Ste ženske zveste ali bi takoj z drugim?
Jaz ne. Bi prej prekinila razmerje. V 25-tih letih skupnega življenja mi še na misel ni prišlo, da bi šla s kom drugim. Če sem se odločila za družino in partnerja, je to to. V dobrem in slabem (pa nisva poročena). Vem pa za njega, da je imel v tem času kar nekaj prijateljic, katere je tolažil, (kako, ne vem), lahko si mislijo, da sem neumna, samo moje družine ne bo nobena razdrla. Pa jim povsem mirno gledam v oči, jim znam spustiti kakšno izredno pikro, posmehljivo, tudi žaljivo, ampak brez slabe vesti. Se me kar malo bojijo srečati v kakršni koli družbi.
Mi je bil kdaj kdo na videz bolj simpatičen kot pa ostali, pa vseeno nisem niti pomislila, da bi varala. Vem, da bi, če bi namignila, bi bila tudi kaka priložnost.
Partnerju zaupam in tudi njegovega zaupanja ne mislim izgubiti, ker iskreno dvomim, da bi znala skriti varanje pred njim.
Mi bolj ustreza biti tako, s čisto vestjo.
In predvsem, zadovoljna sem z vezo, ki sicer ima svoje vzpone in padce, a generalno gledano, je dobra veza.
Odvisno od momenta. Najprej da se dva “srečata” ni naključje, ampak kar pripravljen scenarij. Oba oddajata isto energijo. Ženska ki živi za moža, otroke, dom, ne bo drugega moškega niti videla niti pogledala. Ona živi za moža. Velikokrat so take ženske tudi ekonomsko v celoti odvisne od moža. Ženska ki ima recimo krizo srednjih let, je privlačna, ki privlači moške kot magnet, bo tako energijo oddajala. In moški bodo to začutili. Tako se dva srečata. Sama nikoli ne bi šla v posteljo z nekom ki mi ne bi bil všeč. Zaradi koristi, denarja. Nikoli. Morajo biti čustva, zaljubljenost. Meni je zelo malo moških sploh všeč, mora biti tista povezava med nama, ko človeka začutiš, da ni rdečih alarmov ker bi bil nek norec, mora ti potegniti kot človek, moški. Morata se ujeti. Takrat se zbudi erotično zanimanje. In odvisno od situacije kako se razvije, lahko preide v spolni odnos, lahko v ljubezen. Doživela sem tudi močno erotično privlačnost in skrajno odbijajoče obnašanje, ki me je tako zmotilo, da je vso erotiko ubilo, ker s takim človekom nikoli ne bi mogla biti. Moment, energija in kemija med dvema mora biti prava, da se poklopi
Anonimno 9713, če mislijo, da si neumna, imajo še kako prav. Če te prav razumem, smatraš, da te je tvoj partner že dostikrat varal. In se imaš za pametno, ker to dovoliš in ker on ne odjadra k drugim :). Mislim, da se ti vsi po vrsti že posmehujejo, da si trapa. Aja, pa niso tiste prijateljice krive, ampak tvoj mož. Ne bodo one razdrle vajine veze. Za vajino vezo sta odgoorna vidva. Ne one druge ženske.
Anonimno 6350, 08.05.2025 ob 17:00
Ste ženske res zveste ali bi takoj z drugim, če bi vam bil všeč in bi imele možnost za avanturo? Vaše izkušnje z moškimi?
Ne bi, nisem in ne bom. Pac, moj zivljenjski moto. Imela sem moznosti pa mi je vseeno mirno zivljenje, brez lazi in skrivanja bolj vredno kot pa neka blesava zapletanja. In pod to stejem ne samo fizicni dotik, tudi razni f#knjeni SMSi, maili…
Sicer pravijo, da nikoli ne reci nikoli, a pri 60. si skoraj upam trditi, da ne bi varala, tudi če bi morda imela šanso. Znorela sem se v študentskih letih, nato počasi umirila, a ne povsem, toda ko je prišel pravi, sem naredila črto. Ker sem se znorela že prej, nisem imela nobenih skušnjav. Tudi sicer ne bi reskirala, da bi zaradi avanture uničila družino.
Stara forumašica, 08.05.2025 ob 17:11
Mi je bil kdaj kdo na videz bolj simpatičen kot pa ostali, pa vseeno nisem niti pomislila, da bi varala. Vem, da bi, če bi namignila, bi bila tudi kaka priložnost.
Partnerju zaupam in tudi njegovega zaupanja ne mislim izgubiti, ker iskreno dvomim, da bi znala skriti varanje pred njim.
Mi bolj ustreza biti tako, s čisto vestjo.
In predvsem, zadovoljna sem z vezo, ki sicer ima svoje vzpone in padce, a generalno gledano, je dobra veza.
Preveć ne nakladač če taprava pride ali taprava je to to….
Se pravi varanje neizbežno .
Veš kaj ti manjka pri partnerju in to želiš nadoknaditi….
Saj se itak ne bo nikjer nič videlo in vedelo.
Jaz imam familijo smo vsi dobro situirani nam nič ne manjka….imam pa preprosto mlajšo damo s katero se res odlično razumeva.
Ona nima popolnoma nič ima pa tisto kar moja žena nima in to je poanta zakona.
Ne bom zdaj o tem, kako sem zvesta in bla bla, pa itak sem, ampak hočem povdarit nekaj drugega, namreč to, da če bi jaz prevarala svojega partnerja, bi to bilo v tako grozovito velikem nesoglasju s tem, kar govorim in voljno ‘predstavljam’ za ljudi, da bi moje varanje imreo tako usoden negativni vpliv na mojo – v tem primeru razklano – zavest, da se tega stanja, odkrito povedano, tako bojim, da si pretežno iz tega razloga niti ne zamišljam kakšne moje skrite avanturice – ker bi me verjetno ubila, v nekem smislu, če ne kar dejansko. Varanje partnerja bi bilo tako proti mojim trdnim načelom iskrenosti do bližnjega in ljudi na sploh, da bi v bistvu zanikala dobršen del svoje osebnosti, da bi lahko živela s tem. Nekako si je moja podzavest ‘izračunala’, da bi to imelo tako pogubne posledice zame, da imam zdravo blokado proti tovrstnim mislim, kaj šele dejanjem. Izogibam se skušnjavi. Če pa se ne bi v življenju tako sprogramirala, pa res ne vem, kako bi se obnašala, saj potem bi si dovolila, da me moški nagovarjajo v erotičnem smislu. In ko moškim daš to moč, ji (vsaj) enkrat skoraj zagotovo ne moreš ubežati. Zato se ne igram z ognjem. In erotična oziroma seksualna energije je v bistvu najmočnejša, je res ognjena energija – v nasprotju recimo z neko čisto racionalnostjo, ki je lahko prej ostra, kot ognjena. Razlog več, da se z njo ne igram, razen takrat, ko je to ‘dovoljeno’, pa še takrat je nevarno približevati se robu. Seksualno energijo oziroma libido je treba met pod kontrolo, sicer te lahko dobesedno ubije, tako ali drugače. Jaz sem načeloma odprta za eksperimentiranje, ampak ne s seksualno energijo. Njena rušilna moč je lahko dosti bolj usodno uničujoča za vse vpletene, kot je lahko užitek te iste energije užiten ali trajen. Pa tudi če sta oba partnerja za ‘odprto zvezo’. Tudi takrat je lahko seksualen odnos z ‘drugim’ zelo usoden. Skratka ne verjamem v tkim. odprte zveze. In dvomim, da je komu uspelo živeti srečno v tej situaciji.
… in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega.
KrEna2025, 14.05.2025 ob 23:40
Ne bom zdaj o tem, kako sem zvesta in bla bla, pa itak sem, ampak hočem povdarit nekaj drugega, namreč to, da če bi jaz prevarala svojega partnerja, bi to bilo v tako grozovito velikem nesoglasju s tem, kar govorim in voljno ‘predstavljam’ za ljudi, da bi moje varanje imreo tako usoden negativni vpliv na mojo – v tem primeru razklano – zavest, da se tega stanja, odkrito povedano, tako bojim, da si pretežno iz tega razloga niti ne zamišljam kakšne moje skrite avanturice – ker bi me verjetno ubila, v nekem smislu, če ne kar dejansko. Varanje partnerja bi bilo tako proti mojim trdnim načelom iskrenosti do bližnjega in ljudi na sploh, da bi v bistvu zanikala dobršen del svoje osebnosti, da bi lahko živela s tem. Nekako si je moja podzavest ‘izračunala’, da bi to imelo tako pogubne posledice zame, da imam zdravo blokado proti tovrstnim mislim, kaj šele dejanjem. Izogibam se skušnjavi. Če pa se ne bi v življenju tako sprogramirala, pa res ne vem, kako bi se obnašala, saj potem bi si dovolila, da me moški nagovarjajo v erotičnem smislu. In ko moškim daš to moč, ji (vsaj) enkrat skoraj zagotovo ne moreš ubežati. Zato se ne igram z ognjem. In erotična oziroma seksualna energije je v bistvu najmočnejša, je res ognjena energija – v nasprotju recimo z neko čisto racionalnostjo, ki je lahko prej ostra, kot ognjena. Razlog več, da se z njo ne igram, razen takrat, ko je to ‘dovoljeno’, pa še takrat je nevarno približevati se robu. Seksualno energijo oziroma libido je treba met pod kontrolo, sicer te lahko dobesedno ubije, tako ali drugače. Jaz sem načeloma odprta za eksperimentiranje, ampak ne s seksualno energijo. Njena rušilna moč je lahko dosti bolj usodno uničujoča za vse vpletene, kot je lahko užitek te iste energije užiten ali trajen. Pa tudi če sta oba partnerja za ‘odprto zvezo’. Tudi takrat je lahko seksualen odnos z ‘drugim’ zelo usoden. Skratka ne verjamem v tkim. odprte zveze. In dvomim, da je komu uspelo živeti srečno v tej situaciji.
… in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega.
Popolnoma moje razmišljanje. Zakaj se spravljat v kontro s svojim razmišljanjem za par minut, za kar še veš ne, če bi blo sploh dobr. Če bi pa blo, pa še hujš, kako ne pol to ponavljat. Je že boljš ostat neveden in na, zame, na pravi strani.
takle, 15.05.2025 ob 08:48
Popolnoma moje razmišljanje. Zakaj se spravljat v kontro s svojim razmišljanjem za par minut, za kar še veš ne, če bi blo sploh dobr. Če bi pa blo, pa še hujš, kako ne pol to ponavljat. Je že boljš ostat neveden in na, zame, na pravi strani.
Takle, jaz to jemljem fobesedno kot biblijsko skušnjavo. Pa verjamem, da se za ogromno žensk prevara zdi skoraj upravicena v nekem trenutku, in verjetno to tudi je, po načelu zob za zob, glavo za glavo, ko jo je recimo on orvi prevaral in so jezne (uloglasni filmski seks iz maščevanja), ali pa jih mož zanemarja in so potrebne tolažbe, takšne in drugačne, vendar nam tisočletne izkušnje in glas srca govorijo, da maščevanje in oklevanje ter pretirana potreba po ‘zunanjem’ tolažniku in podobni vzroki za prevaro niso nikoli dovolj upravičeni, da bi nam lahko služili kot kakršnakoli dobra praksa reševanja čustvenih situacij v zakonu oziroma ‘resni zvezi’ (saj o ostalih tukaj ni govora, če se ne motim, saj v ‘neresnih’ zvezah je bolj kot ne ‘vse’ dovoljeno, če sta oba o tem seznanjena, ne pa da se en obnaša, kot da je ‘resen’, v resnici pa sploh ‘ne midli redno’ in manipulira in vara).