Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste že pekle ta peciva?

Ste že pekle ta peciva?

Sem začetnica in sem si izbrala dva recepta s kulinarike.
Zanima me, če je katera od vas že pekla tole “Pecivo na suho”, se mi zdi zanimivo, pa dovolj lahko:

Ali pa tole “Trikrat pečeno pecivo”:

Prvo je super, krasno-nisem ga še delala, jedla pa velikokrat.
Drugo komplicirano zgleda, tudi ne vem če ti bo uspelo tako natančno kot je na sliki.
Ko sem delala nekaj podobnega, se je vse nekam prelivalo-pa meje med eno in drugo plastjo niso bile tako jasne kot na sliki. Srečno-kakorkoli se odločiš.

Prvo pecivo ima v Prekmurju ime ATOMSKI RETAŠ. Ne vem zakaj. Jaz ga včasih naredim le s sadjem, brez skute in je prav tako super, predvsem pa hitro narejeno.

pri nas pa “atomski štrudelj” in je moje najljubše pecivo 🙂 naredim ga večkrat, vedno uspe (moj recept je sicer brez oreha ali maka) .. je pa dobro na koncu fino prešpikati pecivo, da se dobro prepoji, vse do dna, čisto spodnja plast je potem njami 🙂

Oboje je super, poizkusi pa še to:

http://www.kulinarika.net/recepti/8100/sladice/skutino-pecivo-za-pozresne-sosede/

in to:

http://www.kulinarika.net/recepti/8293/sladice/gibanica-na-hitro/

Ta dva pečem kar naprej:)

tale atomski štrudelj pa je že prastar, se spomnim, da ga je mama delala enkrat, ko sem bila enih 8 let stara, to je 30 let nazaj…

Kako to misliš – prestar??
A če je star recept, se ga pa ne sme več uporabljati, ali kaj?

Prvega ne poznam, trikrat pečeno pecivo pa. Res je dober, osvežilen in plasti res tako lepo stojijo. Pa tudi dela z njim skoraj da ni.

A če je star recept, se ga pa ne sme več uporabljati, ali kaj?[/quote]

nisem napisala, da je prestar, ampak, da je prastar, da ga ljudje že dolgo poznajo, da ni neka novotarija… v tem smislu…. ja madona no, preberi bolje, preden začneš skakat v luft in se repenčit

A če je star recept, se ga pa ne sme več uporabljati, ali kaj?[/quote]

nisem napisala, da je prestar, ampak, da je prastar, da ga ljudje že dolgo poznajo, da ni neka novotarija… v tem smislu…. ja madona no, preberi bolje, preden začneš skakat v luft in se repenčit[/quote]

Si ti malo živčna?

Avtorica ni vprašala koliko je star ali mlad recept, vprašala je, če poznamo te recepte, če smo to že pekle!

nisem napisala, da je prestar, ampak, da je prastar, da ga ljudje že dolgo poznajo, da ni neka novotarija… v tem smislu…. ja madona no, preberi bolje, preden začneš skakat v luft in se repenčit[/quote]

Si ti malo živčna?

Avtorica ni vprašala koliko je star ali mlad recept, vprašala je, če poznamo te recepte, če smo to že pekle![/quote]

pomirite se no 🙂 nihče ni živčen.. prva replika je bila čisto ok, atomski —- je napisala, da pozna, in to že dolgo, avtorica druge replike je pa malo narobe prebrala 🙂

New Report

Close