Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Štemanje za vgradni kotliček

Štemanje za vgradni kotliček

Pozdravljeni,

smo pred prenovo kopalnice in radi bi vgradili podometni splakovalnik vode, ki je globok cca 12cm. Stena, v katero bi ga vgradili, je debela cca 35cm, dolžine cc 2m in ločuje kuhinjo ter kopalnico. Seveda je to betonska stena in štemanje vanjo verjetno ne bo mačji kašelj…ima kdo kakšen konkreten predlog, kako se zadeve lotiti? Za vsako idejo bom zelo hvaležen.

Z gips plato dol zapri…gor mas potem se ~policko…seveda cez ploscice

Tako kot se loti štemanje betona, s pnevmatsko štemarco, samo da bo kotliček fensi skrit pod steno po trendu, tudi če bo to štemanje delovalo na stanovanje kot potres in bodo marsikje nastale razpoke.😅

Malo dvomim, da je betonska stena debela 35 cm (ponavadi so 20 cm, lahko tudi 18 ali celo 15, zadnjih 10 let pa 25cm, če je nosilna). Tako da je velika verjetnost, da boste razbijali cegel ali pa prebili v kuhinjo.
Če imaš prostor, pa lahko narediš kot pravi Brina, potegneš školjko 15 cm v prostor in narediš zadaj dodatno steno iz gips plošče obloženo s keramiko s poličko na višini 1m.

Jp, ploščice so najboljše za na gips plate, močno od hudiča, samo da je fensi.😁

Kot so rekli zgoraj. Ne razbijaj stene, ampak premakni školjko in odtok v prostor, kotliček pa montiraj na steno. Zgoraj predlagajo gips, pri nas so ga obložili z betonskimi bloki in ploščicami čez.

[attachment=0]IMG_20181223_145802.jpg[/attachment]

Ne vem, da bi kje padle ploščice dol z knauf plošče. Viharni se boji za knauf, a zadnjič bi lepil s specialnimi lepili granitno keramiko na keramiko.

No, gips plata se ve , da je en drek, to ni treba bit strokovnajk za to. Če greš pa še na to dat težke kermaične plčščica je pa to lahko le drek na kvadrat.

In zakaj vraga bi sploh nekdo dal kotliček v gips plate, če ta ni vgrajen v steni?

No, gips plata se ve , da je en drek, to ni treba bit strokovnajk za to. Če greš pa še na to dat težke kermaične plčščica je pa to lahko le drek na kvadrat.
[/quote]

Glej, sploh ni o tem debata, to smo avtorici navrgli kot alternativo. Seveda lahko obzida tudi s cegli ali porobetonom.
Jaz sem predvsem izrazila dvom, da je stena debeline 35 cm betonska. Naj preveri debelino, da se ne bo znašla v kuhinji in sestavo stene (naj proba zvrtat), saj zbit malo cegla je precej lažje (tudi za sosede) kot štemat beton, po možnosti armiran.

Knauf komot drzi ploscice na seb..komot..pa se policko pridobi..
Lahko pa zapre tudi s cim drugim…

[/quote]

Verjetno mora bit pravi strokovnjak, ki zna lepit ploščice na gips. Pri mojih sosedih so tako naredili pred 15 leti (celo stanovanje je oblečeno z gips ploščami), tudi kopalnica, pa do sedaj ni dol padla še nobena ploščica!!! pač Viharni, tega pri tebi ne bo.

[/quote]

Verjetno mora bit pravi strokovnjak, ki zna lepit ploščice na gips. Pri mojih sosedih so tako naredili pred 15 leti (celo stanovanje je oblečeno z gips ploščami), tudi kopalnica, pa do sedaj ni dol padla še nobena ploščica!!! pač Viharni, tega pri tebi ne bo.

Tud jaz ne bi stemu.
Z gibs plako bi zagradil .
Ploscice seveda da drzijo in ne padaje doli.
Od kje to viharni

Ne razumem zakaj si ljudje s temi podometnimi kotlicki talo radi delajo dodatne tezave. Mazohisti. ;))

Ker je “in” bit bedak, saj je ja potem “fensi” bedak.😁

Pametni nasveta ne rabi, bedak ga ne bo upošteval

Zakaj bi bil bedak, ce zelim neko stvar narediti bolj funkcionalno, saj nam primanjkuje prostora v kopalnici in se nam vsak centimeter pozna? Eni ljudje ste tipicni slovenski janezki oz. micike, bog ne daj, da bi imel sosed kaj nadstadardnega oz. boljsega od tebe.😊 govora pa je le o preprostem splakovalniku…verjetno gre za opecnato steno, tako da se bo brez problema postemalo in vgradilo.

Rajš priznaj, da te ona najeda in te bo odstavla, če ne bo kotliček vgrajen….

Če bi bilo to res kar pišeš bi treba še udtok školjke prestavit…
Popoln nesmisel!

No, na način ogblaganja z gips platami, ki ga svetujejo, si ravno prostor zmanjšaš, vc školjko boš morlo prestavit bolj naprej in tudi odtok, na gips plato jo najbrž ne boš montiralo ali pa?😁 Sicer pa za srat, pa umit, res rabiš cele sobane, si do zdaj imelo premalo prostora, boš potem bolj čisto in boš lepše, bolj tekoče sralo.😅

Se strinjam. Ampak, da je podomentni kotliček fensi je enako kot bi rekel, da je barvna televizija fensi.

Jaz še nisem videl nove kopalnice, da ne bi vgradili podomentega kotlička. Pa sem jih videl približno 20 pri kolegih, ki so prenavljali v preteklih letih…

Se strinjam. Ampak, da je podomentni kotliček fensi je enako kot bi rekel, da je barvna televizija fensi.

Jaz še nisem videl nove kopalnice, da ne bi vgradili podomentega kotlička. Pa sem jih videl približno 20 pri kolegih, ki so prenavljali v preteklih letih…
[/quote]
Primerjave kotlička in televizije je na mestu le za najbolj zarunao čredno omejeno bitje , brez življenja. Ali hočeš povedat, da je podometni kotliček bolj funkcionalen in se splača vse razbijat zaradi njega?

Prenavljamo komplet celo stanovanje, tako da podometni kotlicek bo v vsakem primeru vzidan. Mogoce ene moti, da si ga ne morejo privosciti ali nimajo moznosti vgradnje in potem smetijo po idejah drugih…kdo bi vedel.😊 pravi janezki nekje iz hribov med komentarji, bog jim pomagaj.

Vse bi imeli po trendu potrošniškega davka na bedake, potem pa stalno jamrate, ko so težave, ker so vas neumne kolikor je najbolj možno, seveda nategnili s “fensi” nujnim.

No, ne vem meni že betonska stena ne vem koliko debeline ni povsem jasna, ti pa ki “si lahko privoščiš”, imaš zagotovo dovolj trdo betico , da jo z betico razbijaš, za luknjo, da bo vanj šel kotliček. 😁Mislim, res ste le še potrošniška drhal, ni ene celice v betici delujoče.

New Report

Close