Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek STEKLOKERAMIČNA PLOŠČA

STEKLOKERAMIČNA PLOŠČA

PRISIM ZA NASVETE GLEDE STEKLOKERAMIČNIH PLOŠČ.NE MOREM SE ODLOČITI MED NAVADNO IN INDUKCIJSKO.VEM,DA JE INDUKCIJSKA VELIKO BOLJŠA IN VARČNA LE POSODA JE ZELO DRAGA IN V SLOVENIJI NI VELIKE IZBIRE.V AVSTRIJI JE IZBIRA VELIKA VENDAR JE SKORAJ ENKRAT DRAŽJA KOT NAVADNA.PROSIM ZA KAKRŠNOKOLI INFORMACIJO,DA BO ODLOČITEV LAŽJA

Pri vsem tem magnetnem smogu, ki nas že itak obdaja, ne bi želela imeti še nekaj takega v višini svojega trebuha vsak dan minimalno eno uro med kuhanjem. Samo ta pomislek imam. Kako vpliva tale indukcijska plata na organizem človeka? Dokler ne bo kaj več znanega tudi o tem, bom jaz navijala za navadno steklokeramično ploščo.

Jaz pa imam kombinirano – 2 navadni, 2 indukciji. In moram povedati, da na navadno kuham samo še tiste stvari, ki se morajo dolgo kuhati, vse ostalo pa na indukciji, ker je noro hitra. Kar se tiče škodljivosti – saj to ni sevanje ali pa mikrovalovi ipd., to je čista teorija oziroma praksa elektronike. Vprašaj kakšnega štromarja. Če bi gledala na škodljivost – za božjo voljo, kaj pa mobiteli, televizije, mikrovalovke, … Kar se pa posode tiče – preden sem jo kupovala sem bila tudi jaz prepričana, da je full draga. Ko pa je šlo zares, pa sem v svoji zbirki našla ene stare emotonove lonce (tiste, na katerih si lahko kuhal brez maščobe) in so delali. Potem pa sem šla v Špar, Merkur, Leclerc in si kupila še nekaj posod – res, izbira ni velika, ampak se najde. Pa tudi draga ni – navadna posoda, velika 2, 3 litre je stala cca 2.500 sit. Je to veliko? Res pa, da še nimam teflonskih posod za indukcijo, ker jih imam za navaden štedilnik dovolj in mi je škoda kupovati nove. Vsekakor pa priporočam indukcijo zaradi hitrosti. V minuti je kuhana kava, čaj, mleko, zavreta voda za špagete, krompir, juhe,…

Ko sem napisala,da je posoda draga sem res mislila teflonsko in nerjavečo,navadna emajlirana vem ,da je poceni vendar smo se jo odvadili uporabljati

Tudi mi imamo dve navadani steklokeramični in dve indukcijski in tudi uporabljamo praktično le indukcijski.

Nerjaveča in teflonska posoda je za indukcijsko toliko draga kot za kateri koli drug štedilnik, le pravilno moraš izbrati (da ima pač magnetno dno).

Indukcijsko sevanje nima prav nobenega škodljivega vpliva, ker deluje po fizikalnih zakonih.

Če bi mi še enkrat izbirali, bi izbrali tak štedilnik, ki bi imel le indukcijske plošče.

Pa še to:

Na indukcijski je ful lažje kuhati – kar se segrevanja tiče, je tako kot pri plinskem – ko zmanjšaš, ko zavre, takoj neha vreti, pri steklokeramični se moraš pa navaditi, da že malo prej zmanjšaš…
Nikoli se nič ne zasmodi, če kaj prekipi (tako kot se to dogaja pri steklokeramični), sama plošča pa med in po kuhi ni nikoli tako vroča, da bi se lahko spekel (pri steklokeramični se kar nekaj časa ohlaja), kar zna biti pomembno, če so v hiši majhni otroci.

Se strinjam z MayaM. Tudi mi imamo kombinacijo dve indukciji in navadni steklokeramični. Zelo mi je žal, ker nisemo kupili štiri indukcije, ker ko sem se enkrat navadila na indukcijo jo ne zamenjam za nič.

TejaT – 2,

si morda opazila, da sva dve TejiT? Prosim, če lahko kaj dodaš k svojemu nick-u, da bo ločitev opazna.

Hvala in LP,

TejaT -1

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close