Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ste res pripravljeni na popolno zaprtje osnovnih in srednjih šol v Sloveniji???

Ste res pripravljeni na popolno zaprtje osnovnih in srednjih šol v Sloveniji???

Ima računalnik. Ampak star. Lahko piše tekste v Wordu. Nima pa zvočnikov, ne more gledati video posnetkov. Poslušati jih ne more. Kakšnega krajšega torej lahko pogleda, a je težko, ker se vmes ustavlja.
Na seznamu šolskih potrebščin ni pisalo zmogljiv računalnik!!!!

Če je tako, bo ta šola zelo kmalu zaprta zaradi obolevanja otrok.

Nimam sicer nekega silnega pojma, ampak kaj pa če mu nabavite zunanji disk, pa zvočniki sploh niso dragi, ali pa rabljen računalnik?

Ni vpeta v politiko, brez skrbi….mene vsak dan bolj skrbi, ker sem slabsega zdravja.

Ja. jaz pravim, da bo najavljeno jutri.
[/quote] Ne bo.Se stavis?

Ukrepi so na žalost odvisni predvsem od vodstev šole. Sodelavka se že nekaj časa pritožuje nad neko opevano ljubljansko šolo, ker nimajo nobenih ukrepov. razkužil nimajo ker ravnateljica ne verjame v njih.
Naša šola je tudi večja pa imajo razkužila že več kot teden. Imajo tudi pravila, da se roke umijejo ko vstopijo v razred ter pred malico ali kosilom. Kako razkužujejo čistilke ne vem, ker nisem zaposlena tam.
So pa na žalost šole tempirane bombe. Ko se bo enkrat začelo raznašat po šolah bo rast okuženih še večja.

Šole se ne smejo zapreti, kajti otrokom ne bo nič, spravili pa bodo 1000 dedkov in babic na intenzivno nego in bog vedi koga še, ko bodo letali naokoli.

Pri nas imamo en comp in dva srednješolce na različnih šolah. Hkratni skajp ne bo šlo. Kvečjemu v smislu seminarskih, pisnih povzetkov na mejl to bi šlo, ampak s pomanjkljivo literaturo.

V Italiji imajo pouk prek videa.
Kaj je to takšnega. Danes ogromno jezikovnih šol tako deluje. Poznam osebe, ki iz VB učijo angleščino male Kitajce, ki se vsak dan zberejo v učilnici na Kitajskem in potem se učijo. Imajo tudi razne interaktivne možnosti sodelovanja, pisanja itd.
To ne bi smel biti problem danes, ko so vsi otroci pripopani na telefone in računalnike.
Saj se lahko v domačem okolju oblikuje manjše skupinice med sosedi in pdobno. point je v tem, da se z zaprtjem šole izogibaš masovnemu zbiranju.

Učitelji lahko predavanja tudi posnamejo vnaprej ali pa oddajajo v živo, tisti otroci, ki ne morejo spremljat takrat, pa si pozneje ogledajo.
Tako v končni fazi poteka tudi večina študijev na daljavo.
Itak pa bi bila to samo kratkoročna rešitev, da se ne zaostaja preveč s snovjo.

A ste vsi starši tukaj na glavo padli? Za Skype na telefonih še niste slišali? Boste zdaj trdili tudi, da vaši otroci nimajo telefonov? Samo da se jamra in komplicira.

Meni je jasno da bodo otroci manj na udaru, bodo pa fantastični prenašalci. Pa te vprašam še nekaj: ali je bolje da hodijo v šole, popoldne pa preživijo s starimi starši? Ne vem iz kakšnega okolja izhajaš, ampak v našem kraju je povezanost otrok s starimi starši praviloma vsakodnevna.

Glede na to, da so otroci super prenašalci tega virusa, se tam zaposleni lahko tudi hitro okužimo. Letos je bilo zelo hudi že pri gripi, manjkalo je več kot pol otrok. Če zbolim oz. se okužim jaz, gre to lahko hitro dalje, na otroke, partnerja, starše…pa še vem ne, da sem okužena recimo……za razkužilo sem morala dobesedno težit….ne vem kam bo to pripeljalo. Mene postaja strah.

Šole in fakultete bi že morale biti zaprte, že v ponedeljek. Isto vsi športni dogodki brez gledalcev, maše tudi in vsi taki javni dogodki, samo preko kamer. To kar pa na meji zganjajo z nekimi pregledi, je pa čisto brezveze, sploh Hrvati, ki še kamionov ne spustijo.

Javni transport bi pa morali še pojačat, začasno več prevozov, da bi bila gužva manjša. Če bodo linije ukinjali, bo gužva večja na preostalih linijah in imaš spet žarišče.

Ste videli izjavo župana Šmarja pri Jelšah? Šolo so zaprli na lastno pest, NIJZ in ministrstvo je zaprtju nasprotoval.

Imajo pametnega župana. Čeprav pomoje je ta bitka žal že izgubljena. Nekaj otrok je po nepotrebnem na novo okuženih in bojo odnesli virus domov. Tile na Nijz in ministrstvu pa živijo na nekem drugem planetu očitno. Če bomo vsi na njih čakali nas čaka scenarij Italije.

Nimam urejenega varstva, naša šola še ni zaprta! Ampak čestitke županu!
MINISTRSTVA, NIJZ pa očitno želi zdesetkati prebivalstvo!
https://www.os-smarje.si/

Imajo pametnega župana. Čeprav pomoje je ta bitka žal že izgubljena. Nekaj otrok je po nepotrebnem na novo okuženih in bojo odnesli virus domov. Tile na Nijz in ministrstvu pa živijo na nekem drugem planetu očitno. Če bomo vsi na njih čakali nas čaka scenarij Italije.
[/quote]
Ni zelo pametnih in odgovornih ljudi. Ocitno se sem in tja najde kaksen odgovorni na srednjih pozicijah. Pa kaj, ce pouka sploh ne bo. Pa kaj, ce bi bil poleti. Ma to se zgodi samo enkrat v zivljenju. Da bi le zivi in zdravi bili pa se da vse urediti. Da pa bomo mora pa nekdo vodilni dolociti maksimalne preventivne ukrepe. To je njihova moralna dolznost.

Šolsko lwto se z zakonom skrajša,nekaj manj snovi se obdela in to je to. Smiselno pa je zapret vse naenkrat, ker je tako najmanj problemov
Glede šmarij pri jelšah pa mislim,da bodo oglobili župana, ker je šel preko navodil.

Odgovorno ravnanje župana! Čestitke! Mi, običajni ljudje se moramo upreti vladi in NIJZ ter podpreti takšne, kot je ta župan!!!!!

Točno tako! Šabeder pa takoj na Odmevih, da on s tem ni seznanjen, bla, bla, bla in da NIJZ ni dalo žegna. Fajn, da so še ljudje s svojo pametjo.

Če imajo vsaj malo pameti, tega ne bodo naredili. Trenutno so ljudje, še posebej starši na meji tolerance do teh pristojnih.

In da se šole ne zapre dokler ne bo znano koliko otrok iz te šole je pozitivnih, je pa res višek arogance.
Čakte mal – v Kamniku so pa rekli da je možnost da se otroci nalezejo od učiteljice minimalne.

Bravo župan.

Moje vprašanje pa je: Ali ste res pripravljeni jutri otroke poslati v šolo?

… saj če potrdijo okužbo pri katerem od učiteljev bodo pa ja sporočili in zaprli v dveh do treh dneh… protokol pa to

Mimogrede: jaz tudi nimam varstva. . samo kdo jih bo pa pazil če me pobere?

Ne bo.Se stavis?
[/quote]

No, kdo je imel prav?

1. DA
2. DA
3. Neizvedljiva bedarija….tega se v enem mesecu ne da narediti. Pa vse moderne šole imajo velikanske steklene površine in bi bila temperatura klub klimi čez 30 stopinj kar je vsaj 5 preveč.. Počitnice morajo biti in pika. Pa naj snov razdelijo na naslednja leta.

New Report

Close