Ste že kdaj svojemu frocu prisolili klofuto?
lahko povem v maminem imenu…
veš da sem dobu kdaj… mi je kr dala po pički.
enkrat se spomnim da sem nesel lego kosarkarsko igrisce v solo… a rekla mi je ne. no in nisem znal sestavit in sem med odmorom skocil do doma po nacrt… in so mi naredili pizdarijo u soli… je morala it mama iskat ker jih je uciteljica uzela…
no… pride ona z tistim domov… u vrecki je blo… in zavihti ona tisto vrecko in not so ble take ploščice… 10×10 velikosti… par mm debele… in gruh po meni… in jst sem pač roke gor dal… pač pred glavo… in kokr me je mlatla z legicami se mi je zapičla tista ploščica u roko… tu kjer se reže folk… in dan danes mam brazgotino. bom slikal
al pa enkrat na morju… nisem dal mira. in me je peljala gor u apartma… uh…
not me je zaklenla.
Nikoli nisem udaril otroka “iz besa”, vsi trije so skupaj od mene dobili tri “vzgojne” udarce po zadnjici. Starejša nikoli, srednja dvakrat in mali enkrat. To niso bila dejanja nemoči ali kaj podobnega, ampak enostavno postavljanje meje, ko besede niso zalegle. Ne mislim, da je otroke potrebno fizično kaznovati.
Mene je mama kaznovala že s tem, ko sem si moral iti sam po šibo… Vzgoja 80tih .
S sodelavkami smo nekako prišle na to temo, ko je odrasel sin od ene zabluzil v drogah. In izjavi ena, ki ji ne bi prisodila, “malo mora bit po ritki”, se obrestuje, sta danes vzrorna in uspešna. Smo spregovorile tudi o podrobnostih, da ju je vedno po goli riti in nikoli v jezi. Otrok se je moral sleči in jo čakat gol, da ga natepe. Pravi da je največkrat kar oba hkrati, da je eden moral gledat, drugi dobil in obratno, da je to najbolj učinkovito. Se nisem zadržla, da jo ne bi vprašala, a je tvoj tudi tebe tako po ritki? Ni odgovorila, mimika obraza je bila pa taka kot povsem pritrdilen odgovor. Ne vem kaj naj rečem. Jaz svojih nisem tepla, mi na misel ne pride, niso pa še odrasli.
Ena pač433, 17.07.2022 ob 12:06
S sodelavkami smo nekako prišle na to temo, ko je odrasel sin od ene zabluzil v drogah. In izjavi ena, ki ji ne bi prisodila, “malo mora bit po ritki”, se obrestuje, sta danes vzrorna in uspešna. Smo spregovorile tudi o podrobnostih, da ju je vedno po goli riti in nikoli v jezi. Otrok se je moral sleči in jo čakat gol, da ga natepe. Pravi da je največkrat kar oba hkrati, da je eden moral gledat, drugi dobil in obratno, da je to najbolj učinkovito. Se nisem zadržla, da jo ne bi vprašala, a je tvoj tudi tebe tako po ritki? Ni odgovorila, mimika obraza je bila pa taka kot povsem pritrdilen odgovor. Ne vem kaj naj rečem. Jaz svojih nisem tepla, mi na misel ne pride, niso pa še odrasli.
Brez skrbi – ali bodo našli nasilnega partnerja, ki jih bo umoril ali pa bodo samomor naredili. Btw… To je sadizem, ne vzgoja. To je sadizem. Brez skrbi, da bi jim čike na roki ugašala, če bi ji uspelo prikriti.
- Otrok res ne, niti pod razno, kaka odrasla jih je pa že dobila po ritki, nagi.
Mi je v ponedeljek rekla ena taka fletna, fukiš, ravno pravšnja, da tist ki resno misli, ne obljublja, ampak samo zagrabi. Tako da bom točno to storil, nič ji več obljubljal.
modrivrag, 17.07.2022 ob 13:22
- Otrok res ne, niti pod razno, kaka odrasla jih je pa že dobila po ritki, nagi.
Mi je v ponedeljek rekla ena taka fletna, fukiš, ravno pravšnja, da tist ki resno misli, ne obljublja, ampak samo zagrabi. Tako da bom točno to storil, nič ji več obljubljal.
Jo Bo pritisnil, če nau dala pravi Da se kreše pp
Ne. Sem jo pa enkrat ugriznila. Imela je obdobje, pri cca 2,5 letih, ko je grizla. Kljub vsem pogovorom, razlaganju, prigovarjanju ni nehala. Ko je bila jezna, je ugriznila. Neštetokrat sem ji razložila, nič ni narobe s tem, da smo jezni, razumem, da ji ni všeč, ko česa ne sme, naj mi z besedami pove “mami, jezna sem!”, grist pa ne dovolim. Vse razumela, kimala, ni da ni. No, ko me je enkrat spet ugriznila, sem jo nazaj. Ne preveč, ampak dovolj, da je bolelo. Od takrat zna povedat, da je jezna in hoče mir. Grizla nikoli več po tistem.