Sterilizacija -izkušnje
Mene pa zanima, kako poteka ta nova metoda sterilizacije, ki traja zelo kratek čas.
Ali poseg boli, kako se počutiš, krvaviš???
Lepo prosim za vaše izkušnje.
Če hočeš sama sebi dobro, potem se boš sterilizacije Essure izognila v velikem loku. Kdo ti zagotavlja, da čez 2 leti ne boš postala alergična na nikelj? Hudičevo dobro razmisli, lahko ti uniči življenje.
Tule so pa konkretne izkušnje:
Essure sterilizacija – Bayer priznava, da povzroča avtoimune bolezni.
http://www.legalreader.com/bayer-admits-essure-causes-auto…/
Erin Brockovich je šla v borbo proti Essureu – mater je faca:
http://essureprocedure.net/
Poglej v facebook skupino Essure problems. V tej skupini boš našla največ izkušenj.
Če primerjaš recimo ESSURE sterilizacijo z reicmo kontracepcijskimi tabletkami, ki jih že srednješole zobajo kot bonbončke, ugotoviš, da je steralizacija bistveno manj zdravju škodljiva.
Tudi kontracepcijske tabletke niso v redu. So druga žalostna zgodba. In ustvarjanje novih in novih kroničnih bolnic.
Torej je bolje it na essure kot jemati KT.
Jemati KT je bolje kot nezaželeno zanositi.
Lahko pa stalna uporaba kondomov ali pa nič seksa.
Obstajajo tudi druge oblike sterilizacije – lahko se sterilizira tudi moški.
Pozabljate, da kondomi tudi ščitijo pred SPB – zato so za najstnike nujna oprema! Tudi če ima najstnik stalno, resno zvezo.
Jaz sem se odločila (na poseg še čakam) za sterlizacijo, ker mi KT in druge hormonske zadeve ne odgovarjajo.
Zanositi ne želim, partnerja nimam stalnega.
Tako, da vazektomija mi prav nič ne pomaga.
Ja, kondomi so zaščita pred SPB, ampak dijakinje, študentke veselo goltajo KT. No zanje tudi sterlizacija ne pride upoštev. Ampak je pa fajn, da potem po 35tem obstaja ta možnost in da se lahko odrečeš horomonskim zadevam. Pa, da ni treba vedno se baviti s kondomi.
Koliko največ si pa lahko star, da ti naredijo sterilizacijo?
Spodnja meja je 35, zgornje pa ni.
AMpak 70letnici je sigurno ne bodo delali :),čeprav to ni nikjer zapovedano koliko je zgornja starost.
midva pa uporabljava že odkar sva skupaj ( dvajset let) metodo varnega umika.
na sterelizacijo niti ne pomišljam, ker se mi zdi to grob poseg v telo
Odvisno. Zame je nosečnost bistveno večji poseg v moje telo kot sterilazija.
Rojstvo neželenega otroka pa je poseg tudi in predvsem poseg v drugega človeka. Ja otrok je človek in če ni želen… je to hud poseg v njegovo bit. Metoda varnega umika pa zaplodi kar veliko število otrok. Poznam kar nekaj takih otrok. Recimo sebe.
vsak ima svoja načela:)
Tako kot nekomu pomaga sterelizacija ( meni pa se zdi “ogabna”) , spet nekomu drugemu ena druga metoda.
Ljudje smo različni
No z metodo varnih dni bomo mi dobili dojenčka.
Nezaščitene odnose z izlivom sva imela v času menstruacije, oziroma 4 in 5 dan ciklusa (pri meni menstruacija traja 3-4 dni, ciklus imam vse življenje reden – 28 dni, stara sem 37 let). Potem sva dosledno uporabljala kondome. In sem noseča…
Plod je sedem do osem dni večji, so mi prestavili termin poroda.
Klub res rednemu ciklusu, smo se tokrat zaciklali.
Ja, te varne metode kar naredijo veliko otrok.
A eni tako poredko seksate ali delate križce na koledar, da veste kdaj ste?
sej sem rekla da smo ljudje različni…videti je kot da ste eni nepismeni ali vsaj delno:)
zdej pa nehajte kontrirat, ker ne boste nikamor prišli z tem kontriranjem…prej izpadli smešni.
nama pač paše, vam pač ne paše in kaj zdej
No, pa vseeno ga boš obdržala.
Je pa razlika med metodo umika (ko nikoli partner ne izbrizga semena v nožnico, ne glede na ciklus) in metodo varnih dni (ko izbrizga seme v nožnico v kao varnih dnevih). Pri prvi metodi neka teoretična možnost sicer obstaja (čeprav jaz nikogar ne poznam), pri drugi je pa verjetnost zanositve velika. Ker ja, varnih dni žal ni …
Glede sterilizacije. Poseg je manj invaziven, okrevanje zelo kratko, gre pa za tujek v telesu. In za tujke jaz pač nisem, še mirene nisem prenašala.
Res je, različni smo. Glede na to, da avtorica sprašuje po sterlizaciji, verjetno resnično noče zanositi.
Zato je res smešno ji pisat zgodbice o prekinnjenem odnosu, ko pa ona sprašuje o zanesljivi zaščiti.
Sterilazcija in tvegani (kar se tiče nosečnosti) spolni odnosi žal ne gredo skupaj in je smešno o tem pisat v temo o sterilizaciji.
K sreči, da sterilizacija obstaja. Smo žal tudi take ženske, ki hormonske kontracepcije ne prenašamo, kondomi pa so tudi počasi malce nadležni.
Spodnja meja je 35, zgornje pa ni.
AMpak 70letnici je sigurno ne bodo delali :),čeprav to ni nikjer zapovedano koliko je zgornja starost.[/quote]
Hvala za odgovor!
Jaz sem se za essure odločila, ker mi je običajna sterilizacija preveč konkreten poseg pa nočem biti na bolniški (ne bi sodelavcem razlagala, da sem bila na sterilizaciji).
Je pa recimo tujek v telesu tudi kakak ploščica, ki jo dobiš ob kakem hudem zlomu ali pa recimo srčni spodbujevalnik pa kaka vzmet v žilah. Ni to edin tujek.
NIsem pa še bila na posegu. Ampak sem pretehtavala razne možnosti pa se mi je zdel še vseeno najboljši način.
Jaz sem sla na klasicno sterilizacijo- prekinitev jajcevodov. V bolnici sem bila 3 dni- sprejeta sem bila en dan pred posegom, domov sem sla dan po posegu.. sivi so sami odpadli, pocutila sem se vredu. Za essure se nisemodlocila, ker so bile daljse cakalne dobe, pa se po priblizno pol leta, ko ti vbrizgajo neko kontrastno tekocino vedo ali je bila uspesna.vmesnem casu pa bi morala uporabljati KT.
Vazektomija je najboljša odločitev pri resnih stalnih parih.[/quote]
Malo, zeloooo malo nas je takih moških, ki za zdravje ženske damo “baline na ponk” pri urologu, da nam pocvika lajtnge po katerih plavajo plavački…..
ps. se spomnim, ko sem bil pri komisiji za sterilizacijo…dva para in jaz sam…..in eden od kandidatov je bil strašno živčen…….una njegova ženska pa pritiska na njega…bejž notri in podpiši….in kr ni mogel iti…..una šjora še bolj tišči v njega….lej ga, a zdej boš zahinavu…kakšen prasc si, še zjutraj si rekel da boš šel…..in ga pere in pere…..dec pa kr lezu u dve gubi..
..in pol una ustane, reče “qurc, se grem pa jaz namesto tebe PODPISAT……” sem crkaval od smeha…………
Forum je zaprt za komentiranje.