Ste vraževerne?
No, s tem mislim na to, da ne kupujete stvari za dojenčka prehitro oz jih niste kupovale? Jaz sem po naravi vraževerna, vendar sem zadnje čase tako obsedena z gledanjem in kupovanjem oblačilc za bebo, da si ne znam pomagati. Rok imam januarja, pa imam že kar kup stvari.
Zanima me, kdaj bi bilo najbolj primerno kupovati stvari? In do koliko časa pred porodom bi bilo fajn imeti že vse pripravljeno?
Eni pravijo, da ne smeš imeti do konca vse pripravljeno. Najprej sem mislila, da se bom na te stvari enostavno požvižgala, zdaj pa mi kar nekako ni vseeno.
Kaj menite ve?
Res smešno, da ne smeš imeti do konca vse pripravljeno. A je najbrž potem, ko prideš domov iz porodnišnice zadeva še lažja? Ne nisem vraževerna in se mi res zdi smešno, da je v tem primeru zdravje otroka odvisno od tega kdaj bom kupila cunjice in sploh, kdaj jih bom prala in likala. Hudooo!
Če vprašaš mene je dobro imet kak mesec prej pripravljeno tisto najnujnejše … se pravi kje bo otrok spal, kjer ga boš previjala, kako ga boš vozila okoli (voziček, sedež za v avto) in seveda najnujnejše za oblečt. Kaj več pa niti ne, ker res ne veš kaj boš potrebovala, ko bo otrok enkrat na svetu. Jaz sem bila na koncu nosečnosti vsa panična, ker doma nisem imela še skoraj nobene oblekice za otročka in nobene druge stvari, tle na forumu pa so punce dajale take sezname, da me je kar glava bolela. In zgodilo se je tako, da sva z dragijem dva tedna pred porodom šla kupit ne par bodijev, tetra plenice (to je tisto kar najbolj rabiš!!!), plenice in robčke in to je bilo vse … vse ostalo sem pa dobila podarjeno, ko se je mali rodil … se pravi je prišlo k hiši še tisti čas, ko sem bila jaz v porodnišnici. 3/4 stvari iz seznama ki sem ga dobila na forumu pa ne bi nikoli uporabila. :))))
Glede vraž pa … ma dejmo no … :))))))) ;))))
Po mojem ne gre toliko za vraževernost, ampak, v slučaju (bog ne daj), da se nosečnost žalostno konča….in potem gledaš doma te stvari za otročka…
Jaz sem kupila nekaj stvari v 7. mesecu, rodila pa sem v 34 tednu, tako, da je za večino stvari poskrbel kar mož!
Srečno in zdravega dojenčka ti želim!
Mojca
Jaz sem imela že zgodaj kar nekaj opreme pri prvem, lupinico pri 3m nosečnosti, isto posteljo, ker sem pač kupovala rabljeno in sem vzela kar se mi je zdelo vredno. Ponavadi se potem ko rabiš nič dobrega ne najde.
Še najbolj čudno pa je bilo, verjetno sem bila edina na svetu, da sem pri svojih 18 letih imela čuden hobi in sem zbirala otr.pajacke. Ker sem že hodila v službo sem vsake toliko časa kakšnega kupila. Nekateri so danes prav zanimivi in jih tudi drugemu nataknem gor za doma. Prvega otročka pa sem imela pri 27-tih.
Pa rečte če to ni noro.