Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka ste s poročnimi darili dobili povrnjen strošek poroke?

ste s poročnimi darili dobili povrnjen strošek poroke?

Moj najbolj iskren odgovor na tole bi bil: če imaš in ne boš jokala za vsak euro, povabi ljudi, se zabavaj, uživaj in pozabi na “malenkosti”. Če pa nimaš al si pa preprosto škrta, potem pa … ne obremenjuj svatov in sebe z darili, euri itd.
Tudi čisto skromna poroka iz srca je boljša kot kraljevska poroka z nevemkakšno pogostitvijo in števcem zraven.

Ja, midva sva bila v plusu, sicer nisva nikomur rekla kaj želiva,…. Ampak sva od velike večine dobila keš, ko sva vse seštela je bilo dovolj za celotne stroške, poročno potovanje v Egipt in ostala je še približno ena minimalna plača,….

Z mojim dragim se nisva poročila zaradi daril in denarja. Potrebovala sva kar nekaj časa da sva vse do potankosti zorganizirala in zbrala denar. Poročila sva se po 12 letih skupne zveze, prej žal zaradi financ ni šlo, ker je bilo potrebno najprej poskrbeti za hišo, nato za otroka, za službo, za drugega otroka… Nato pa je končno prišel čas za poroko. Ni mi žal, da sva toliko čakala, saj je poroka bila prekrasna. Imela sva ta privilegij, da sta najina prelepa otroka prisostvovala dogodku. Zbrala sva na kup večino ljudi, ki so nama dragi. (120) Sva pa dobila večji del nazaj!

Zgrožena sem, kako vas je večina začela napadati avtorico. V njenem postu ni niti na eni točni zaznati, da bosta poroko organizriala ZARADI daril oz. da jima je to EDINO pomembno. Zato se vzdržite brezveznih moralnih komentarjev.

Midva se tudi poročiva konec leta, plačala bova sama, povabila sva 80 najbljižjih, prišlo naju bo cca 9000€. Za darila sva svatom povedala, da nama nič ne manjka in da želiva samo njihovo prisotnost. Pa vseeno vem, da bo večina prinesla darila (tudi jaz bi na njihovem mestu in bom, če bom kdaj v takšni poziciji), verjamem, da bo večina podarila denar, zato se že veselim, da bo ta dinarček šel za poročno potovanje v maju. Sem zato grozna oseba? Bi me moralo biti sram? Me niti malo ni. Če se pa kdo tako blazno otepa denarja in daril, ki jih dobi in jih sploh ne rabi, pa naj bo tako dober in vse skupaj podari v dobrodelne namene.

Mislim, da nisva dobila povrnjeno. Po pravici povedano nisva niti računala na to.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Midva sva dobila skoraj vse..za poroko sva dala 12.000 eur , vrnjeno pa sva dobila 11.500 eur

New Report

Close