Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ste že spekle potičko?

Ste že spekle potičko?

Ne poečem potice. Pri nas ni nihče prav navdšen nad njo.

Poskusi jo naredit sama. Pri nas kupljena tudi ne gre v promet. Me (jaz in hčerki) jo spečemo dvakrat na leto, ker se mi zdi, da tradicijo sem pa dolžna predati naprej. In jo pojemo, nič ne mečemo stran.

Boljše, da ne poskusim. Kdo bo to jedel :-S

Se povabim h komu, ki naredi dobro. 😉

Danes bom prvic pekla potico. In zato bom zacela s kokosovo. Na kulinariki sem nasla recept. Tiste, ki pecete kokosovo potico, v kaksnem modelu jo pecete? Zanima me tudi, ce moram biti pri peki se posebaj pozorna na kaksno stvar? Ker nimam tiste velike deske za razvaljat testo, mizo imam pa stekleno jo bom razvaljala na pomokanem prtu ali rjuhi. Bo slo? Je ze katera poskusila tako

Potica, reče se potica. Desetkilogramski komad peciva ne more biti potička.

Zato je pa lahko en 100 kilogramski komad predpraznično nadrkan že od jutra…
Kaj bo šele do torka?!

Koza, moja mat naredi tako, da se tvoja ziher skrije pred njo, pa je vseeno ne jem…..
[/quote]

Verjamem lahko, da speče boljšo potico, vendar ji ni uspelo lepo vzgojiti svojega otroka kar pa verjetno več šteje kot ena dobra potica. Lahko te je sram takega izrazoslovja, tvojo mati pa še bolj. Poleg tega, da spečem dobro potico, mi je to uspelo prenesti to tudi na obe hčeri in ne samoto vzgojila sem jih v empativne in sposobne žene in matere, kar ti sigurno nisi.

Verjamem lahko, da speče boljšo potico, vendar ji ni uspelo lepo vzgojiti svojega otroka kar pa verjetno več šteje kot ena dobra potica. Lahko te je sram takega izrazoslovja, tvojo mati pa še bolj. Poleg tega, da spečem dobro potico, mi je to uspelo prenesti to tudi na obe hčeri in ne samoto vzgojila sem jih v empativne in sposobne žene in matere, kar ti sigurno nisi.
[/quote]

Empatija? Težko privzgajaš drugim nekaj, česar sam nimaš. Preberi svoj prvi post in se vprašaj, koliko razumevanja za drugačne okuse in potrebe drugih imaš, če jih prepričuješ, da so eno kr neki potice, drugo pa “tvoja potica, ki je itak najboljša”. O hranjenju v skrinji ne bi debatirala…

Ljudje, tako polni sebe, kot si ti, ne vidijo drugih. Njihova okolica jim sčasoma neha oporekati, samo, da imajo mir.

Lahko verjameš, da je večini tistih žensk, ki bo pekla potico, njihova najboljša.

Bravo, že po komentarju se vidi, da je buksel!

Sicer pa vsem ki prazujete in tudi tistim ki ne lepo se imejte!

New Report

Close