Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek štepanje otrok in razplojevanje

štepanje otrok in razplojevanje

Nisem brala kaj so ti druge napisale, moje skromno mnenje pa ti bom le dopisala: ne bodi tako pametna, tudi ti lahko jutri končaš na beraški palici in niti enemu samemu otroku ne boš mogla nuditi več ničesar zato ne pametuj preveč.

lep pozdrav

Si ti prebrala vse zgoraj?
Si razumela, s čim se ne strinjajo pišoči?
No, pojdi, dekle, pa preberi še enkrat.

Dej no dej, a še nisi ugotovila, da jih imajo zato, da boš imela kej pokojnine? ker če ne bo zadosti otrok, je ne boš imela. Menda. Zatorej, bodi vesela, da plačuješ številne prispevke, ki gredo zato, da bodo le-ti otroci odrasli in ti bodo vrnili tako, da bodo delali in odvajali zate pokojnino …[/quote]

meni se bolj zdi, da se bo kaj kmalu kakšna generacija uprla in ne bo več hotela plačevati pokojnin. samo predstavljaj si, pred leti so 3 zaposleni plačevali za 1 pokojnino, v prihodnosti bo kmalu obrnjeno – en zaposleni bo za za 3 pokojnine. se mi prav smilijo današnji otroci, kaj jih čaka – horda zoprnih, pootročenih, zahtevnih starostnikov.

po mojem bo generacija sončkov tako medgeneracijsko solidarnost kmalu zavrnila – ki je navsezadnje solidarnost samo do današnjih starejših, za mlade namreč ne bo ostalo drugega kot dolgovi.[/quote]
Starost je bila v nedavnih časih spoštovana ( starost je modrost in obilo izkušenj), sedaj je ravno obratno. Starostnike se gleda kot je zgoraj poudarjeno….. Tudi ti in jaz bomo enkrat stari. Noben ne uide temu. Rada bi te videla , ko boš še z večjo grenkobo kot zdaj, pljuvala po nehvaležni in nevzgojeni mladi populaciji , ki ti ne nudi , kar si želiš.

me število otrok ne moti, dokler starši ne rojevajo otrok zato, da se pokažejo, da si upajo, da ne vlačijo velikega števila po medijih, da ne fehtajo, ker jih je pač veliko. motita me naprimer dve števlčni družini v naših koncih, v eni izgleda, da ciljajo na rekordno število, oboji se večkrat pojavljajo v medijih.

Sama bi imela več otrok, če bi imela živce zato. Imam dva, pa razmišljam o tretjem, pa me večkrat mož heca, kako bi uspela zanje skrbet, mogoče. Pa ne finančno, za to itak po modernih kriterijih nisem imela dovolj, ko sem si privoščila prvega, ampak psihično, pa kako bi znala jih vzgojit. To je moj problem, s kakšnimi se ukvarjate drugi, me ne skrbi.

mene pa zanima, kaj veliko število nosečnosti naredi ženskemu telesu? kako se njihova vagina razvleče, kako se joške povesijo?! pa kako si te ženske sploh lahko vzamejo kaj časa zase, da se zrihtajo, sfrizirajo, zdepilirajo, kaj potelovadijo, grejo na drink s kako prijetljico…? pa kakšen je to sploh lajf biti non stop noseč, če pa nisi noseč pa dojiš

A potem ne bo nič štepanja?:-))

… kakšen je ta lajf? Čakam, da bom nehala vse to delat in se mal zrihtala. Tudi jaz pridem na vrsto … in z nostalgijo se bom spominjala tehle mojih malih otrok in dojenčkov. Tak je ta lajf.

Ne imet otrok, ker je prava beda gledat to bitko za denar, da boš lahko otrokom nudil vse, kar je predpisano. Smešni ste, ko klečeplazite pred šefi in jim v rit lezete. Ker je grozno imeti otroke, pa ne imeti za zvezke hello kitty a?

Koliko otrok imaš ti? da ne greš samemu sebi najbolj na živce, ker jih sploh nimaš, a ne Radoveden?!

komandir zakaj ti gredo pari brez otrok na živce? saj nikomur nič nočejo. če jim pač ne paše imeti otrok, bolje da jih nimajo kot da jih imajo, ker jih morajo in potem sovražijo lastne otroke. je pa tudi dosti takih, ki otrok pač ne morejo imeti, posvojiti jih pa nočejo. pač če jih nočeš jih nočeš. zakaj bi pa moral vsak imeti vsaj enega otroka. nekateri so družinski ljudje, nekaterim je pa kariera in partner čisto dovolj in so jim otroci odveč. na svetu nas je že tako preveč in če bi vsak človek imel vsaj enega otroka, kakšna katastrofa bi bila šele potem.

meni gredo najbolj na živce familije z 10 otroci, ker sama pri znancu vidim kako to otroci prenašajo. nihče se ne ukvarja z njimi, prepuščeni so sami sebi, starši jih imajo zaradi denarja, naokrog hodijo ko kakšni cigani, denarja pa ogromnooo, najstarejša hči ima 17 let, najmlajši pa 1 leto. hči je v lj v dijaškem domu in vsak petek razmišlja o tem ali bi se za vikend sploh vrnila domov ali bi kar nekam odšla in se nebi več vrnila. žena po cele dneve kofetka s kolegicami, se vozi naokoli, otroci pa morajo skrbeti eden za drugega. mož je dopoldne v službi, popoldne se kurba naokoli in joka kaj za vraga je naredil, da noče iti domov, jokcanje otrok poslušat. meni se taki otroci smilijo.

Oho, zveni znano, morda celo poznava isto družino.
V tej, ki jo poznam jaz, so sicer kar precej verni.

Dej no dej, a še nisi ugotovila, da jih imajo zato, da boš imela kej pokojnine? ker če ne bo zadosti otrok, je ne boš imela. Menda. Zatorej, bodi vesela, da plačuješ številne prispevke, ki gredo zato, da bodo le-ti otroci odrasli in ti bodo vrnili tako, da bodo delali in odvajali zate pokojnino …[/quote]

meni se bolj zdi, da se bo kaj kmalu kakšna generacija uprla in ne bo več hotela plačevati pokojnin. samo predstavljaj si, pred leti so 3 zaposleni plačevali za 1 pokojnino, v prihodnosti bo kmalu obrnjeno – en zaposleni bo za za 3 pokojnine. se mi prav smilijo današnji otroci, kaj jih čaka – horda zoprnih, pootročenih, zahtevnih starostnikov.

po mojem bo generacija sončkov tako medgeneracijsko solidarnost kmalu zavrnila – ki je navsezadnje solidarnost samo do današnjih starejših, za mlade namreč ne bo ostalo drugega kot dolgovi.[/quote]

In spet bodo na boljšem družine z več otroki. Tudi če se celoten sistem sesuje, se bo potem ponovno vzpostavil naravni sistem razširjene družinske celice, ki bo samozadostna in ne bo potrebovala ostalih za zadovoljevanje osnovnih potreb. (Tako, kot je bilo pred industrijsko revolucijo- dokler so bili ljudje delovno sposobni so delali, potem pa skrbeli za vnuke, delali za razširjeno družino so pa njihovi otroci).

Ampak verjemite, da bodo takšni otroci dosti bolj pripravljeni na življenje, ko odrastejo, da bodo mnogo manj razvajeni, kot pretežna populacija in da bodo znali poprijet za delo in se ne smilit samim sebi. Plod “odgovornih in pametnih” staršev so pa razvajeni mamini sinčki/hčerkice, ki si še kosila ne znajo skuhat in dat gat prat, ko mamice ni doma. Vsaka medalja ima dve plati. Življenje v pomanjkanju prinese tudi koristne izkušnje za nadaljnje življenje. Pa ne govorim o nekih ekstremih, npr. 10 otrok pa nobene plače pri hiši itd, ampak da bi pa zdj moral razmišljat vsak starš, da lahko ima samo toliko otrok, kolikim bo lahko kupil računalnik, motor, avto in zgradil hišo, je pa tudi že pretiravanje. Pa da ne bo pomote, sama imam samo 2, ampak vseeno govorim iz izkušenj- svojih in tistih, od mojih bližnjih.[/quote]

A če ima nek npr. dobrostoječ par samo enega ali dva otroka, ki jima omogoči več kot zgolj preživetje (malo bolj udobno življenje, pa med počitnicami več kot samo en teden apartmaja na hrvaški obali, pa kakšno malo boljšo cunjo, smučanje, kakšne jezikovne tečaje (celo v tujini!), dober računalnik …), le kje je logika, da tak otrok ne bi znal kaj skuhat/pospravit in ne bi bil pripravljen na samostojno življenje, ko odraste? Kot da vse znanje človeštva izhaja iz revščine, no!
Ne, nasprotno, mnogo stvari, ki človeku bogatijo življenje (pa ne v materialnem smislu) in mu dajejo določena znanja, je treba plačat.
In, mimogrede, razvajenčki so lahko tud v familijah, kjer imajo zgolj za preživetje. Ne vem, zakaj bi pa taki otroci kar po defaultu bli super pridni, kuhali, prali, pospravljali, pa bli še perle v šoli zraven …[/quote]

Ne rečem, da so vsi otroci iz dobrostoječih družin z enim ali dvema otokoma razvajeni, kot tudi ne, da noben iz velike družine ni. Res pa je, da pride nerazvajenost že nekako logično zraven tam, kjer imajo ravno za sproti in kjer je več otrok. To je nakako naravna posledica. Ker starši se ne morejo raztrgati in ne morejo dati nečesa, česar nimajo. Po drugi strani pa morajo biti starši, ki so bolje situirani in z manj otroki zelo izobraženi glede vzgoje otroka, trdni, dosledni in zavestno kdaj kaj odreči, čeprav bi lahko dali oz privoščili otroku (in to je nemalo komu težko, ko vidi krokodilje solze na otroškem obrazku). V tem je problem. Težje je vzgojiti odgovornega, delavnega in nerazvajenega otroka v okolju, kjer je vsega preveč.

Brazilske sigurno nimajo …

Oho, zveni znano, morda celo poznava isto družino.
V tej, ki jo poznam jaz, so sicer kar precej verni.[/quote]

ja ta ki jo jaz poznam so tudi blaznooooo verni, te ki jih jaz poznam sicer nimajo točno 10 otrok, ampak sem to bolj na okroglo napisala. trenutno jih je 8, jih pa planirajo še kakšnega tako da jih bo kmalu 10 :))

A si zato ti ali tisti, ki ne nosijo ponošenih oblek, kaj bolj pametni ?

New Report

Close