Ste tudi vi “Teva” familija?
Tvoja na japonke, moja na teve. Vse, kar si napisala, so predsodki. Debel podplat služi ublažitvi, zato se z japonkami sploh ne more primerjati. Čisto druga liga. Če je tebi vseeno za noge, naši družini ni. Poskusi hoditi par ur v tvojih šlapah in par ur v tevah, pa boš videla razliko. Japonke so samo za ob bazenu in za na plažo, če mene vprašaš. Teve so pa poletna pohodna obutev.
Ne bo šlo. Hodimo celo poletje v japonkah. Hčera jih je dobila za darilo, pa ji jih za nič na svtu ne spravim na nogo. Hoče pač japonke. Če jih mož zagleda, pa dobi pike…no ja, tudi meni so to najgrši čevlji na svetu. Sem jih probala od prijateljice, pa nisem v njih videla nič, da bi me prepričalo v nakup. Japonke so zakon.
O kakšnih Teva čevljih ti to govoriš? Tud Teva ima super natikače.
In, ja, jaz prisegam na Tevo. Z njihovimi sandali, ki imajo ornk podplat, hodim po gričkih in hribčkih, sicer pa imam še dvojne Teva natikače.
Problem pri Teva je le ta, da se jih prej naveličaš, kot jih uničiš… Precej let jih lahko nosiš, pa se jim nič ne zgodi.
To je joke, ne? Če tvoj mož dobi pike, ko jih vidi, kako naj bo hčerka potem navdušena nad njimi? Saj pa vidi reakcijo. Pripelji jo v našo družino, pa ti garantiram, da bo spreobrnjena. Če pa jih nihče od vas niti poskusit noče, si pa res slika, da jih potem upaš kritizirat. Pri zdravju pa se komentarji o grdem nehajo. Za otroke je še vseeno, odrasli pa posledice nakvalitetne obutve čutimo slejkoprej.
Mi jih imamo vsi. Primerjati teva sandale z japonkami je kot bi primerjal superge in salonarje. Vsaka obutev ina svoj namen in če ti je nekaj ljubše ne pomeni, da je ostalo čudno. Teva sandali (ali podobni, znamka nima veze) služijo pohodništvu, v japonkah res ne moreš (no, vsaj mi ne) udobno prehoditi celega mesta. Mi pač to na dopustu počnemo – pohajamo. Po mestih, pokrajini, pač raziskujemo in tega pač ne počnemo v japonkah. Jih pa prav tako vsi imamo in nosimo – po kampu, tudi za večerni sladoled v mestu ali kaj podobnega, za resnejšo hojo pa pač niso primerni.
Imam sodelavko. Mlado mamico, prvi otrok, zato razumem … malo pretirav v vsem.
Ok, kupuje vse naj, oh in sploh … med čevlji vse kar hočeš od Geox do Tevic. In je šla par tednov nazaj k fizioterapevtu v razvojni ambulanti, s sabo nesla,ena 20 parov čevljev in copat, naj jih pogleda, če so ok za njenega sinneka … ma, se mu je kar vrtet začelo. Na koncu ji je rekel (mi je vsa v šoku povedala sama), da je spluval skoraj vse (razen Cicibanke?!) in posebej poudaril, da so še Croksice boljše za nogo otroka kot Tevice …
To on. Jaz pa pojma nimam. Ker niti nimam denarja za Tevice oz. mal drage so, čeprav lušne in bi kakšne imela, kaj šele za otroke, ki bi jih prerasli v enem poletju.
http://www.superge.si/Teva/terra-fi-3-m-canyon-blu-8223605/
Jah, zame je to debel podplat.
Jaz jih tudi imam, ampak sem ugotovila, da me začnejo peč podplati, če jih nosim dalj časa, pa še noga postane potna na podplatu (pa se mi sicer noge ne potijo) in potem se mi zdi, da me še bolj peče. Meni se je zdelo, glede na reklamo, da mora bit zadeva fajn, sedaj pa sem razočarana in jih ravno zaradi tega ne bi otroku nikoli kupila, zaradi pečenja podplatov namreč, ker so malo predrage. Mu raje kupim lahke sandalčke iz usnja.
Imam navadne teva sandale in teva japonke:
http://www.superge.si/Teva/devi-w-earth-8106392/
Oboje so super in se z navadnimi japonkami ne morejo primerjat. Tako, da če si mahnjena na japonke, poskusi Tevine. Boš videla razliko :)))
To je samo normalen podplat – ni tanek, pa tudi debel ne. Mislim, da je (vsaj po sliki) to jasno.[/quote]
Normalen podplat? Ja, mogoče za zimo. Za poletje je tole daleč od normalnega podplata. Ampak je zelo debel, GUMIJAST podplat. Zalo zelo neprimerno za nogo. Sploh otroško. Malo se pozanimajte, da ne boste govorile kar tja v tri dni.
Hm, oprosti, tele ‘zgodbici’ pa niti malo ne verjamem. Pa tudi če je resnična, kaj pa ima fizioterapevt s čevlji? A je mogoče strokovnjak za obutev? Da vidi na uč? Ne se hecat, no. Cicibanke je izpostavil, ker jih pač pozna, drugo je pa zanj španska vas. Domnevam pa, da je mamici svetoval, naj otrok čim več hodi bos in je od tu ta šok. Ali pa ima otrok deformirana stopala in dejansko rabi anatomske čevlje. Za zdravo stopalo Cicibanke namreč niso primerne – tudi to povedo fizioterapevti.
Punce, nisem še nikoli imela Teva obutve, pa ste me nekako prepričale… Sem cele dneve v japonkah (tudi na delu, kjer skačem veliko po stopnicah,…) in imam probleme s stopali. Me bolijo, no, to tudi pozimi, poleti pa še bolj, in sem zdaj posumila, da je to v zvezi z obutvijo. Mislite, da se mi kaj popravi, če si kupim Teva obutev?
Hm, oprosti, tele ‘zgodbici’ pa niti malo ne verjamem. Pa tudi če je resnična, kaj pa ima fizioterapevt s čevlji? A je mogoče strokovnjak za obutev? Da vidi na uč? Ne se hecat, no. Cicibanke je izpostavil, ker jih pač pozna, drugo je pa zanj španska vas. Domnevam pa, da je mamici svetoval, naj otrok čim več hodi bos in je od tu ta šok. Ali pa ima otrok deformirana stopala in dejansko rabi anatomske čevlje. Za zdravo stopalo Cicibanke namreč niso primerne – tudi to povedo fizioterapevti.[/quote]
Verjemi ali ne, je resnična. Sicer meni dol visi za Tevica li pa Cicibanke, ne enih ne drugih ne kupujem otroku. Ko se pa že greš spraševat o strokovnosti? No, fizioterapevt v razvojni ambulanti se še kako ukvarja tudi z obutvijo … vsaj naj bise. In ta ima že kar staž in je zelo cenjen. A kot rečeno, I don’t care, le prigodo sem povedala.
avtorica… kako lahko primerjaš japonke s tewa sandali? Njun namen in uporabnost sta zelo različna.
Z japonkami pač ne boš šla na šmarno goro, kar v tewa sandalih lahko greš.
Ti očitno rabiš poletno obutev le za pohajanje po mestu in morju. Kdor jo rabi za konkretnejše sprehode v naravi, se z japonkami pač ne more zadovoljiti. Ne vem zakaj je treba šimfat tewa obutev, če je ti očitno ne potrebuješ?
Niti slučajno. če imaš tako delo, da veliko stojiš, si obvezno kupi pravo obutev, ki jo prodajajo v Sanolaborju. Pojdi tja, povej, kakšne težave imaš in svtovali ti bodo pravilno obutev. Teva čevlji niti slučajno niso za to.[/quote]
Hvala za odgovor. Ne, ne stojim veliko, ampak skačem sem in tja in po stopnicah gor in dol. In tisti ortopedski natikači nekako ne pridejo v poštev. Ali pa? Je za razmislit…