Ste že jedli kdaj granatno jabolko?
Jaz ga obožujem. Je pa zobrno za lupit. Kožico z zrn je pač treba odstranit, sicer je izkušnja ob uživanju zelo grenka.
Jabolko po izbočenih valovih rahlo prerežeš skozi kožo, nato ga daš na dva dela.
Napolilniš večji lonec z mrzlo vodo in jabolko do konca olupiš pod vodo. Sladka “zrna” padejo na dno, kožice splavajo. Poleg tega v kuhinji nimaš rdečega masakra po stenah. Ko končaš z lupljenjem, olupke vržeš stran in z vrha gladine s cedilom posnameš kožice.
Odcediš vodo in očiščena zrna serviraš v skledice.
Pa dober tek.
njami 🙂
evo lažji način za lupljenje
https://www.youtube.com/watch?v=K3WHXC1fuJ8
Spomnim se ga iz otroštva, ko smo ga pojedli še in še, je moja teta Črnogorka in nam je vedno nosila nar iz Črne gore. Pri nas se ga dolgo ni dalo dobit ali pa je veljal za eksotiko, vsaj glede cene. Zdaj se ga dobi, a spet v trgovinah težko najdeš sadeže, da so lepo zreli. Zgoraj je ena omenila Spar, bom šla prav pogledat!
Pa ti obvladaš :). Če bi meni tako naredil, bi mi bilo morda celo všeč.
[/quote]
Seveda, ko pa ti ne bi bilo treba brisat rdečih flekov vsenaokoli. Naša mati so vedno ošpice dobili, ako sem omenil granat… pa se je dialog takoj končal.
Lupljenje pod vodo mi omogoča sneaky-breeky uporabo kuhinje. Le pisker za župo je večkrat “pomit” nad čemer se še nihče ni pritožil.