Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stevens , Scott, Giant, katero kolo?

Stevens , Scott, Giant, katero kolo?

Kupujem dobro vsestransko kolo za okrog jurja.
Izbrala sem Stevensa sx 7 disc lady.
Kaksno mnenje kolesarja, kaj bi blo bolje?

TREK

Za jurja težko kupiš slabo kolo…je pestra izbira

Glavno da ti velikost ustreza, namen uporabe in ti je lep

Specialezed, fuji,marin, ktm,so dobra kolesa…trek,scot pa bolj znamka…placas vec dobis manj

za jurja boš težko kupila slabo kolo. Znamka ni ravno pomembna, ti le poglej da ima uravnoteženo opremo – da ne bo npr. le zadnji menjalnik višjega ranga, sprednji pa sr***, pa da so gonilke in ležaji OK (primerjaj s kakšnim za 2 jurja…).
Predvsem pa glej, da ti paše geometrija. To so razmerja razmika in dimenzij balanca – sedež, sedež – gonilke in gonilke – balanca.
Ta razmerja so pri vsaki znamki malo drugačna, pa tudi pri posameznih modelih se razlikujejo – in to ti mora ustrezat, ker je to edina reč, ki je na kolesu ne moreš spremenit.
Če ti ustreza, pa ugotoviš tako, da se v trgovini zmeniš, pustiš kakšen dokument in denar in se odpelješ na test za kakšno uro.

Tudi jaz sem v fazi nakupa…. ogrevam se za Cult Anando- (hibrid)
Vsakega mnenja izkušenj bom vesela!

Jaz imam Merido, zelo zadovoljna. Sem ga kupila v kolesarksem centru, kjer so mi glede na velikost sveovali okvir kolesa, znamko sem pa res hotela Merido. Prejšnjo soboto sem naredila 237 km in me ni bolelo nič. No, ritka in kolena so me.

Ha,ha,ha…kaj pa naj bi poleg riti in kolen še bolelo po 237 km?
PS: mene samo ritka, oz. lulika.

Scott Speedster, oba nekje okrog 1000€, pa še taki lahki so kar je pomojem za ženske tud pomembno: https://maxisport.si/trgovina/kolesa/cestna/scott/speedster.html

New Report

Close