Steklena steklenička za vodo
POPRAVEK; Stekleničke niso Aladinove, ampak LIFEFACTORY-jeve. Aladin trži le plastične botiglie.
Original link:
Ampak jaz po izkušnjah zagovarjam le ALFI Isobottle, nemški proizvajalec
včasih prodalali po Mullerjih, pa ne več.
Iz nerjavnega jekla, tako za vodo, za ledeno ali vročo kavo, kot za karkoli drugega – pa še ohrani temperaturi vsakih 5 ur; ker te raznorazne fensi šmekci flaške niso izolirane in meni je najhuje pit toplo postano vodo, tudi če dam noter led, se čez 20 minut vse otopli na tej vročini – in še nekaj za zagovornike: voda na temperaturi nad 20 stopinj je idealno gojišče bakterij že nekaj minut po nalitju – pa to potem pijete cel dan iz teh svojih Aladink&Co, ki so potencialno gojišče vsega živega ;)))?
POPRAVEK; Stekleničke niso Aladinove, ampak LIFEFACTORY-jeve. Aladin trži le plastične botiglie.
Original link:
Ups, še originalni link Alfija:
Iz nerjavnega jekla, tako za vodo, za ledeno ali vročo kavo, kot za karkoli drugega – pa še ohrani temperaturi vsakih 5 ur; ker te raznorazne fensi šmekci flaške niso izolirane in meni je najhuje pit toplo postano vodo, tudi če dam noter led, se čez 20 minut vse otopli na tej vročini – in še nekaj za zagovornike: voda na temperaturi nad 20 stopinj je idealno gojišče bakterij že nekaj minut po nalitju – pa to potem pijete cel dan iz teh svojih Aladink&Co, ki so potencialno gojišče vsega živega ;)))?[/quote]
Original link:
Ups, še originalni link Alfija:
Iz nerjavnega jekla, tako za vodo, za ledeno ali vročo kavo, kot za karkoli drugega – pa še ohrani temperaturi vsakih 5 ur; ker te raznorazne fensi šmekci flaške niso izolirane in meni je najhuje pit toplo postano vodo, tudi če dam noter led, se čez 20 minut vse otopli na tej vročini – in še nekaj za zagovornike: voda na temperaturi nad 20 stopinj je idealno gojišče bakterij že nekaj minut po nalitju – pa to potem pijete cel dan iz teh svojih Aladink&Co, ki so potencialno gojišče vsega živega ;)))?[/quote][/quote]
Upss, še originalni link ALFI proizvajalca:
Ne Najdem nobene sveže teme o Flaškah, pa pišem kar tukaj.
Te flaške z prostorom za sadje me zanimajo.
Par kolegic ima tole flaško
FLAŠKA ZA VODO
Zanima me če ima kdo izkušnje kako to deluje.
Vem da kolegice jo hvalijo zato ker jo pač majo.
Rada bi pa neko nevtralno mnenje a je ql al ni.
Flaška je flaška, pa steklenička je tud steklenička. A je važno, kako se ji reče?
Avtorica bi rada stekleno in tega je dandanes na tržišču čuda in zaradi mode jih bo vse več. Imajo jih vse drogerije in tudi vse malo večje špecerije. So lušne, fensi, so pa tudi težke in totalno nepraktične, ampak … vsak ima svoj okus in svojo potrebo ali po razkazovanju ali praktičnosti.
Se pa bat “plastike”, je pa smešno, saj tisti kratek čas, ko je voda v steklenički in kot taka niti ni izpostavljena niti visokim temperaturam niti izrazito nizkim (minus), v njo ne pronica nič. In po drugi strani, ravno tako ni vse steklo neškodljivo. Prav nasprotno, v mnogih je toliko škodljivih primesi, da boli glava … steklo pač ni samo “steklo”.
Original link:
Iz nerjavnega jekla, tako za vodo, za ledeno ali vročo kavo, kot za karkoli drugega – pa še ohrani temperaturi vsakih 5 ur; ker te raznorazne fensi šmekci flaške niso izolirane in meni je najhuje pit toplo postano vodo, tudi če dam noter led, se čez 20 minut vse otopli na tej vročini – in še nekaj za zagovornike: voda na temperaturi nad 20 stopinj je idealno gojišče bakterij že nekaj minut po nalitju – pa to potem pijete cel dan iz teh svojih Aladink&Co, ki so potencialno gojišče vsega živega ;)))?[/quote]
Voda iz teh nerjavnih je pa tako ostudno ogabna, dobi priokus. Nemogoče, da ga ne.
Kar se pa ostalega tiče, pa le ni tako kot pišeš. Tudi tvoja usta in okolica ust so polna bakterij in se množijo in gojijo in zato eni prav zaudarjajo od razpadajočega tkiva, pa vendar … še nikomur od tega nič ni bilo in ne bo. In btw. , jaz sem naredila poskus. v kozarec, flaško, flašo, plastenko sem nalila navadno vodo iz pipe (niti ne filtrirano), nalito je že mesec in pol, v prostoru s temperaturo od 22-25 stopinj, pa je voda v vseh posodah še vedno popolnoma bp, čista, prozorna, ne smrdi, ni plesni, nič …