Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka ste poročene

ste poročene

A ti si še ena, ki si domišlja, da ve vse o vseh ženskah sveta in ki misli, da je boga za jajca prijela, ko se je poročila?:-))) Revca, zbudi se no malo! :-))))

Saj smo že prvič dojeli, kaj si hotela povedat.

Ja sem poročena letos bo 15 let. meni to veliko pomeni poleg tradicije oziroma običaja, eno veliko priznanje in odgovornost. Mi ni žal tudi za vse ceramonije okoli tega, mi ni žal, da sem imela lepo belo oblekco, mi ni žal, da sem povabila prijatelje, znance in sorodnike in da smo se imeli ta dan lepo.
Vem, da danes ni več moderno se ženit, vseeno pa upam, da se moji otroci bojo.

zgolj eno dejstvo pove dovolj o tem, kaj je poroka, koliko pomeni in kaj je koruzništvo:

nisem še nikoli slišal, da bi nekdo poročen predstavil svojega partnerja drugače kot moj mož, moja žena ….

že ničkolikokrat pa sem slišal, ko so mi predstavljali koruzniki svoje partnerje, moj mož, moja žena…..

tu se vse konča…..predstavitev pove vse. ne rečem, da to vsi koruzniki počnejo, jih pa zelo veliko.

tudi veliko koruznic si zamenja priimek, da imajo vsi enakega v izvenzakonski skupnosti…..ZAKAJ ŽE????

vse ostalo prepucavanje je brez veze…….koruzniki so koruzniki zaradi lastne lenobe, upiranja družbenim normam in tradiciji, nesigurnosti v lastno zvezo z nekom, nezaupanju v partnerja, neljubezni…..

En popravek – zakaj neporočeni predtavljajo svoje življenjske sopotnike kot može oz. žene? Zato, da nekateri trdoglavi poročeni vsaj približno skapirajo v kakšni zvezi sta dva osebka. Ker nekateri so tako trde glave, da jim nikakor ne moreš dopovedat, da sta dva čisto srečna brez tistega pildka, da celo nimata nobenih travm zaradi tega, da vseeno verjameta v njino zvezo, da se za to zvezo vseeno trudita vsaj tako ali pa še bolj kot nekatere poročene lenobe (ki res mislijo, da je to višek in da so svoje že oddelali). Skratka – tudi to tvoje je samo prepucavanje, polno stereotipov.. Je pa najbrž res, da (nekateri) poročeni nikoli ne boste razumeli neporočenih in tudi obratno – tudi neporočeni nikoli ne bomo razumeli nekaterih poročenih in njihove vzhičenosti ob poroki. Pa bomo vseeno mirno živeli, če bomo vsi malo bolj tolerantni in dopuščali tudi drugo možnost oz. način življenje. Meni je čisto ok, če se dva pročita, kot mi je tudi, če se ne. Kako se predstavljata, mi je pa zadnja briga na svetu.Ker, ne boste verjeli – doslej so samo poročeni imeli težave z naslavljanjem mene in mojega življenjskega sopotnika. Midva s tem nimava nikakršnih težav, niti takrat ne, ko naju proglasijo za moža in ženo (si moreš mislit, a?:-)). Ker pravzaprav ne vidim popolnoma nobene razlike če bi bila poročena ali pa ne.

New Report

Close