Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek stepanje smetane

stepanje smetane

Zanima me, kako se reče tisti zadevi, ki stepe smetano in za to potrebuje neke bombice. Poleg imena me zanima še to, kako sploh deluje in kje se dobi ter kakšna je približna cena.

Kako točno se reče tistemu ne vem. Deluje pa tako: v ”posodo” vliješ smetano in jo zapreš. Potem pa v ročaj ”zašraufaš” bombico CO2, malo pretreses in je to to. Upam, da me vsaj malo razumeš… vsekakor pa to ni nič težkega. Bombice pa tudi te ‘nevemkaksejimrece’ sem vidla v Intersparu in hipermarketu Mercator (MB), vem pa tud, da ga imajo v Metroju. Cene so mi zdijo kar zasoljene – mislim da je bilo nekje okoli 7000sit pri nas, za bombice pa ne vem.

Tudi v Merkurju jih imajo.

kaj ena bombica stepe smetano samo enkrat ali večkrat??

Enkrat, ampak bombice so poceni (cca 700 sit za 10 kom).

1 bombica stepe samo 1 krat. S tem, da pac gre noter najmanj 1/2 litra smetane.

Lp tejcaj

očitno sem res za luno. kaj pa mikserji? so ti že out?

Brez skrbi, mixerji so se vedno in. Ta ‘nevemkaksejirece’ zadeva se naceloma uporablja v gostinstvu, kjer pac tezko stepas smetano z navadnim mixerjem. Se pa baje da tudi fajn kreme s tem delat. Nisem pa se nikoli jedla tega.

Lp, tejcaj

na škatli piše:

Sahneautomat
Cream whipper
Siphon creme chantilly

na slo deklaraciji pa: aparat za smetano

Sama imam od Kayser-ja (Austrija).

Dobila sem ga za darilo od mami, ta pa ga je nabavila pri znanki v kafiču, ker jo je to prišlo bistveno ceneje. Imam ga že ene 6 let in je super.
Smetana pride pravšnje trdote, kar je meni prav všeč, poleg tega če je ne porabim isti dan, dam bombo samo v hladilnik in je naslednji dan tudi njami – pa nič rumena kot v navadni posodi prejšnji dan zmiksana z navadnim mikserjem. Poleg tega pride smetana zelo lepo našpricana na kakšno njami kupo ali pa banana split, ki si ga pri nas na veliko privoščimo poleti. No, saj potem tudi nosim posledice :(((

Največji šmorn je, ker konstantno pozabljam nabavit bombice male, pa prav poceni se mi tudi ne zdijo.

Evo spet mene… Sem pogledala vceraj v Intersparu (MB) in sicer so cene za APARAT ZA SMETANO :))))) (tako je pisalo na ceni) sledece:

*0.5 literski – cca 6000 sit
*1 literski – cca 9000 sit
*bombice 10 kom – cca 600 sit
*bombice 24 kom – cca 1500 sit

LP, tejcaj

Pri nas se ta aparat ni dobro obnesel, vedno je manjkalo bombic, pa notri se je smetana pokvarila, če je nismo dovolj hitro porabili. Sedaj uporabljamo Alpsko smetano v dozi pod pritiskom za 1x uporabo in je super. tudi po 2 tednih se ne pokvari, ne rabiš bombic in potem enostavno stran zabrišeš. ni pa ravno ekološko.

Meni pa okus tele alpske v dozi ni všeč :(((
Sicer pa pri nas gre smetana hitro (le kdo je tak požeruh ;))? – in daleč je najboljša LjM, jo pa kupujem od znamke Mercator.

New Report

Close