Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka ste poročene

ste poročene

Ste vse poročene, ki ste trenutno na monu? Jaz nisem, pa bi se. Moti me, da imam drugačen priimek kot partner in otrok, rada bi bila poročena.

priimek lahko spremeniš brez poroke. 🙂 🙂 🙂

Saj si lahko samo priimek spremeniš, da boš imela takega kot partner in otrok. Še celo če bi partner bil proti, ti ne more preprečiti:))))))))))))))))

Nisem in ne vidim nobene potrebe, 20 let sva brez poroke čisto v redu pregurala. Mogoče bo šlo še naslednjih 20 😉 Če ne gre, pa tud poroka ne pomaga.

Priimke se pa da spremenit tudi brez poroke, če te to tako zelo moti. Mene ne.

Se popolnoma strinjam s teboj. Moj staž je 30.

sm poročena, poročila sva se na njegovo željo. med nama se ni nč spremenil gledano prej k sva bla na koruzi al pa zdej k sva poročena (no poročena sva že nekej let). sm pač mnenja da ti priimek al pa papir nč ne nuca, če ni razumevanja v odnosu. tko da nism lih pričakvala nekih sprememb.
avtorica, zakaj pa otrokom nisi dala obeh priimkov, četo to tako moti, da imata samo njegovega? drugače pa se lahko priimek spremeni tut brez poroke, je pa poroka v uradnih prostorih brezplačna.

Sem poročena;obdržala pa sem svoj priimek. 😉

Če se poročiš, te ne stane nič niti poroka niti sprememba priimka, če pa greš samo spremenit priimek, pa boš nekaj plačala. No, novi dokumenti te pa stanejo enako v enem ali drugem primeru.

Jaz sem tudi pri poroki obdržala svoj priimek, po rojstvu drugega otroka, pa sem dodala še moževega 🙂

Ko boš sama pri sebi razčistila, kaj ti pomeni poroka, se ti bo odprlo obzorje in se boš ali pomirila ali pa se znala pogovoriti s partnerjem o tem na način, ki bo prinesel nekaj dobrega obema.

Kot so ti že napisali, sprememba priimka ni vezana na poroko.

Jaz sem ločena, bila poročena, brez spremembe priimka, je pa mož vzel mojega. Imam partnerja, prav tako ločen. Bivša pa ima njegov priimek. Poleg tega je bil nato precej let koruznik in tista partnerka je tudi prevzela njegov priimek in ga ima še vedno (se je poročila z drugim, vendar ni spremenila priimka) – se pravi dve bivši nosita njegov priimek, jaz pa ne :). Moj bivši mož je priimek spremenil nazaj v “rojstnega”.
Hočem samo povedat, kakšna bedarija je tole žongliranje s priimki.

Se strinjam z avtorico, je bolje in lepo, da se oba/vsi enako pišejo. Bemti mi greste na živce koruzniki, ki ob teh temah vedno zatrjujejo, da papirja ne potrebujejo. Gre za osnovno higieno v odnosu, zato pa poroka in zakon kot posledica tega sploh obstaja.

Meni se zdite koruzniki:
1. ali leni, ker se vam ne ljubi do matičarja in se poročit
2. ali nesigurni v svoj odnos in zato hvaležni, da niste poročeni
3. ali žalostni/e, ker vas partner/ka ni nikoli zaprosil/a, čeprav ste si to želeli pa sedaj zatrjujete, da ni nobene razlike
4. ali pa me razsvetlite – prav gotovo me boste 🙂

Zakaj že bi te morali razsvetljevat, kdo pa si ti, lepo prosim?
A veš, da mi dejansko dol visi, kaj si neka neznanka, pa še marsikdo, ki ga poznam, misli o mojih razlogih za moje osebne odločitve.

Nisem poročena, poroko pa jemljem kot zaupanje partnerja ženski. Če te ne zaprosi sam od sebe, ima po vsej verjetnosti kake zadržke. Ali ženski ne zaupa, ali ni povsem prava, ali pa bi še kdaj malo zamenjal (beri da je nezrel). Vsaka rada vidi da jo partner zasnubi, pa ne mi ene nabijat da vam to nič ne pomeni ali pa da tega nočete. Če je moški tako beden, da seksal bi, pa otroke delal, pa imel vse pospravljeno in skuhano..vam pa po nekaj letih niti enkrat ne omeni poroke – nekaj ni v redu.

Jaz sem mu pa rekla, da mi je čudno, da se pišem drugače kot onadva, pa da ne bi bila rada pri 40 letih neporočena. Pa je rekel, ok pa se poročiva naslednje leto. No in?

Poročene mone imajo eno prednost pred neporočenimi – lahko se ločijo, une ta neporočene se pa lohka pod nosom obrišete!

1. Kaj ima moja HIGIENA veze z poroko ali kuruznistvom mi tudi ni jasno…
2. Se opravicujem ker ti gre moja zveza na zivce, ceprav te sploh ne poznan (vsaj iskrebo upam da ne in da me ta “cast” nikoli ne bo doletela!)
3. Zmeraj so mi bile zanimive zenske, ki se toooooooliko ukvarjajo z vezami drugih ljudi!! Je pa lazje pametovat in gobezdat o drugih, kot pomesti pred svojim pragom a ne? Sploh, ko se nabere toliko prahu, da je potrebno posesati in se pomiti ker metla ni vec dovolj!
4. Ce bi bila ti zadovoljna v svojem zakonu ne bi zdajle odpirala taksnih tem in jih komentirala, kaj sele se ukvarjala in zivcirala zaradi tujih zivljenj!
5. Ne mislim ti razlagat popolnoma NIC in te “razsvetljevat” ker te popolnoma nic ne briga kaj in kako je z mojo vezo! Ne razlagam svoji mami, kaj sele da bom neki neznanki iz foruma. Sploh pa tako omejeni, da je sprejema drugacnih od sebe in ji gredo celo na zivce! Pa verjami z mojo vezo ni popolnoma nic narobe in mi ne bi moglo biti bolj vseeno kako zganjas fausijo nad tem 😉
6. Ne obremenjevati svoje mini mozganske celice s stvarmi, ki so ocitno prezakomplicirane, da bi jih kdaj razumela. Ker ti ni potrebno razumeti. Le zaceti se moras brigat zase in bo vse boljse bos videla ;)))

Lepo od tebe, da si se tako zelo razpisala. Si se morda vprašala zakaj?

A te še na kakem drugem področju lahko ponucam, da boš predstavila moje mnenje, moje občutke, moje razmišljanje? Očitno sploh ne rabimo svoje glave, ker imamo tebe, da vse dorečeš namesto nas.
Pa ti pogledaš kdaj tudi okoli sebe, prisluhneš kdaj drugemu človeku? Še nisi opazila, da smo si različni? Če nisi, si mogoče samo tako glasna in vehementna, da nihče drug niti ne pride do besede oziroma so že zdavnaj obupali, da ti je mogoče celo kdaj kaj razložiti.

adijo živci…težki problemi za znoret v tej vročini:-)

Hm, ali pa je nekaj narobe s takšnim moškim, posledično pa tudi z žensko, ki takšnega kekca sploh prenaša. Torej, kaj je sedaj s to tvojo teorijo? Malo šepa, a ne? Pa sploh še nismo prišli do tistega tvojega velecenjenega vedenja o vseh ženskah na svetu:-))))

Sori, se moram prav nasmejat – če se poroči s tabo, potem pa te lahko ima za vse zgoraj našteto? A potem je pa vse ok in poračunano? :-)))) Ma, pravzaprav si revca, no…

Saj ne verjamem, da boš kapiral/a:

1. ne da se nama ne ljubi, ne čutiva potrebe po tem
2. ravno zato, ker sva sigurna v svoj odnos, ne potrebujeva nobenega uradnega žegna
3. noben od naju ni imel želje – sva se pogovorila o tem

In ja, še enkrat ti povem, da se imava brez papirjev čisto fajn že 20 let. Pa če verjameš ali ne (me prav eno figo briga). Še malo, pa bom začela verjet, da so nam koruznikom našega statusa fouš tisti, ki potrebujejo ne vem kakšne zaobljube in potrditve za svojo zvezo. Pa včasih tudi to ni dovolj…

Hm, ali pa je nekaj narobe s takšnim moškim, posledično pa tudi z žensko, ki takšnega kekca sploh prenaša. Torej, kaj je sedaj s to tvojo teorijo? Malo šepa, a ne? Pa sploh še nismo prišli do tistega tvojega velecenjenega vedenja o vseh ženskah na svetu:-))))

Sori, se moram prav nasmejat – če se poroči s tabo, potem pa te lahko ima za vse zgoraj našteto? A potem je pa vse ok in poračunano? :-)))) Ma, pravzaprav si revca, no…[/quote]

To ona samo teoretično, tipa sploh nima.

Sori, se moram prav nasmejat – če se poroči s tabo, potem pa te lahko ima za vse zgoraj našteto? A potem je pa vse ok in poračunano? :-)))) Ma, pravzaprav si revca, no…[/quote]

To ona samo teoretično, tipa sploh nima.[/quote]

Ja, očitno res. :-)) In prazaprav še bolje zanjo, če se ji zdi normalno tisto zgoraj…

Drage moje neporočene dame,
– vsaka ženska si želi biti ljubljena soproga (tiste, ki trdijo drugače, se lažejo)
– večina se ni poročila zaradi FINANČNE KORISTI (v preteklosti so samohranilke imele precej višje doklade – danes hvala Bogu se to ureja, iste so imele prednost ob vpisu v vrtec, pri dobivanju neprofitnega stanovanja…)
– so tudi primeri (ker moški niso več moški, ampak mamini sinčki), ko si ženske želijo poroke, moški pa ne in so tiho. Da bi obdržale partnerja zagovarjajo partnersko zvezo, frajer pa misli, da bo lahko spizdil…

Poroka pomeni zrelost, odgovornost dveh oseb, ki se zaobljubita pred matičarjem ali Bogom.
Žal, danes je vse več nezrelih in neodgovornih ljudi.
Srečno poročena Big mama

A ljubljena si lahko samo, če si soproga?

New Report

Close