Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Steklokeramična ali indukcijska plošča

Steklokeramična ali indukcijska plošča


To pa ne. Je kar velika razlika med indukcijo in mikrovalovko.

Zaradi tet s trznice je sla Svicarska vlada preverjat, kaj je na stvari in je ugotovila, da imajo tete s trznice prav.

Tu so rezultati (v anglescini) o magnetnih poljih s srednjevalovno frekvenco, ki ob indukcijskem kuhanju zaidejo v cloveka, s konkretnimi primeri od 5-letnega otroka do odraslega cloveka. Poroccilo se zakljucuje z ugotovitvijo, da je bilo narejenih le par studij o zdravstvenem vplivu na cloveka in da zato ni mogoce predvideti dolgorocnih ucinkov na zdravje uporabnikov. Po domace povedano, kdor jo kupi, je poskusni kunec. O spremembi molekularne strukture hrane pa ni nicesar omenjenega.

http://www.bag.admin.ch/themen/strahlung/00053/00673/03156/index.html?lang=en%5B/quote%5D

Saj imaš že na začetku napisano: It is not currently known whether magnetic magnetic fields originating from induction hobs represent a health risk.

Torej, zato ker nihče ne more dokazati škodljivosti, ti zaključiš da smo uporabniki poskusni zajci. Se pravi, da vnaprej predpostaviš, da je magnetno sevanje indukcijskega štedilnika škodljivo in da samo čakamo, kdaj bo to potrdila kakšna študija. Toda, inducirana magnetna polja so znan in kar dobro raziskan pojav. Fizikalni poskusi so mnogokrat dokazali, da na človeka nima efekta, v kolikor ne gre za magnetna polja moči par Tesla (kar je zelo, zelo močno magnetno polje). Problem zna biti edino v primeru, da ima oseba srčni vzpodbujevalnik, na katerega lahko vpliva vsako magnetno polje (kljub temu v primeru indukcijskih kuhališč to malo verjetno, ker so polja majhnih jakosti).

Zame je ta tematika podobna histeriji pri sevanju GSM aparatov ali brezžičnih usmerjevalnikov. Mnogi poskusijo dokazati marsikaj, ampak nikoli jim ne uspe ničesar statistično znatnega. Je pa uporabnikov na desetine milijonov.[/quote]

Se strinjam. Potem nas bi pri slikanju z magnetno resonanco že vse pobralo. Ne vem, zakaj si ljudje ne preberejo vsaj malo osnov fizike.

Ker smo tudi pri nas v fazi menjave, me zanima nekaj v zvezi s plinom. Ali je res, da je “vse mastno”? Rada bi kombinacijo dve plošči in dva plina, zdaj sem pa že od dveh slišala, da je kuhinja veliko bolj zamaščena. Je to res?

Mislim, da je precej bolj odvisno od tega, ali imaš napo ali ne.
Tudi na loncih doma, kjer imam plin ali v najetem apartmaju za smučanje, kjer je steklokeramika, na loncih ne opažam nobene razlike.

Mislim, da je precej bolj odvisno od tega, ali imaš napo ali ne.
Tudi na loncih doma, kjer imam plin ali v najetem apartmaju za smučanje, kjer je steklokeramika, na loncih ne opažam nobene razlike.[/quote]

Napo imam. Kolegica pa pravi, da je kompletna kuhinja mastna, omarice zgoraj, celo okenska stekla…

Mislim, da je precej bolj odvisno od tega, ali imaš napo ali ne.
Tudi na loncih doma, kjer imam plin ali v najetem apartmaju za smučanje, kjer je steklokeramika, na loncih ne opažam nobene razlike.[/quote]

Napo imam. Kolegica pa pravi, da je kompletna kuhinja mastna, omarice zgoraj, celo okenska stekla…[/quote]

hja glej rešetke, gorilnilnike moraš uzput čisititi, ker rešetke pridejo res kot bi ble panirane….. tud tko je, da če jih glih ne čisitiš se ti svinjarija gor zažre in potem je šele pestro…..

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Mislim, da je precej bolj odvisno od tega, ali imaš napo ali ne.
Tudi na loncih doma, kjer imam plin ali v najetem apartmaju za smučanje, kjer je steklokeramika, na loncih ne opažam nobene razlike.[/quote]

Napo imam. Kolegica pa pravi, da je kompletna kuhinja mastna, omarice zgoraj, celo okenska stekla…[/quote]
Pa ne od plina, ampak od maščobe, ki šprica vsenaokrog, ker ženska ne zna kuhati, kot je treba. 🙂
Nekatere ženske ne znajo dati plina na manj, ko voda ali karkoli že, zavre.

New Report

Close