stepanje smetane
Kako točno se reče tistemu ne vem. Deluje pa tako: v ”posodo” vliješ smetano in jo zapreš. Potem pa v ročaj ”zašraufaš” bombico CO2, malo pretreses in je to to. Upam, da me vsaj malo razumeš… vsekakor pa to ni nič težkega. Bombice pa tudi te ‘nevemkaksejimrece’ sem vidla v Intersparu in hipermarketu Mercator (MB), vem pa tud, da ga imajo v Metroju. Cene so mi zdijo kar zasoljene – mislim da je bilo nekje okoli 7000sit pri nas, za bombice pa ne vem.
na škatli piše:
Sahneautomat
Cream whipper
Siphon creme chantilly
na slo deklaraciji pa: aparat za smetano
Sama imam od Kayser-ja (Austrija).
Dobila sem ga za darilo od mami, ta pa ga je nabavila pri znanki v kafiču, ker jo je to prišlo bistveno ceneje. Imam ga že ene 6 let in je super.
Smetana pride pravšnje trdote, kar je meni prav všeč, poleg tega če je ne porabim isti dan, dam bombo samo v hladilnik in je naslednji dan tudi njami – pa nič rumena kot v navadni posodi prejšnji dan zmiksana z navadnim mikserjem. Poleg tega pride smetana zelo lepo našpricana na kakšno njami kupo ali pa banana split, ki si ga pri nas na veliko privoščimo poleti. No, saj potem tudi nosim posledice :(((
Največji šmorn je, ker konstantno pozabljam nabavit bombice male, pa prav poceni se mi tudi ne zdijo.
Pri nas se ta aparat ni dobro obnesel, vedno je manjkalo bombic, pa notri se je smetana pokvarila, če je nismo dovolj hitro porabili. Sedaj uporabljamo Alpsko smetano v dozi pod pritiskom za 1x uporabo in je super. tudi po 2 tednih se ne pokvari, ne rabiš bombic in potem enostavno stran zabrišeš. ni pa ravno ekološko.