Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste vi ali poznate kakšno/ega Raka, Škorpijona, Ribo?

Ste vi ali poznate kakšno/ega Raka, Škorpijona, Ribo?

Katera od teh znamenj so vam fajn, katera ne in zakaj? Katere lastnosti vas pri njih očarajo, so vam všeč in katere vas razočarajo, razdražijo? …Rak, Škorpijon, Riba? Ali pa če ste to vi sami, kaj vam je všeč pri sebi in kaj ne?

Mislim, da horoskopi nimajo nobenega stika z realnostjo in tisti, ki na podlagi imaginarnih nebesnih znamenj ocenujejo ljudi – boh pomagej.

voda je naš milje , to mamo radi v vseh oblikah
resnica je naš modus vivendi
intuicija pa itak, tako da ne lažite, ker mi to itak vemo-čutimo

če pa so mnenja drugačna, pa je prav, da vsak za sebe ve kako in kaj !

voda je naš milje , to mamo radi v vseh oblikah
resnica je naš modus vivendi
intuicija pa itak, tako da ne lažite, ker mi to itak vemo-čutimo

če pa so mnenja drugačna, pa je prav, da vsak za sebe ve kako in kaj !
[/quote]

V redu za tvoje razmišljanje :), ampak si mi vzel/a uporabniško ime. Povej pa še kaj o teh znakih zdaj.

Sonce gre v znamenje raka 17.7. (do 16.8.) in ne 22.6. (do 22.7.).

Morda bo to kaj spremenilo v naboru kandidatov. 🙂

p. s. Navajam podatke iz astronomskega vidika, kar je nekaj drugega, kot vidik astrologije. Zakaj takšna razlika (samo v “naši” astrologiji, v indijanski, indijski, astrologiji severa in še kateri so datumi usklajeni z dejanskim stanjem na nebu), vedo tisti, ki pišejo horoskope.

Hm, kaj pa to, kako si razlagaš, prav tako je iz astronomskega vidika:

Vaš link

Hm, kaj pa to, kako si razlagaš, prav tako je iz astronomskega vidika:

Vaš link
[/quote]

Mislim, da je žurnal precej na repu verodostojnih medijev.
Kljub temu bom komentirala tole:
“Prvotna astrološka znamenja so stara več kot tri tisoč let in ker se je nagib zemeljske osi spremenil, so se tudi datumi, v katerih Sonce potuje skozi različna ozvezdja, spremenili.”
Prvotna astrološka znamenja so stara vsaj 8000 let.
Nagib zemeljske osi se je spremenil, to drži, a zahodna astrologija ga sploh upoštevala ni, ne takratnega in ne sedanjega.

Drugače pa je misel na trinajsto znamenje (ki je v nekaterih starodavnih astrologijah že obstajalo) zanimiva. Ne toliko, da se stvari spreminjajo, pač pa mi (znova) odkrivamo spremembe. 🙂

Mislim, da je žurnal precej na repu verodostojnih medijev.
Kljub temu bom komentirala tole:
“Prvotna astrološka znamenja so stara več kot tri tisoč let in ker se je nagib zemeljske osi spremenil, so se tudi datumi, v katerih Sonce potuje skozi različna ozvezdja, spremenili.”
Prvotna astrološka znamenja so stara vsaj 8000 let.
Nagib zemeljske osi se je spremenil, to drži, a zahodna astrologija ga sploh upoštevala ni, ne takratnega in ne sedanjega.

Drugače pa je misel na trinajsto znamenje (ki je v nekaterih starodavnih astrologijah že obstajalo) zanimiva. Ne toliko, da se stvari spreminjajo, pač pa mi (znova) odkrivamo spremembe. 🙂
[/quote]

Kdaj so pa iz tvojega oz. kot praviš astronomskega vidika druga dva znaka, škorpijon in riba? od kdaj do kdaj (datum)?

Kdaj so pa iz tvojega oz. kot praviš astronomskega vidika druga dva znaka, škorpijon in riba? od kdaj do kdaj (datum)?
[/quote]

Sonce gre v škorpijona 17.11. (do 15.12.), v ribi pa 15.3. (do 14.4.).
Datumi so okvirni, če želiš, ti lahko tekom dneva sporočim natančen dan in uro (za letos).

Dodala bi še to, da gre za položaj Sonca, kar največkrat ni odločilni dejavnik, ko gre za osebnost (na nebu je še precej lumpov, ki pristavijo svoj piskrček, torej povedo marsikaj o nas 🙂 ).

Sonce gre v škorpijona 17.11. (do 15.12.), v ribi pa 15.3. (do 14.4.).
Datumi so okvirni, če želiš, ti lahko tekom dneva sporočim natančen dan in uro (za letos).

Dodala bi še to, da gre za položaj Sonca, kar največkrat ni odločilni dejavnik, ko gre za osebnost (na nebu je še precej lumpov, ki pristavijo svoj piskrček, torej povedo marsikaj o nas 🙂 ).
[/quote]

Ok, hvala, daj napiši jutri, prosim. Pa še kaj od drugih dejavnikov. Z veseljem preberem.

Ok, hvala, daj napiši jutri, prosim. Pa še kaj od drugih dejavnikov. Z veseljem preberem.
[/quote]

Z veseljem napišem. 🙂
Lahko noč.

Poznam vse tri:
Ribi: nesigurni, neodlocni na trrenutke, neljubosumni
Škorpijon:, skrivnostni, analitični, zamerljivi, lojalni
Rak: v ozadju, nežni, empatični.

Vsem je skupna močna čustvenost in intuitivnost.

Škorpijoni – zahrbtni, privoščljivi, neiskreni, čim dlje od njih
Ribi – izjemno nadarjeni za glasbo, imajo močno intuicijo, preberejo vsakega človeka, leni
Raki – nežni, občutljivi, prijetni (moja nesojena ljubezen)

Poznam tri rakice, vse mirne, družinske, izjemno pridne, čustvene, iskrene..in res mislim, da so to najboljše osebe.

Tudi rib poznam kar nekaj..čustvene, rade se prepirajo, hiperaktivne…vedno mora biti vse po njihovo, če ni, ponorijo.

Škorpijonke pa grozljivka, stran od njih! Neiskrene, nevoščljive, skratka ni da ni.
Škorpijoni so pa ok.

Ti pa si analitik, psiholog :-))) vse napisano odraza zal zgolj tvoje komplekse.
Nasmejala si pa me, primitivna dusa!

Z vodnimi znamenji se najslabše razumem od vseh. Muhasti, spremenljivega razpoloženja, zamerljivi, brez hrbtenice….Daleč od tega, da bi imeli intuicijo bolj razvito kot drugi. Zelo pogosto sebe prikazujejo kot žrtev, čeprav večkrat sami kaj zakuhajo in se potem delajo nedolžne…

Jaz sem “ribi” in sem ljubosumna, tako da zgornja trditev očitno za vse ne drži 🙂 Pa tudi lena nisem. No, včasih, na kakšen deževen dan, podoben današnjemu 🙂
Sicer pa sem zelo pravična, vedno poskušam doseči, da je za vse prav, da imajo vsi enako, da ni razlik. Po eni strani klepetanasta in glasna, po drugi ljubim mir in tišino. Rada sem ljubljena in obožujem crkljanje. Ne maram negativcev in prepriljivcev. Rada potujem, obenem pa sem najraje doma 🙂 Imam nekaj prijateljev, ene spustim bližje, druge ne. Skratka, ribi, kajčeš drucga 😉

[/quote]

Ti pa imaš ene probleme in nadvse zanimivo da drugim očitaš komplekse.

Jaz sem riba, partner rak in se ujameva res krasno. Moja starša in oba nečaka škorpijoni. Ribe smo zasanjene, intuitivne, raki pa zelo družinski.

Z veseljem napišem. 🙂
Lahko noč.
[/quote]

Obljubljeni datumi prehoda Sonca med posameznimi zodiakalnimi znamenji:
v bika: 14.5. 2020 ob 13:46
v dvojčka: 14.6. ob 20:24
v raka: 16.7. ob 7:18
v leva: 16.8. ob 15:42
v devico: 16.9. ob 15:37
v tehtnico: 17:10. ob 3:36
v škorpijona: 16.11. ob 2:42
v strelca: 15.12. ob 17:03
v kozoroga: 14.1.2021 ob 3:46
v vodnarja: 12.2.2021 ob 16:43
v ribi: 14.3.2021 ob 13:34
v ovna: 13.4.2021 ob 23:03

Pozicija Sonca pove veliko o tem, kako se “postavimo” v družbi, Luna pa recimo o tem, kako se doživljamo v sebi.
Zodiakalno znamenje, kjer imamo Sonce, še zdaleč ni edini dejavnik, saj lahko pade na področje, kjer atributi, kot so samozavest, javni nastop itd, ne pridejo do izraza, sočasno pa lahko ima ista oseba npr. zelo močno izraženo Saturnovo energijo. Namesto, da bi “gledala zgolj nase”, kot radi (zgrešeno) pripisujemo ovnom, pomaga drugim, je pravična, delovna, se ne izpostavlja.
In tako naprej, vsak planet kaj svojega prinese. Zato pa smo unikatni, drugačni, vsak zase poseben … Vsak človek je zase svet,čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu, je napisal Pavček.

Nekoga spredalčkati samo na podlagi tega, v katerem znamenju ima Sonce (pa še to po napačnih datumih), ni ravno višek inteligence. Lepo bi bilo, če bi se doživljali kot unikatni, izkoristili svoje prednosti in jih zaživeli, sosedove slabosti pa pustili čisto pri miru. On se sigurno ne doživlja kot slab.

Misliti s svojo glavo in se posvečati svojemu življenju je prednost. Izkoristiti sposobnost, da ločimo med tem, koliko vpliva damo dogajanju izven sebe (vpliv damo s tem, da se osredotočamo na to, da bi lahko sosed kupil drugačen avto in nečakinja oblekla primernejšo obleko (etc, etc, etc)) in koliko temu, da si naredimo svoje življenje lepše, pa modrost.

RIba je zeelo nežna, čustvena, nagnjena k hitrim solzam in jokanju – v družini imamo dedka in vnuka oba ribi in res drži vse kar je napisano kot pribito. Če koga užali se tudi kasneje opraviči. iZelo trmast karakter, ne posluša nikogar, dela po svoje, vodljiv edino neki močni osebi, je prepričan da ima vedno svoj prav, tudi če ne in kar vztraja… Prisrčen za družbo, ljudski in družaben, brez zavor pri komunikaciji z ljudmi…Ima zelo dobre ideje, pri izvedbi pa ni preveč natančen.
Ne premisli vedno vnaprej povsem točno, kaķo bi kaj speljal… Ko mu pa ne gre se zelo jezi. :-).

Rak-ribi je najboljša partnerska kombinacija. Še posebej, če je moški rak in ženska ribi 🥰

Samo stran do rib. Najbolj pokvarjeno znamenje, drama queen, prepirljivci, pri njih so za vse njihove tezave drugi krivi. Najvec presustnikov je med njimi, ker so izvrstni laznjivci in laznjivke!

Evo, samo še tebe smo čakali, da popljuvaš Ribe.

Izkušnje z moškim rakom in škorpijonom – dodajam na gornje:

Rak: nežen, pozoren, dober ljubimec; vendar begav, nestanoviten, neodločen; potrebuje “roko, ki ga vodi” skozi življenje

Škorpijon: samosvoj, oblastniški, posesiven, izkoriščevalski s prijaznim nasmeškom na obrazu, ko ga naučiš je odličen ljubimec, če se mu kdo zameri gre pikro in zahrbtno v maščevanje tudi “preko trupel”.

New Report

Close