ste zvisali najemnine?
čekdisout, 23.01.2023 ob 08:55
si jo znižal/a lani, ko je šel davek navzdol?
Nisem je zvisala, nizji davek sem izravnala z inflacijo.
Preracunavam, visji davek, visji stroski vzdrzevanja stanovanja, kar si prej naredil za jurja, danes rabis vsaj jurja in pol. Torej je 500€ najemnine danes vrednih samo se 350€ predkoronskih casov.
preracunavam, 23.01.2023 ob 10:06
Nisem je zvisala, nizji davek sem izravnala z inflacijo.
Preracunavam, visji davek, visji stroski vzdrzevanja stanovanja, kar si prej naredil za jurja, danes rabis vsaj jurja in pol. Torej je 500€ najemnine danes vrednih samo se 350€ predkoronskih casov.
kaj pa tako silno vzdržuješ stanovanje v tem času, ko je najemnik notri povej? Hvala…
Naslednja, 23.01.2023 ob 10:08
Jo bom s septembrom ko bo nova pogodba, vstela bom inflacijo in višji davek.
Pa naj mu Mesecin Golob plačata to povišanje.Ali še kaka teta iz Bruslja ki skrbi za sankcije.
in pol se pritožujete da trgovci k seb samo grabijo, da vi plačujete dražjo hrano – e pa saj se vi isto obnašate…
predvidevam da si pobralo pa vse povišane otroške dodatke v zadnjih treh mesecih, pa vse znižane cene elektrike, plina, itd… benza kar je golob poskrbel – tu se država na nek način odreka svojemu deležu, da ti manj plačuješ .- to si z veseljem izkoristilo, svojega prispevka pa ne boš dalo, ampak nabiješ na polno na zvišanje… isti ste kot kradljivi podjetniki – ko gre za pomoč države vse bi, in vse poberejo, vse mogoče zahtevajo, ko gre pa za plačati pa nič ne bi oni. Isti ste…
resnica je pa edina ta – najlažje bi skozi to krizo če bi se vsak deležnik delu svojega dobička odpovedal… a dokler se boste tako obnašali da bi vi socialo na polno pomoč države, sami pa bi maksimizirali dobiček, bo šlo vse navzdol
Anonimno913, 23.01.2023 ob 14:10
in pol se pritožujete da trgovci k seb samo grabijo, da vi plačujete dražjo hrano – e pa saj se vi isto obnašate…
predvidevam da si pobralo pa vse povišane otroške dodatke v zadnjih treh mesecih, pa vse znižane cene elektrike, plina, itd… benza kar je golob poskrbel – tu se država na nek način odreka svojemu deležu, da ti manj plačuješ .- to si z veseljem izkoristilo, svojega prispevka pa ne boš dalo, ampak nabiješ na polno na zvišanje… isti ste kot kradljivi podjetniki – ko gre za pomoč države vse bi, in vse poberejo, vse mogoče zahtevajo, ko gre pa za plačati pa nič ne bi oni. Isti ste…
resnica je pa edina ta – najlažje bi skozi to krizo če bi se vsak deležnik delu svojega dobička odpovedal… a dokler se boste tako obnašali da bi vi socialo na polno pomoč države, sami pa bi maksimizirali dobiček, bo šlo vse navzdol
Če bi se država odpovedala delu svojega dobička od mojega, bi se tudi jaz. Tako kot sem se lani, ko se je davek znižal, a so zato šli vsi stroški v luft.
Zdaj naj se pa jaz odpovem svojemu denarju, a mene ropajo trgovci in država?
Po kateri logiki, lepo prosim, razloži!
Anonimno 2355, 24.01.2023 ob 09:26
Še malo, pa vam bo Lukec oz. njegov kompanjon Maljavec nabil davek in zakonsko omejil višino najemnine. Če boste pa kršili zakon, pa pride inšpekcija in boste plačevali kazni v državno blagajno. Joj, bo fino!
Če ga bo Mesec kaj preveč lomil, bo imel v kratkem ulico. Ker bo preveč ljudi brez bivališča.
Oziroma se bodo sprijaznili in požrli vse davke, ki si jih ekonomsko nerazgledan škric izmišljuje.
Jasno je, da bodo davke plačali končni kupci, kot povsod. Če si Mesec izmisli še kak davek, pa še tega.
V tržnem gospodarstvu pač ne gre, da bi navzgor omejil najemnine. Razen občinam in občinskim skladom.
Ki pa skorajda nimajo več stanovanj.
Aja, najemnina gre pa gor: inflacija +rast cen nepremičnin + višji davek in nižji normirani stroški.
T.j. : 10%+16% +13%
Dobro štalo je zakuhal Mesec najemnikom. Bravo !
preveč gor, 24.01.2023 ob 12:21
Če ga bo Mesec kaj preveč lomil, bo imel v kratkem ulico. Ker bo preveč ljudi brez bivališča.
Oziroma se bodo sprijaznili in požrli vse davke, ki si jih ekonomsko nerazgledan škric izmišljuje.
Jasno je, da bodo davke plačali končni kupci, kot povsod. Če si Mesec izmisli še kak davek, pa še tega.
V tržnem gospodarstvu pač ne gre, da bi navzgor omejil najemnine. Razen občinam in občinskim skladom.
Ki pa skorajda nimajo več stanovanj.
Aja, najemnina gre pa gor: inflacija +rast cen nepremičnin + višji davek in nižji normirani stroški.
T.j. : 10%+16% +13%
Dobro štalo je zakuhal Mesec najemnikom. Bravo !
Ja, res je tole vse na račun najemnikov in ni mi jasno, s kakšno logiko so operirali, ko so zviševali davek od najemnin.
Najemniki že tako težko pridejo skozi mesec, zdaj se bo pa večini najemnina zvišala še za kakih 100€. Jim bo Mesec doniral ta denar iz svojega žepa?
Eno stanovanje ne bi smelo biti obdavčeno, ker je nujno. Vsa nadaljna pa. Pa ali oddajaš ali ne, pa koga to briga. Pa bi bil problem rešen. Najbrž ni tako simpl, ampak žal je dejstvo, da so stanovanja v naših krajih nuja in ne luksuz. Žal so zime premrzle, nimamo tudi neke afriške klime, da bi lahko živeli v šotorih, kot v Afriki ali slamnatih bivališčih. Tam si to lahko privoščijo zaradi klime. To je pri nas poleti luksuz, ker poleti si to lahko tudi pri nas privoščiš.
Kdor želi vlagat za zaslužek naj gre pač v zlato, srebro, rudnine, trgovino, posel…… Ampak ne, to je treba že mal mislit, pa se izobrazit…. pa še tvegano je, če nisi ravno strokovnjak.