sterilizacija
Zanima me, ali se je že katera od vas odločila za sterilizacijo. Zanima me, ali ste zadovoljne, ali so se pojavile med in po postopku kakšne komplikacije. Namreč sama se prav sedaj odločam zanjo!
Hvala vsem za odgovor!
Sama nimam izkušenj, ima pa jih svakinja, ki je to opravila pred poletjem. Razen malo bolečin po posegu (dva do tri dni), je zadovoljna. Tudi brazgotina se je lepo zacelila.
Pozdravljeni! Stara sem 43 let in pred 5 leti sem se dala sterilizirati. Ta poseg bi svetovala vsaki, ki resnično ne želi več imeti otrok. Je zanesljiv, neboleč in tudi kasneje zaradi tega nisem imela nobenih problemov. Torej korajžno!
Lep pozdrav!
Če še niste stari 35 let, bi mogoče podarili kakšno jajčno celico in s tem neplodnemu paru omogičili rojstvo otroka. Društvo za večjo rodnost
To kar je napisala Mojca bi bilo zelo lepo. To bi lahko nardila vsaka ženska in s tem osrečila koga drugega, ki ne more imeti otroka in si to srčno želi.
Kar pa se tiče sterilizacije, zakaj pa ne, če ne misliš več imeti otrok. Moja soseda je to nardila in ni imela nobenih težav. Prej pa je nosila obroček in z njim je imela same probleme. Tako, da je to dobra ideja za ženske, ki resnično ne želijo imeti več otrok.
Lp, KlaRa
Pred sterilizacijo se s svojim zdaravnikom-ginekologom pomenite še o eni možnosti, Intrauterinem sistemu Mirena, ki se ženski vstavi v maternico in preprečuje zanositev 5 let. Mirena preprečuje zanositev na dva načina mehansko in hormonsko. Vsebuje namreč hormon levonorgestrel, kim se v maternici sprošča vsak dan, 5 let. Povprašajte svojega ginekologa.
Ja tanja, za 30.000,00 SIT kolikor stane mirena. Pravijo, da je dobra. Ne bi vedela. Zdaj pričakujem tretjega otroka in zaradi dveh carskih me bodo avtomatsko sterilizirali. Jajčec torej žal ne bom mogla podarjati.
Jaz sem to opravila to poletje po dolgotrajnem posvetovanju z ginekologom
in pasivnosti partnerja -po principu ,saj se vedno prav odločiš.
Spoh mi ni žal !
Zelo se dobro počutim in tudi drugače sem bolj sproščena .
Vsem to svetujem,ker imam že velike otroke se nebi odločila še za enega .Celo življenje hormoni ,saj to je obup .Res pa mora od dneva odločtve do posega miniti šest mesecev.
Prej sem imela tudi povišan pritisk in to se je tudi umirilo pa še teža je padla za 6kg .
Pozdrav Ajda
zdravo, jaz uporabljam mireno in je super. Priporočil mi jo je ginekolog, sedaj je od tega že dve leti, menstruacije skoraj nimam, nobenih težav tudi ni z vnetji. Super. Primerna je za vse ženske, ki vsaj še nekaj časa ne načrtujejo otrok. Jaz jih imam že tri, sem pa še premlada za sterilizacijo. Ampak, saj to je skoraj isto.
jaz sem se dala sterilizirati pred dobrimi 11 leti – po dveh carskih rezih. Nikoli nobenih težav nisem imela. zaradi premočnih menstruacij pa sem si sedaj dala vstaviti Mireno. Zaenkrat super. Če definitivno ne nameravaš imeti več otrok je po mojem mnenju boljša sterilizacija. Odločitev pa je seveda tvoja. Srečno!
Je super, če ne gre kaj narobe. Pri meni posega niso dobro opravili in sem po sterilizaciji zanosila. Zanesljivost ST je enaka kot pri mireni ali KT. Povdarjam: pri gin. pregledu PO opravljenem posegu gin. NE MORE videti/vedeti ali je poseg v redu opravljen.
Toliko v razmislek.
Rožca, kako so ti napravili sterilizacijo po carskih rezih? Zanima me zato, ker je meni moj ginekolog rekel, da me sterilizirajo lahko le s ponovnim rezom, ne pa lasersko, za kar se pa nisem odločila.
pozdravljena!
Naredli so mi laparaskopsko – narkoza, pa dva reza v spodnjem delu trebuha.
Lep dan!
Tudi jaz imam za sabo sterilizacijo…imela sem nekaj probemov, imam zelo nizek bolečinski prag in mi protibolečinske inekcije zlepa niso pomagale.
Je pa bila to zelo dobra odločitev in mi ni žal za to.
Lep večer.
Pri nas se je za sterilizacijo odločil mož in to sam od sebe! Pričakujeva tretjega otroka in jih več ne misliva imeti, poseg je za moške opravljen ambulantno in brez stranskih učinkov, ali kakšnih možnih komplikacij.. je pa ful predsodkov med ljudmi o tem… ZAKAJ BI MORALE ŽENSKE NOSITI VSE BREME KONTRACEPCIJE????
l-
Forum je zaprt za komentiranje.