Stenice doma, prenešene s dopusta-prosim nasvete in izkušnje!!
Res je. Ponekod v tujini v hotelih segrejejo prostor na 60 stopinj in stenice pocrkajo. Nič ni treba razstavljat pohištvo in škropit. Upam, da kakšno podjetje pri nas tudi uporablja to metodo.
[/quote]
Pa ne pomaga!
Stenice se umaknejo na hladnejše področje, ko pa nevarnost mine se ponovno vrnejo….
Moji sosedje so jih pred dvema letoma prinesli iz Dalmacije in se še sedaj borijo z njimi.
Preizkusili so čisto vse (IN TO RES VSE MOŽNOSTI) pa je en mesec ali dva mir, potem se pa spet vrnejo.
So na robu živčnega zloma in upam si trditi , da je bil tisti dopust za celo njihovo družino res NEPOZABEN!
Pa ne pomaga!
Stenice se umaknejo na hladnejše področje, ko pa nevarnost mine se ponovno vrnejo….
Moji sosedje so jih pred dvema letoma prinesli iz Dalmacije in se še sedaj borijo z njimi.
Preizkusili so čisto vse (IN TO RES VSE MOŽNOSTI) pa je en mesec ali dva mir, potem se pa spet vrnejo.
So na robu živčnega zloma in upam si trditi , da je bil tisti dopust za celo njihovo družino res NEPOZABEN!
[/quote]
…. naj zadimijo sobo z baklo iz belega žajblja. Cena okrog 12€.
Okna in vrata naj bodo tesno zaprta.
Soba naj bo tako zadimljena, da se poplnoma nič več ne vidi.
Tako naj jo pustijo vsaj 3 ure.
Preverjeno pomaga.
Pa ne pomaga!
[/quote]
Preverjeno pomaga par litrov bencina kajti katera stenica uspe preživeti ogenj se pa kasneje utopi, če so le gasilci dovolj dosledni….
Pa ne pomaga!
[/quote]
Mi smo jih imeli pol leta. Sem mislila, da se mi bo zmešalo.
Pranje na 90, sesanje, čiščenje … NORO … zaradi stenic lahko doživiš resno travmo.
Pa tisti ogabni črni dreki, kot pika od flumastra. OGABNO.
Pa ne pomaga!
[/quote]
Nam se je mešalo. Leto in pol. Poskusuli smo skoraj vse. Pomagalo ni nič. Dokler …. nismo zadimili z belim žajbljem. Zaprli vsa okna za 3 ure in zadimili.
Antony, ki rešuje hotele, pravi da jih uniči s segrevanjem. Neprodušno zapre sobo in segreje na 60-70st. Ne spomnim se več katera temperatura je bila omenjena. Sobo za sobo tako neprodušno zaprejo in segrejejo.Danes berem o stenicah. Nekdo je omenil Inštitut za deratizacijo, dezinfekcijo…v Celju.
[/quote]
Je to možno v stanovanju v bloku? Ali bi morali izseliti celo nadstropje?
Ja res so zelo zahtevna nadloga.Jaz sem jih imel pred cca 1 letom.Presesaval,umival in šprical z sredstvi iz ddd(končno rešil po termični obdelavi jogija).Sedaj so se mi neverjetno spet pojavile!!.Za znoret.Tokrat sem uporabil nasvet za beli žajbelj,kupil sem ga v Sariku v Celju,velik sveženj,pošteno zadimil in zaprl za 3h.Po tleh sem se prej natrosil diatomejsko zemljo(ce jih dim zvabi ven se morajo plazit po prahu).Zaenx po 10 dneh nič pikov.Prah puščam še po tleh.Zaajbelj naročiš lahko tudi po netu,glej da bodo večji zvitki,tisti okoli 20eur.Po temeljitem čiščenju cez kak teden,mislim se nekaj tednov robove postle špricat z močno mešanico sivke in čajevca.Koncetrat tudi polijem na kamne ki jih imam na radiatorju.
Veliko sreče pri iztrebljanju!