Ste v zvezi zaradi strasti ali stabilnosti?
Znanje nam omogoča udobje in ne varnosti. Raznenje je področje razuma in razum teži k minimaks načelu in k prilagajanju situacij v svoj prid. Znanje brez moči, ki omgoča obvladovanje situacij ni vredno počenega groša. Enako kot surova moč brez znanja ne omogoča udobja, ki ga omogoča znanje. Varnost pa izhaja iz sposobnosti prilagajanja okoliščinam. To so tri vzporedne vrste aktivnosti, ki krojijo naš vsakdan:
– prilagajanje okoliščinam (varnost)
– obvladovanje okoliščin (moč, status)
– manipuliranje okoliščin (razum)
Vzporedne. Izpusti eno in smo preteklost.
[/quote]
Vsemu nastetemu pa kraljuje znanje. Brez znanja ni nicesar od nastetega. Znat moras bit mocan,znat se moras prilagajat,znat moras manipulirat,znat moras obvladovat okoliscine itd…
Za vse obstaja ucbenik kot bi se temu reklo. :)) in vse ima svoja poglavja,ki se jih je treba naucit
Vse skupaj temelji na naših primarnih (duševnih, socialnih) potrebah, ki so v grobem: varnost, pripadnost, vrednost in kot krona vsega samoaktualizacija, pri čemer vsaka izmed teh potreb lahko pri posamezniku nosi različno težo in za nameček so nekatere bolj (čeprav ne izključno) ženske in druge bolj (čeprav ne izključno) moške. Za zadovoljevanje teh potreb razvijemo neke strategije, najprej kot otroci s posnemanjem in nato v adolescenci z odkrivanjem lastnih meja in drugačnosti.
Te strategije (vzorce), kako pristopamo k zadovoljevanju teh potreb potem apliciramo v življenju in so nam temelj (to o čemer govori
Zato so trditve tipa, da je ljubezenska, ekonomska in kakršnakoli že zveza najprimernejša za vsakogar absurdne. Tako kot vemo, kaj je ekonomsko sodelovanje, kaj je vojaško, itd. vemo tudi, kaj je ljubezenski odnos. In ni vsak primeren za vsako vrsto odnosa in še bolj je narobe zakrivati neko zvezo z drugačnim poimenovanjem, zgolj zato, da bi zadostili od zunaj vsiljenim normam.
[/quote]
1000 besed.
Na kratko:manipulacija
Vsemu nastetemu pa kraljuje znanje. Brez znanja ni nicesar od nastetega. Znat moras bit mocan,znat se moras prilagajat,znat moras manipulirat,znat moras obvladovat okoliscine itd…
Za vse obstaja ucbenik kot bi se temu reklo. :)) in vse ima svoja poglavja,ki se jih je treba naucit
[/quote]
A te moram prit skloftat, da se zbrihtaš. Znanje prav nič ne kraljuje. Je povsem enakovredno surovi moči in povsem enakovredno prilagodljivosti. Pa kje pobirate te idijotizme?!? A to so prav posebni tečaji, kjer vas učijo te bedastoće, al’ kaj? :-)))
Zato pa smo iz surovih divjakov postali druzba znanja in udobja in tako začeli izumirati, ker surovi divjaki so negovali znanja, ki so jih prinesli s seboj iz krošenj. Ne ga srat no. Dajte malo pomislit o BS-u, ki se vam servira v obliki “lepo zvenečih modrosti”.
[/quote]
Ce ti mislis da smo postali ze druzba znanja in udobja se motis,do tja je se zelo dolga pot
Se vedno smo (druzba) divjaki, trenutno nekje v os ,kje sele faks
Sem ravno napisal
A te moram prit skloftat, da se zbrihtaš. Znanje prav nič ne kraljuje. Je povsem enakovredno surovi moči in povsem enakovredno prilagodljivosti. Pa kje pobirate te idijotizme?!? A to so prav posebni tečaji, kjer vas učijo te bedastoće, al’ kaj? :-)))
[/quote]
Znanje ni enakovredno prilagodljivosti.
Prilagodljivost je rutina, znanje je pa moč, torej moč samo za idiote.
[/quote]
Haha desi nimas pojma :))
99 posto vas ne razume kaj govorim in prav je tako,tisti ki razumejo se ti smejijo
A lahko izdelas npr pusko brez znanja.? Znanje ti da moc in ne obratno,najprej moras pusko naredit ,pol se jo moras znat naucit uporabljat,da lahko streljas
Kaj bos ko zmanka vseh izdelanih pusk.? Nic, ker si nemocen ,pa ceprav jo znas uporabljati, uporabiti pa ne mores necesa cesar ni. lahko pa to ponovno naredis ce imas znanje
Tudi ce ti dajo materjal za izdelavo ,se vedno si nimas kaj pomagat ce ne znas naredit
Lahko edino tepes z materialom,samo nasprotno mostvo z znanjem bo puske dejansko tudi izdelalo in preden se jim bos ti priblizal s cevjo,da ga po glavi vsekas, te bo on ze ustrelil
99 posto vas ne razume kaj govorim in prav je tako,tisti ki razumejo se ti smejijo
A lahko izdelas npr pusko brez znanja.? Znanje ti da moc in ne obratno,najprej moras pusko naredit ,pol se jo moras znat naucit uporabljat,da lahko streljas
Kaj bos ko zmanka vseh izdelanih pusk.? Nic, ker si nemocen ,pa ceprav jo znas uporabljati, uporabiti pa ne mores necesa cesar ni. lahko pa to ponovno naredis ce imas znanje
Tudi ce ti dajo materjal za izdelavo ,se vedno si nimas kaj pomagat ce ne znas naredit
Lahko edino tepes z materialom,samo nasprotno mostvo z znanjem bo puske dejansko tudi izdelalo in preden se jim bos ti priblizal s cevjo,da ga po glavi vsekas, te bo on ze ustrelil
[/quote]
Na tvojem mestu bi si šel puško takoj kupit, raje kot take neumnosti po forumu spuščal.
Na tvojem mestu bi si šel puško takoj kupit, raje kot take neumnosti po forumu spuščal.
[/quote]
Haha jaz se dobro zacela nisem vi pa ze cist penasti…ja sprijaznite se ,pac malo ste kratki
Z desijem je vsaj fajn cvekat je vsaj ene par stopnick nad vami ,saj ti ne stekas popolnoma nic…
Ne mores kupit pusk ce jih vec ni …butec in ce ni nikogar ,ki bi jih izdelal (nekoga ki zna)
Ampak saj se vedno ne stekas kajne
Znanje ni enakovredno prilagodljivosti.
Prilagodljivost je rutina, znanje je pa moč, torej moč samo za idiote.
[/quote]
Potreba po varnosti implicira prilagodljivost. Potreba po pripadnosti implicira moč. In potreba po vrednosti implicira znanje. Tisto, kar posameznika zmede, je lastni referencni okvir.
Racionalist bo na moč, seksualnost, status, …. strah, zavist, tesnobo,… gledal zviška. Na drugi strani bo tipičen pripadnik moškega spola zadeve vzel zlahka (kot naš
Kadar so ti trije aspekti v konfliktu v nas samih, govorimo o klinični depresiji. Zgolj nepomemben vložek. Poanta je, da ni vsak med nami enak in da vsak izmed nas na druge gleda skozi lasten referenčni okvir. Ravno zato je naša socialna plat tolikanj boolj pomembna, saj ravno skuzi socialne odnose dosegamo ravnotežje vseh aspektov, ki nam omogoča primat na vrhu prehranjevalne verige.
Ko pa govorimo o partnerski zvezi, pa je ravno to, o čemer zdaj pišem podstat za tisto, kar npr. naš
Zato pogosto rečem: kdor se trudi razumeti ženske (ali v obratni smeri moške) izgublja enkratno priložnost, da bi ženske ljubil (ali obratno: moške spoštoval). Ključ do osrečujoče zveze v preprostem stavku.
[/quote]
L’ubica… jaz sem t.i. “razvojni inženir”, se spomniš? Ti izdam skrivnost? Moje delu temelji na neznanju in ne na znanju. Za odkrivanje tople vode nas ne plačujejo. Znanje je za izvajalce, za tvorce (pušk, teleskopov, ajfounov,…) pa je domišljija. Si se kdaj vprašala, zakaj imajo prav vse (tudi ženske) modne hiše moške kreativne direktorje? Surova moč, strast, predanost… ki botruje temu, da se potem drugi učijo in prenašajo to znanje. Zdaj pa v kot in na koruzo klečat in da te ne slišim več bedarij govorit. Smešiš se in me resno skrbi za tvoje dostojanstvo.
Potreba po varnosti implicira prilagodljivost. Potreba po pripadnosti implicira moč. In potreba po vrednosti implicira znanje. Tisto, kar posameznika zmede, je lastni referencni okvir.
Racionalist bo na moč, seksualnost, status, …. strah, zavist, tesnobo,… gledal zviška. Na drugi strani bo tipičen pripadnik moškega spola zadeve vzel zlahka (kot naš
Kadar so ti trije aspekti v konfliktu v nas samih, govorimo o klinični depresiji. Zgolj nepomemben vložek. Poanta je, da ni vsak med nami enak in da vsak izmed nas na druge gleda skozi lasten referenčni okvir. Ravno zato je naša socialna plat tolikanj boolj pomembna, saj ravno skuzi socialne odnose dosegamo ravnotežje vseh aspektov, ki nam omogoča primat na vrhu prehranjevalne verige.
Ko pa govorimo o partnerski zvezi, pa je ravno to, o čemer zdaj pišem podstat za tisto, kar npr. naš
Zato pogosto rečem: kdor se trudi razumeti ženske (ali v obratni smeri moške) izgublja enkratno priložnost, da bi ženske ljubil (ali obratno: moške spoštoval). Ključ do osrečujoče zveze v preprostem stavku.
[/quote]
Prepisujes ali kopiras iz neke bedne literature, razvojna psihologija ti pove osnove, naprej je prosta parado logika, ki je pogosta med kavarniskimi kulturniki.
Kar nakladaš je vsakdanja blasfemija brez konca in kraja, skratka kapitalistični produkt sodobne mahnologije ali diskurz zaradi diskurza. Logičnost lifa pozna vsak zase, v družbi ga bo težko našel ali samo toliko, da bo še bolj napel mišice za biti enak ali podoben.
L’ubica… jaz sem t.i. “razvojni inženir”, se spomniš? Ti izdam skrivnost? Moje delu temelji na neznanju in ne na znanju. Za odkrivanje tople vode nas ne plačujejo. Znanje je za izvajalce, za tvorce (pušk, teleskopov, ajfounov,…) pa je domišljija. Si se kdaj vprašala, zakaj imajo prav vse (tudi ženske) modne hiše moške kreativne direktorje? Surova moč, strast, predanost… ki botruje temu, da se potem drugi učijo in prenašajo to znanje. Zdaj pa v kot in na koruzo klečat in da te ne slišim več bedarij govorit. Smešiš se in me resno skrbi za tvoje dostojanstvo.
[/quote]
Desi ne se jezit ker sem te sahmatirala
Najprej je znanje za njim hodi vse ostalo. Imas obleko ce ne ves da grejo gate na rit in ne na glavo ti nic ne pomaga.
Lahko si tud doktor nevem cesa , vprasaj se kako si postal doktor zaradi znanja,ki si ga pridobil ali moci.? Ja znanja ane
No pustimo tiste ki kupujejo spricevala,znanja pa vseen nimajo
Tvoje delo temelji na neznanju iz katerega se razvija v znanje ( temu se rece ucenje ali razvijanje in cez xxy let bo to novo znanje,ki se ga bojo ucili drugi,a mislis da je ajnstajn zacel z znanjem,ne naucil se je in clovestvu podaril novo znanje
Ucenje znanje ,novo znanje in tako v nedogled
Ali ucitelj ,ucenec,ucenec postane boljsi od ucitelja (novo znanje)
Pa ne spet v sovinizem zhajat iz uzaljenosti (z modnimi hisami in surovo mocjo in strastjo moskih) ker te je ena zenska( seveda jaz sicer ne filozofiram in citiram toliko mislecev kot ti) nokavtirala.
Znanje je moc,znanje pa nima spola
Ajd starko, ne ga srat. Pises nebulozo na nebulozo, kvazi cool do trenutka, ko je treba pokazat tudi kancek razumevanja tvarine, o kateri pises.Potem pa kot
[/quote]
Tvoj problem, ce me nisi sposoben razumeti. Sicer pa si ti tisti, ki se trudi izpasti cool, ne jaz. Meni je popolnoma jasno, da me velika vecina zaradi vsestranske indoktrinacije, pomanjkanja raznolikih zivljenskih izkusenj in vsesplosne nerazgledanosti ne more kar tako razumeti. Traja… lol
Ti povem bolj direktno?
Medtem, ko se ti med vecletnim drkanjem prepricujes, da je tvoja zveza po kalupu tvoje teorije, je edini razlog, da zena se vstraja njeno prepricanje, da se ji status quo izplaca. Ko temu vec ne bo tako, in razlogov je se pa se, bos odletu.
Drugace poveda, tvoja teorija se lepo slisi na papirju. In ne dvomim, da v njo verjames. Nima pa veze s tem kako zenske funkcionirajo. Zenske fairplay-a ne poznajo.
Prepisujes ali kopiras iz neke bedne literature, razvojna psihologija ti pove osnove, naprej je prosta parado logika, ki je pogosta med kavarniskimi kulturniki.
Kar nakladaš je vsakdanja blasfemija brez konca in kraja, skratka kapitalistični produkt sodobne mahnologije ali diskurz zaradi diskurza. Logičnost lifa pozna vsak zase, v družbi ga bo težko našel ali samo toliko, da bo še bolj napel mišice za biti enak ali podoben.
[/quote]
Pišem iz življenjskih izkušenj. Literature sem prebral kar nekaj, od pofla, do velecenjenih. Ne eno, ne drugo ni suho zlato. Naslanjam se na preizkušeno. Enako pričakujem tudi od bralcev mojih umotvorov. Kak “A-ha!” In aplikacijo iz sebe in skladno s svojim referenčnim okvirjem. Razen z redkimi izjemami, ki sem jim podelil priviligiran status, se 2. os. ednine v debatah ne poslužujem (če je ta podatek dovolj zgovoren).
Pa peesda, a si res tako trd, al si sam kaj takega zaužil danes? Logično, da ženske fair playa ne poznajo, saj jim je že sam koncept tuj. Nepredstavljiv. Povsem izven dojemljivega. Kar pa ne pomeni, da je tvoje pisanje nerazumljivo. Nasprotno. Je površinsko in se ne dotika vzrokov. Je jamranje, ki ne daje temeljev za drugačen pristop. Sorry, no, ampak…. to, kar pišeš je povečini jadno vsakemu hohštaplerskemu copatarju. Saj živi s tem in če si še tako meče pesek v oči, ne more mimo dejstev. Pustimo blaženje bolečine z litri opjnih substanc ob strani. Ne pizdakaj, saj veš, da pri meni šteje pragmatična vrednost. Tvoje nebuloze je žal nimajo. Tako da… čakam na kaj od tebe.
Pišem iz življenjskih izkušenj. Literature sem prebral kar nekaj, od pofla, do velecenjenih. Ne eno, ne drugo ni suho zlato. Naslanjam se na preizkušeno. Enako pričakujem tudi od bralcev mojih umotvorov. Kak “A-ha!” In aplikacijo iz sebe in skladno s svojim referenčnim okvirjem. Razen z redkimi izjemami, ki sem jim podelil priviligiran status, se 2. os. ednine v debatah ne poslužujem (če je ta podatek dovolj zgovoren).
[/quote]
Če si na šihtu v nočni je tvoje traktiranje iz zguljenih knjig razumno, kot potreba po varnosti in znosnosti.
Radovednica
Saj ti nisi imela zveze ampak jebace
Za katere nisi vedela.ce te varajo in na katerem.vogalu bodo.pofukali drugo.
Zato govoris o emocionalni nevarnosti, ljubosumju, zivcih, moskih ki te ne spostujejo… ja seveda da ne, ce.te ima samo.za dober fuk, ne pa.da bo imel.resen odnos, ki si ga ti.hotela.
Pa peesda, a si res tako trd, al si sam kaj takega zaužil danes? Logično, da ženske fair playa ne poznajo, saj jim je že sam koncept tuj. Nepredstavljiv. Povsem izven dojemljivega. Kar pa ne pomeni, da je tvoje pisanje nerazumljivo. Nasprotno. Je površinsko in se ne dotika vzrokov. Je jamranje, ki ne daje temeljev za drugačen pristop. Sorry, no, ampak…. to, kar pišeš je povečini jadno vsakemu hohštaplerskemu copatarju. Saj živi s tem in če si še tako meče pesek v oči, ne more mimo dejstev. Pustimo blaženje bolečine z litri opjnih substanc ob strani. Ne pizdakaj, saj veš, da pri meni šteje pragmatična vrednost. Tvoje nebuloze je žal nimajo. Tako da… čakam na kaj od tebe.
[/quote]
Zmotil si se v selfiju, napačen gumb Grda resnica.
Ja, ampak jaz se res nočem več zaljubit. In upam, da se nikoli več ne bom.
Potem bom pač raje sama. Če pravite, da emocionalen človek ne more bit v zvezi brez tega. Sicer kaj se ekonomičnosti tiče, je definitivno bolje imeti koga pa še družbo imaš.
[/quote]
Ti bos vecno nesrecna in kdor bo s teboj bo vedno imel konflikte s tabo in ti znjim… ves zakaj…zato ker nisi iskrena oseba do same sebe, nisi povezana sama s seboj in svojo duso, bezis pred sabo in zivljenjem in se lazno prepricujes nekaj kako mora biti, ker je tvoj razum to ustvaril, custva, duso pa negiras, si lazes, bezis. Kdor pa laze sebi ne bi nikoli iskren do drugega in bo z drugimi vedno v konfliktu.