Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ste že spekle potičko?

Ste že spekle potičko?

Ste že spekle potičko za Veliko noč? Jaz sem jo, včeraj kokosovo, danes orehovo. Mi je kar lepo uspelo, sem zadovoljna.
Upam, da bo tudi vam uspela peka. Lepe praznike vam želim!

Meni se pred petkom zdi prezgodaj, mam rada cimbolj frisno.

Ti si v sredo in četrtek pekla potico za nedeljo ali samo za trening in boš pekla še eno v soboto zvečer?
Al boste do nedelje vse pojedli?
Al boste nadrobili ptičem za veliko noč?

Potica je dobra prvi dan, drugi dan recimo še, pod pogojem da je testo zelo tanko in je zelo sočna fila, potem jo pa lahko samo še v mleko nadrobiš.

Ne še, v soboto se bom lotila tega projekta.
Avtorica jo bo verjetno zamrznila al kako?

Sem jo naredila že včeraj, pa je danes fenomenalna. Mehka, dišeča in dobra fila.
Prav nič ne bo suha niti jutri, sladka smetana poskrbi za mehkobo in dober okus.
V petek zvečer oz kar v soboto pa še eno…

Vedno je sveža cel teden, saj jo hranim na hladnem. Pa še lepo se prepoji. Njami…

Pirhe imamo še od lani, plastične.
Meso smo danes pojedli v joti.
Potico bomo kupili v slaščičarni, za vsakega 1 kos.
To je za zdaj vse.

Ne, potice ne pečem, ker jo nihče doma v resnici ne mara, zato jo kupim (pol kile) in jo 2x narežem (v soboto in nedeljo), pa vidim, da še tega ne bi bilo treba… :-)))

Ne, bodo drugi spekl.

Bom jo pekla v soboto, ker se dobimo v nedeljo pri meni na pojedini. Imamo radi svežo potico in najboljša je naslednji dan, potem pa vedno manj, ker se suši.

Tisti, ki ste že pekli, boste verjetno še enkrat , ker mi ni jasno, zakaj bi toliko prej spekli potico.

Zakaj pa? Da bo suha do nedelje? ALi pa da bi jo morala zamrznit in odmrznit? Pekla jo bom v soboto popoldan.

To si ti domišljaš, ker očitno sploh ne veš, kaj je sveže in kaj sočno.
Potica je praktično bel kruh z orehi. Koliko časa je bel kruh svež?
Če pa zamrzneš svežo ohlajeno potico, potem pa je lepa, ko jo odmrzneš.

Ne. Ne pečem. Kolikor je midve s hčerko pojeva, kar kupim.

Ravnokar se peče: ajdova z orehovo-figovim nadevom. Mika me pa tudi korenckovo-kokosova, zna bit mega …

Se hecaš?

Men je pa super ko mi je ni treba in im čas za kaj drugega.

Ni mi treba

V katerem delu ti odg.ni vsec? Meni so raznolike pitice vsec, nisem pristas samo klasike, orehove, ceprav je tudi zakon …

Pravite, da je 2 dni stara potička suha, seveda če jo suho spečete, moja je bila enkrat, ko sem jo pozabila v mrzli shrambi 14 dni pa nihče ni vedel da je tako stara, ker je bila sveža maslena in vlažna.

Tiste, ki pravite, da jo ne jeste, seveda če spečete zanič potico oziroma kupite potičko, kupljena je res samo en kos za pojest, drugi pa že čutiš vso kemijo v njej.

Potička se tudi zelo lepo zmrzne in je enako dobra.

Spekla sem pa lepo orehovo – kolač in eno čokoladno.

Lepe praznike!

Koza, moja mat naredi tako, da se tvoja ziher skrije pred njo, pa je vseeno ne jem…..

Krava, kako pa ves, kako napravi tvoja mat, ce je ne ješ?

Potičko lepo spravim v hladni kleti in ko se prepojijo sestavine, je še boljša. V testo dam rumenjake in dobro zabelim (dam maslo in malo olja), prav tako dam na nadev še koščke masla. Sicer pa jo v nekaj dneh pojemo in nima časa postati suha.

Dajte v testo za potico dovolj kisle smetane, pa bo ostala zelo lepo sveža, garantirano!

Nisem še, pozno zvečer bom spekla posebno Jezusovo patičko, da bo sveža za žegen. Imam pa rezervirano v cerkvi mesto v prvi vrsti, da bo karseda močan blagoslov, gospodu župniku seveda tudi posebej darujem v ta namen.

Upam, da letos nisi bila tolikanj šparovna z orehi.

New Report

Close