Števec kadrovskih zamenjav
Dej no, to je samo kakšen odstotek zamenjav, ki jih je opravil Janša. In njegov kriterij za kadrovanje je bila zgolj in samo strankarska pripadnost. Torej ni nič čudnega, da so Janševi aparatčiki po strokovni plati beda. To vem tudi iz prve roke, saj imam žal šefa, čigar edina strokovna referenca je, da je član SDS. Toliko škode, kot jo je on naredil, novi šef (če ga bomo zaradi Pahorjeve neumne obljube sploh dobili) ne bo popravil do konca tega in še naslednjega mandata vlade.
Mislim, da ne temu forumu bdite sami provokatirji, pa še nagrajeni oziroma plačani ste za to, da širite laži.
In tisti, ki lažejo, so za mene dr..l !
Toliko gorja kot ga je naredila zdajšnja vlada s svojimi predhodniki,
bo potrebnih vsaj pet generacij, da bo Slovenija prišla iz rdečega objema.
In tisti ….a la ninej, ki noč in dan ždi na forumu in širi provokacije, čeprav ve, da Slovenija tone v čiti dr.k, s tem, da ona krasno živi, ……
komentarje takih ljudi je potrebno ignorirati, saj se hitro izkaže, da postanejo zelo živčni.
Toliko sovraštva in laži kot so jih sposobni izreči levaki………….
mislim, da so na nivoju Jehovih prič…..
Kdor malo bolj pozna to sekto, se lahko zgorzi……..naši levaki me spominjajo na njo!!!
Pahorjeva vlada temelji na mreži laži, laž pa ima kratke noge!!!
Ninej si tega ne pusti dopovedati. Oseba je gluha in slepa. Če Pahor reče, da sedaj ko so KAS-i kadrujejo pošteno, kadrujejo pošteno. Če omeniš, da je sedanja vlada nesposobna je Janša takoj domobranc.[/quote]
no sedaj pa povej, zakaj je ta vlada nesposobna????
hahaha a Janša domobranec, ja komunist že, ampak domobranec, hja očitno v vaših glavah!!!!:)))))
Oh ja je napisal:
… tipično gledanje podrejenega na svojega novega šefa, sploh če še prihaja iz nasprotnega političnega bloka! Če bi prišel še tako sposoben šef, ne more biti uspešen, če ga podrejeni blokirajo in mu onemogočajo, da bi pokazal svoje voditeljske sposobnosti – nekako tako, kot da bi zahtevali od naše nogometne reprezentance da postane olimpijski prvak, ker jih bo v bodoče treniral sam Murinho (latinos nam pa že ne bo ukazoval!), če bi ga pa igralci bojkotirali. Pod drobnogled bi morali dati še tebe in tvoje sodelavce (katero stranko simpatirzirate oz. ali ste član katere), potem pa bi preko pridobljenih novih dejstev dobili bolj objektivno oceno njegove uspešnosti pri delu. Za mene je takšno tvoje ocenjevanje povsem neobjektivno. Iz tvojega načina pisanja lahko mirno potegnem potrebne manjkajoče podatke za oceno!
Brez sodelovanja celotnega teama in vodje, uspešnega dela ni pričakovati nikoli! Kdor je že bil kdaj vodilni v kakšnem teamu dobro razume kaj želim povedati, seveda pa tisti, ki to niso nikoli izkusili in so bili vedno zgolj podrejeni nekomu drugemu, tega ne bodo razumeli (ne hoteli?).
Kar je ekipa to je vodja, kar je vodja, to je ekipa! Tako da se Ohja lahko pogleda v ogledalo!
… tipično gledanje podrejenega na svojega novega šefa, sploh če še prihaja iz nasprotnega političnega bloka! Če bi prišel še tako sposoben šef, ne more biti uspešen, če ga podrejeni blokirajo in mu onemogočajo, da bi pokazal svoje voditeljske sposobnosti – nekako tako, kot da bi zahtevali od naše nogometne reprezentance da postane olimpijski prvak, ker jih bo v bodoče treniral sam Murinho (latinos nam pa že ne bo ukazoval!), če bi ga pa igralci bojkotirali. Pod drobnogled bi morali dati še tebe in tvoje sodelavce (katero stranko simpatirzirate oz. ali ste član katere), potem pa bi preko pridobljenih novih dejstev dobili bolj objektivno oceno njegove uspešnosti pri delu. Za mene je takšno tvoje ocenjevanje povsem neobjektivno. Iz tvojega načina pisanja lahko mirno potegnem potrebne manjkajoče podatke za oceno!
Brez sodelovanja celotnega teama in vodje, uspešnega dela ni pričakovati nikoli! Kdor je že bil kdaj vodilni v kakšnem teamu dobro razume kaj želim povedati, seveda pa tisti, ki to niso nikoli izkusili in so bili vedno zgolj podrejeni nekomu drugemu, tega ne bodo razumeli (ne hoteli?).
Kar je ekipa to je vodja, kar je vodja, to je ekipa! Tako da se Ohja lahko pogleda v ogledalo![/quote]
Ti zgleda poznaš in mene in mojega šefa, da lahko tako “objektivno” oceniš stanje v našem kolektivu. Šef ni nov, ga imamo že 4 leta, in v tem času bi lahko njegove sposobnosti, če bi obstajale, prišle na dan. Pa niso. Najbrž zato, ker jih ni. Jaz nisem v nobeni stranki in mi tudi strankarska pripadnost drugih dol visi. Če pa mi šefa nastavijo samo zato, ker je član stranke, nima pa ne ustrezne strokovne izobrazbe ne vodstvenih sposobnosti, mi gre pa na jetra. Tako kot bi šel najbrž tudi tebi, razen če ne bi bila iz iste stranke. In po tvojem pisanju objektivno sklepam, da sta.
Moram te razočarati – nisem član nobene stranke in me članstvo v katerikoli sploh niti ne zanima. Tvoj način opisa šefa je pač takšen, kot ga poznamo skoraj vsi med pogovori z znanci. Moj pogled na tvoj mail je bil zgolj v povezavi šefa in podrejenega. Še vedno trdim, da brez sodelovanja zaposlenih, kooperativnosti, še tako strokoven šef z ne vem kakšnimi referencami in sposobnostmi ne bo imel uspeha. Morda zgolj, če premore diktatorsko naturo! No, s svojo ugotovitvijo pa si dal “piko na I” vsem takšnim in drugačnim zaposlitvam in nastavljanju odgovornih. A mi lahko poveš, kdo pa odgovarja za uspešnost neke firme? Če je uspešna nagrado dobi samo vodilni kader, če pa ni, pa dobi vodstvo mastno odpravnino, delavci pa Zavod za zaposlovanje. Koliko časa že je tako? Štejemo že več kot desetletje! In kaj se je storilo v to smer? Nič, popolnoma nič! Šele ko bo nastavljeni šef (seveda + zaposleni) odgovarjal za rezultate, se bodo tudi šefi nastavljali drugače (včasih zgolj strokovna izobrazba še ni dovolj za uspešno vodenje – v uspešnosti ga lahko premaga človek z manj izobrazbe in več del. izkušnjami!). Se strinjaš? Upaj, da ti bo nova “stara praksa” postavila novega šefa, ki bo sigurno “bolj strokoven”, že za to, ker bo drug in ti morda ne bo šel na jetra. Upanje umre zadnje!
Če si šef v neki stroki in moraš sprejemati strokovne odločitve, je le fajn, če o tej stroki kaj veš. Še bolj fajn je, če o njej veš vsaj toliko kot tvoji podrejeni, saj lahko potem z njimi sodeluješ na podlagi moči argumenta in ne argumenta moči. Žal pa je bil naš šef nastavljen z argumentom politične moči. Zato ne bi nihče v našem kolektivu imel nič proti, če bi bil na enak način tudi odstavljen. Murphyjev zakon sicer pravi, da ni nič tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše, ampak, kot praviš, upanje umre zadnje. Menda ja ne bi imeli takšne smole, da bi nam ponovno nastavili podobnega “strokovnjaka”.
Ja, to se pa strinjam s tabo. Pozna se, ali je lastnik znan ali pa je to nekdo imaginaren kot je napr. država. Znan lastnik ne bi nikoli nastavil slabega vodje, ker je tudi od njega odvisen dobiček. Če pa bi ga že, bi mu hitro potekel rok trajanja, ko ne bi bilo pričakovanih rezultatov. Tako pa je še vedno marsikje tako, da ne ve nihče kdo pije kdo plača! Očitno si ti v firmi, kjer se lastniku fučka, kakšen rezultat bo na koncu leta. Ko bo tudi to postalo pomembno, bodo nesposobni na zavodu ali pa na kakem delovnem mestu, primernem za njihovo (ne)sposobnost (ne zgolj izobrazbo!).
Žal pa glede na vse kar se dogaja, krepko dvomim, da bo kdaj do tega sploh prišlo!
Predsednik vlade g. Borut Pahor je 18. novembra 2008 (ne prvič) zatrdil, da bo nova vlada zamenjala le državne sekretarje, kadrovska metla pa se bo ustavila na ravni direktorjev direktoratov. Zamenjav pod ravnijo državnih sekretarjev, se pravi v direktoratih, uradih in službah, v prvem obdobju po imenovanju nove vlade naj ne bi bilo. G. Pahor je še dejal, da bo, če se bo predstojnik odločil za kadrovske spremembe, moral svojo odločitev obrazložiti pisno. Razlog za morebitne menjave pa je po takratnih zagotovilih premiera lahko le slabo delo oz. slabi rezultati dela. V volilni kampanji žal ni prišlo do izraza soočanje stališč o programih. Edina konkretna predvolilna obljuba SD pa je bila iz ust aktualnega premiera izrečena že decembra 2005 (Borut Pahor, TV SLOVENIJA 1, 06.12.2005): »…dajem tudi tukaj pred ljudmi obljubo, da ne bom zamenjal niti enega človeka na javni funkciji, če ne bo utemeljenega suma, da ni dobro opravil svojega dela. Niti z eno besedo ga ne bom vprašal, kateremu svetovnemu nazoru ali politični opredelitvi pripada.«
———————————————————-
Od nastopa mandata vlade g. Pahorja (21. 11. 2008) je bilo do sedaj opravljenih že 85 kadrovskih menjav
Predsednik vlade g. Borut Pahor je 18. novembra 2008 (ne prvič) zatrdil, da bo nova vlada zamenjala le državne sekretarje, kadrovska metla pa se bo ustavila na ravni direktorjev direktoratov. Zamenjav pod ravnijo državnih sekretarjev, se pravi v direktoratih, uradih in službah, v prvem obdobju po imenovanju nove vlade naj ne bi bilo. G. Pahor je še dejal, da bo, če se bo predstojnik odločil za kadrovske spremembe, moral svojo odločitev obrazložiti pisno. Razlog za morebitne menjave pa je po takratnih zagotovilih premiera lahko le slabo delo oz. slabi rezultati dela. V volilni kampanji žal ni prišlo do izraza soočanje stališč o programih. Edina konkretna predvolilna obljuba SD pa je bila iz ust aktualnega premiera izrečena že decembra 2005 (Borut Pahor, TV SLOVENIJA 1, 06.12.2005): »…dajem tudi tukaj pred ljudmi obljubo, da ne bom zamenjal niti enega človeka na javni funkciji, če ne bo utemeljenega suma, da ni dobro opravil svojega dela. Niti z eno besedo ga ne bom vprašal, kateremu svetovnemu nazoru ali politični opredelitvi pripada.«
———————————————————-
Od nastopa mandata vlade g. Pahorja (21. 11. 2008) je bilo do sedaj opravljenih že 87 kadrovskih menjav
Za zamenjat jih je še veliko, izgleda da zmerom več, Včeraj je JJ jokal kako smo zgubili vso kredibilnost v Bruslju. TAKOJ se je treba vprašati kaj tam delajo Ljudmila NOVAK; PETERLE; BREJC??? Upam, da bo s tem kmalu konec, ker so volitve blizu. Hrvate imamo za takšne tepce, ampak poglejte kako lobirajo! Od naših pa čista nula. Drugega tudi ni za pričakovat, saj delajo vse, samo kar je treba ne!
Pod NUJNO in TAKOJ pa je potrebno zamenjati J. DEŽMANA. Koliko denarja je šlo za napisat nekj laži in približno odkrit nekj jam???
Še bom dela!