Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Ste v zvezi zaradi strasti ali stabilnosti?

Ste v zvezi zaradi strasti ali stabilnosti?

Seveda imaš prav. Ljudje tvorimo različne zveze in zavezništva. Nekatera so blagodejna, druga toksična. Kar pa nima dosti zveze s tem, kar sem zapisal. Če se človek iz šetega nadstropja poda v globino, podvržen prostemu padu, bodo posledice sila podobne, predvsem pa dokaj neodvisne od različnosti posameznikov, ki se v eksperiment podajo. Kar jaz opisujem, so elementi, potrebni za razvoj ljubezenskega odnosa. S čimer ne zanikam drugačnih razmerij, niti jim kakorkoli oporekam. Zgolj v duhu uvodnega prispevka odgovarjam, kaj ljubezenski odnos je in kaj ni. Tistega, kar ljubezenski odnos ni, se ne dotikam nadrobno.
[/quote]

Ljubezenski odnos ne more postati definicija. Zveza v gradnji nadgradnji, sanaciji:) je pa vseeno umetni konstrukt. Gradis lahko hišo, posel, finance, tu pa gradiš nekaj, kar ti ne more pripadati, razen izključno kot obveznost in pogodba, ki jo želiš izpolnjevati, ker si se tako odločil. Zavestna kletka.

To je vse krasno dokler verjames, da zenska razmislja tako kot ti. Zal pa je realnost ta, da je v zenskih oceh moski predvsem sredstvo za doseganje njenih ciljev. V danasnjem svetu “female power”, pa bo gospod, cim zenska verjame, da ji bo brez njega bolje, po vzoru iz poslovnega sveta pristal na ulici. Ostanejo mu le poloznice.

Skratka, ves tvoj krasen konstrukt ljubezenske pravljice je lahko super dokler traje. Traja pa, ker zenska se vidi racunico. Moski pa misli, da vse tako laufa zaradi teorije, ki si jo razvil. Saj nisi ne prve, kaj sele zadnji, ki v slednjo verjame. Lepo se slisi. Ni pa to kako zveze funkcionirajo. Dolgorocno funkcionirajo zaradi tega, ker en partner drugega potrebuje v kombinaciji z moralno obvezo, oz. sto ce selo/familija/vera/… reci.
[/quote]

Nekateri pridejo do spoznanj prej, drugi kasneje. Ti si pač sedaj v stanju zanikanja (nesprejemanja), ki sledi stanju šoka, potem, ko si nekako prišel do spoznanja, da strategijo dinamike odnosov med spoloma ženske vodijo povsem drugače, kakor moški in se zdaj odbijaš kot ping pong žog’ca, češ kako je svet zaradi tega krivičen.

Pa ni. Žensko v spolno občevanje z moškim vodi (motivira) predvsem potreba po varnosti. Tako je pri ljudeh in še pri nekaterih primatih. To je dejstvo. Vzemi ali pusti. Meni so predstavili že v času adolescence in to sprejemam kot naravno dejstvo.

Razumljivo, da moški, ki od ženske pričakuje, da bo prilagodila strategijo moški in da bo ženska, ki pričakuje, da bo moški privzel žensko strategijo – da bosta oba dvojno razočarana. Prvič zato, ker drugega ne bosta spremenila in drugič zato, ker tudi če se zaradi takšne ali drugačne prisile drugi ukloni, bo na ta račun trpel “zmagovalec”, saj bo izgubil dostop do vira zadovoljevanja svojih primarnih duševnih potreb.

Tako da: kaj pravzaprav želiš povedati?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Res je. Smem vprašati, od kje potreba to poudariti?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Nekateri pridejo do spoznanj prej, drugi kasneje. Ti si pač sedaj v stanju zanikanja (nesprejemanja), ki sledi stanju šoka, potem, ko si nekako prišel do spoznanja, da strategijo dinamike odnosov med spoloma ženske vodijo povsem drugače, kakor moški in se zdaj odbijaš kot ping pong žog’ca, češ kako je svet zaradi tega krivičen.

Pa ni. Žensko v spolno občevanje z moškim vodi (motivira) predvsem potreba po varnosti. Tako je pri ljudeh in še pri nekaterih primatih. To je dejstvo. Vzemi ali pusti. Meni so predstavili že v času adolescence in to sprejemam kot naravno dejstvo.

Razumljivo, da moški, ki od ženske pričakuje, da bo prilagodila strategijo moški in da bo ženska, ki pričakuje, da bo moški privzel žensko strategijo – da bosta oba dvojno razočarana. Prvič zato, ker drugega ne bosta spremenila in drugič zato, ker tudi če se zaradi takšne ali drugačne prisile drugi ukloni, bo na ta račun trpel “zmagovalec”, saj bo izgubil dostop do vira zadovoljevanja svojih primarnih duševnih potreb.

[/quote]

Đizskrajst!
Kako ti sploh vstane, če veš, da tvoja spi s tabo zgolj zaradi potrebe po varnosti. 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

[/quote]
Potreba po varnosti.? Dej razloz to desi,ker jaz te ne stekam kaj si hotu povedat

Ne bi mogla žvet z enim skup, če ne bi bilo zravn tud strast in kemija. Đabe mu dnar, če me ne privlač.

Potreba po varnosti.? Dej razloz to desi,ker jaz te ne stekam kaj si hotu povedat
[/quote]
Zenske tako funkcioniramo podzavestno. Preračunljivost s tem nima veze. :), kar lahko moški napačno razumejo in verjetno jih veliko tako razume.

Zenske tako funkcioniramo podzavestno. Preračunljivost s tem nima veze. :), kar lahko moški napačno razumejo in verjetno jih veliko tako razume.
[/quote]

Ocitno sm blond ker se vedno ne stekam :))

Res je. Smem vprašati, od kje potreba to poudariti?
[/quote]

Sem proti kletki. 🙂

[/quote]
BS. Hocem pa povedat, da ne razumes, da se pise 2019. Po svoje si razlagas 1950’s, svet v katerem je le zgledalo tako kot se tebi se vedno zdi, da je, ceprav je bila resnica zgolj ta, da so zenske moskega le potrebovale neprimerno bolj kot danes (uravnotezena druzba). Plus morala jim je narekovalo to kar si ti sedaj napacno razlagas s svojo teorijo vzajemne podpore, rasti, itd, ker pac svoje razmisljanje projeciras na zenski rod.

Kot receno, dokler nekaj vsaj priblizno laufa oz. se uspes prepricati, da laufa, ni tezko verjeti v teorijo, ki si jo razvil. Hudic je, ko je pravljice enkrat konec.

Ocitno sm blond ker se vedno ne stekam :))
[/quote]

Potreba po varnosti pomeni, da ti bo moški nudil moralno zavetje, finančno in materialno trdnost, dom….

Potreba po varnosti pomeni, da ti bo moški nudil moralno zavetje, finančno in materialno trdnost, dom….
[/quote]
Zgleda da sem jaz z drugega planeta, vsakic ko se je slekel sem skor v nezavest padla od lepote in pozelenja,varnost (razen kontracepcijske) je bila moja zadnja briga :))

Sem proti kletki. 🙂
[/quote]

Ampak kletka pomeni varnost… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

No, in kje se najini mnenji razlikujeta?
Razen, če te mož v resnici (in v nasprotju s tvojim zatrjevanjem) ne privlači in mu daš zvečer samo zaradi ljubega miru…
V tem primeru te v prihodnosti ne čaka nič dobrega in “stabilnega”.
[/quote]

V čem se najini mnenji razlikujeta? Zame seks ni najbolj pomemben dejavnik v zvezi, zate očitno je.
Spolnost z možem je, kot sem napisala, lepa. V redu je. Lepo nama je. Ni pa tako kot je bilo z bivšim, ko je postelja kar gorela. Mož me ima rad in jaz njega tudi. V življenju z njim imam vse (čeprav ne tistega norega utrganega seksa), v življenju z bivšim sem imela pa samo nor in strasten seks, pa nič kaj dosti drugega. Seks je precenjen. Gotovo ni nepomemben, vendar po mojem mnenju ni najbolj pomemben.

BS. Hocem pa povedat, da ne razumes, da se pise 2019. Po svoje si razlagas 1950’s, svet v katerem je le zgledalo tako kot se tebi se vedno zdi, da je, ceprav je bila resnica zgolj ta, da so zenske moskega le potrebovale neprimerno bolj kot danes (uravnotezena druzba). Plus morala jim je narekovalo to kar si ti sedaj napacno razlagas s svojo teorijo vzajemne podpore, rasti, itd, ker pac svoje razmisljanje projeciras na zenski rod.

Kot receno, dokler nekaj vsaj priblizno laufa oz. se uspes prepricati, da laufa, ni tezko verjeti v teorijo, ki si jo razvil. Hudic je, ko je pravljice enkrat konec.
[/quote]

Verjetno si odpovedal, kot pravi moški. 🙂

V čem se najini mnenji razlikujeta? Zame seks ni najbolj pomemben dejavnik v zvezi, zate očitno je.
Spolnost z možem je, kot sem napisala, lepa. V redu je. Lepo nama je. Ni pa tako kot je bilo z bivšim, ko je postelja kar gorela. Mož me ima rad in jaz njega tudi. V življenju z njim imam vse (čeprav ne tistega norega utrganega seksa), v življenju z bivšim sem imela pa samo nor in strasten seks, pa nič kaj dosti drugega. Seks je precenjen. Gotovo ni nepomemben, vendar po mojem mnenju ni najbolj pomemben.
[/quote]

Torej sta si z možem precej podobna, seks vama ni najbolj pomembna zadeva, ker imata še veliko (pomembnejših) stvari, ki vaju družijo. Good for you!
In točno to je tisto, kar pravim tudi jaz – podobnost želja in temperamentov je pogoj za uspešno zvezo. Problem nastane, ko je nekdo v ogenj, drugi pa voda.

Ampak kletka pomeni varnost… 😉
[/quote]
Vem ja. Ni lahko biti pameten. 🙂

Torej sta si z možem precej podobna, seks vama ni najbolj pomembna zadeva, ker imata še veliko (pomembnejših) stvari, ki vaju družijo. Good for you!
In točno to je tisto, kar pravim tudi jaz – podobnost želja in temperamentov je pogoj za uspešno zvezo. Problem nastane, ko je nekdo v ogenj, drugi pa voda.
[/quote]

Vzela ga je zaradi finančne varnosti.😁😂

[/quote]

Ajd starko, ne ga srat. Pises nebulozo na nebulozo, kvazi cool do trenutka, ko je treba pokazat tudi kancek razumevanja tvarine, o kateri pises.Potem pa kot

Replika
– bluzenje do nezavesti. Uzivaj v onaniranju se naprej. 😉

[/quote]

Sem že napisala, da je zveza umetni konstrukt. Vse se da spremeniti, človeški faktorji pa so prevelika spremenljivka, da bi zvezo lahko gradil tako, kot bajto. Ogenj lahko plane, voda presahne in se vse podre.

Preprosto je tako seksi, da me rajca ze s svojo pojavo. O izkusnjah uzitka pa ne bom izgubljal besed. Tvoje vprasanje je priblizno tako bedasto, kot bi bilo: kako sploh lahko postanes zejen, ce ves, da reka tece mimo, da se izlije v morje?

Ena bombica…itak, da ti v zdajšnji vezi ni sex najbolj pomemben, saj si se v prejšnji fajn nafukala…pol pa ujela tipa s spolovilom in denarjem.

Napisal sem predvsem. In napisal sem motivira. Razumljivo, da mnoge zenske izrabljajo spolnost tudi za potrjevanje povezanosti partnerja z njo, oz. da obstaja pri mnogih tudi obratno sorazmerje v odnosu do spolnosti in samozavestjo. Tebe bi, ce me ze izzivas, uvrstil v podobno skupino, kot

DXP…
na ravni najstnice, ki se isce je seks zate zgolj sredstvo potjevanja kulskosti (zazelenosti). Pa raje pustiva to. 😉

Zgleda da sem jaz z drugega planeta, vsakic ko se je slekel sem skor v nezavest padla od lepote in pozelenja,varnost (razen kontracepcijske) je bila moja zadnja briga :))
[/quote]

Po enem letu si malo drugačna mislila, če nisi si pa najmanj iz Bosne. 🙂

Sem proti kletki. 🙂
[/quote]

Vprasanje je, ali je ptica svobodna letati ali sposobna letati? Moram utemeljevati, zakaj je koncept svobode pravzaprav zgolj kletka, ki zadrzuje udejanjanje lastnih sposobnosti v zameno za udobje kletke?

New Report

Close