRJE!
zato kdo ve kdaj izide 8 del HIŠE NOČI v slovenščini (nisem ravno dobra v angleščini)

PROSIM POVEJTEEEEEE!!??

Vampirji so mi zelo zanimivi. Vsi filmi in knjige so mi všeč še posebaj knjiga Hiša noči. Lahko vprašam, če kdo ve kdaj bodo prevedeni naslednji deli?

Priporočam Hiša noči;)

New Report

Close